Какво видяха хиляди на новия площад в Благоевград снощи?!
6.12.2018 09:11 Mobile watches 14238 прочита Mobile comments 7 коментара
Кметът д-р Атанас Камбитов: Всеки от нас може да направи едно добро дело

Невероятно шоу, с много изненади беляза снощи новия площад на Благоевград, на който се проведе тържествената церемония по запалване светлинките на красивата коледна елха. Тази година елхата в областния център не бе отрязано огромно дърво, а конструкция, която струва на общината 42 000 лева и остава за поколенията.

Около 19.30 Благоевград засия в уникално красиви цветове на елхата, които грейнаха ритуално пред очите на хилядите присъстващи. Кметът Атанас Камбитов, заедно децата на Благоевград, Дядо Коледа и Снежанка символично запалиха коледните светлини. Преди това празнична програма и много изненади забавляваха хиляди благоевградчани, преборили студа, за да присъстват на церемонията.

Кметът д-р Атанас Камбитов излезе на сцената в компанията на ангелчето Никол Костадинова и елфчето Иван Аладжов. Те заедно извикаха Дядо Коледа да дойде, като преди това градоначалника отправи своето приветствие. „За поредна година сме тук, за да запалим светлините на новогодишната елха. Стана традиция през всичките тези години да си пожелаваме здраве, успех, късмет и щастие през идващата година. Стана традиция и нещо много по-важно- да помагаме на тези от нас, които имат нужда.

Тази година помагаме на едно момче, което има нужда да оздравее и дай Боже да успее. Това е 14-годишният Иван от Благоевград. Казват, че на Коледа стават чудеса. Е, не всеки от нас е вълшебник, но всеки може да направи едно добро дело. Ще цитирам и една велика българска песен, в която се пее „Дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно. Е, нека си пожелаем „Дано“! Бъдете здрави! Весели празници. “ каза в словото си кметът Камбитов.

Празничната програма започна с шествие, което тръгна от сградата на Съдебна палата. С тематична музика, светещи топки, кокили, атракциони и много коледно настроение, шествието стигна до сцената на площад „Георги Измирлиев“. В шествието се включиха актьорите от Fireter.

Празничната програма бе водена от Мария Силвестър. Участие в коледното тържество, тази вечер взеха много талантливи деца и младежи от Благоевград. Със свои изпълнения на сцената се качиха „Престо“, вокално студио „Фа диез“ и ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, ПМГ „Сергей Корольов“ и Люси Сивикова. Освен познати и световно известни песни, на сцената бяха представени и танци, като Силвана денс, денсформация „Креизи“ и танцов клуб „Импулс“ показаха много талант и ритъм, въпреки студа. За доброто настроение се погрижиха още и Божана, която изпълни песента „Молитва“, както и балетна школа „Кроазе“.

Коледен фестивал 2018 преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя! “. И тази година много изненади, настроение и магия очакват жителите и гостите на Благоевград.

Д. Мицев

7 коментара
Коментирай
6.12.2018 10:00 | ники
Герб е 1 супер
6.12.2018 10:19 | Общинарче
Добро утро платен трол.
6.12.2018 14:46 | Реалист
Жалък ПиаР.... след по-малко от 2-3години ще има пак ремонт по централната част, поради некадърност и некачествени материали и работна ръка ...
7.12.2018 08:14 | Maria
Е как може и сега да се занимавате само и само с политика ?! Вечерта е била прекрасна за всички, засрамете се от негативните си коментари . Некачествени материали, некачествена работа ..... да не искате кмета да произведе материали, или какво още там ??? Как пък и след този ден като развалена грамофонна плоча, все едно и също повтаряте, човек остава с впечатление, че точно това искате . Времето ще покаже .
7.12.2018 20:10 | Аз
Не е нужно кмета да ги произвежда..... Има си качествени фирми за това, но... няма да има за кмета и поредната му жена. А елхата е най грозната и традицията не и метално скеле с гирлянди
8.12.2018 01:13 | Тоше
Наско Зарята пак се е вихрил. Нямам търпение да дойде нова година.
9.12.2018 10:02 | Анна Кутлова
Защо витае злобата? Защото излиза от устата на мързеливите и некадърните.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката