Карантина! Ковид 19 вилнее в полицейското управление в Банско! 26 служители извън строя 
14 януари 2022 11:08 Mobile watches 12761 прочита Mobile comments 5 коментара

 

Ковид зае застрашителни размери в полицейското управление в Банско, до вчера 26 от служителите са извън строя поради заболяване или в карантина, заради контакт със заразно болни. Ситуацията е повече от тревожна тъй като работа има, а съставът е крайно редуциран. В момента ченгетата издирват крадец на автомобил на македонски гражданин, изчезнал миналата нощ от паркинг в града.

Ситуацията със заболяването е тревожна, очаква се броят на карантинираните да се увеличава. Днес са извън строя още 2-ма служители. Ковид има навсякъде в полицейските управления, но ситуацията в Банско е най-тежка. Припомняме, че област Благоевград е в тъмночервената зона и вече дни наред държи първенството по броя на заразените с вируса.

Петата вълна в обалстта се усеща осезателно от преди около седмица, а от три дни сме на второ място в страната по броя на новозаразените, отчели положителен резултат за Ковид 19.

До вчера нямаше случаи на Омикрон на територията на областта, но според лекарите по всяка вероятност пробите, които са изпратени и ще имат резултат следващата седмица, ще отчетат Омикрон, предвид оплакванията на пациентите с характерни симпоми за новия щам- кихане, кашляне, температура, а понякога и болки в стомаха.

За последното денонощие на територията на областта са регистрани 647 новозаразени, което ни подрежда на второ място след София. В МБАЛ Благоевград за лечение са настанени около 100 болни. Този щам заразява и ваксинирани, но при тях заболяването протича по леко. 

Препоръките на лекарите са да се спазват задължителните противоепидемични мерки, да се избягва струпването на много хора на едно място, особено в затворени помещения. Носете си маските. 
Петя Иванова 

5 коментара
Коментирай
14.01.2022 11:53 | Дино
Айде бе, нали "кмета" твърдеше, че няма вирус.
14.01.2022 12:02 | Ефбет
С тия туристи тепърва ще е има време
14.01.2022 12:12 | ДоЕфбет
Ако някой турист се разболее от Ковид към Благоевградска област ли го пишат? Важно е бройката да върви.
15.01.2022 09:28 | До горния
Незнам кой къде го пишат от туристите в благоевградска област ли е или къде не се прави много на остроумен
15.01.2022 10:06 | До горния незнаещ
Като не знаеш, не пиши.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар