Министър Сандов на среща в Кресна чул, че местните искат магистралата да е извън дефилето
14 януари 2022 14:52 Mobile watches 9027 прочита Mobile comments 3 коментара

Екологичният министър Борислав Сандов дебатира в Кресна казуса с боксуващия от години път през дефилето. Сандов обяви публично, че автомагистрала “Струма” не трябва да минава през самия пролом. В профила си във фейсбук той обясни за своето посещение в града.

“Срещнах се с кмета на Кресна Николай Георгиев, с представители на местната общност както и с природозащитници от “Да спасим Кресненското дефиле/Save Kresna Gorge”. На тези срещи обсъдихме на какъв етап е процедурата по довършването на магистрала Струма в последната й част – при района на Кресна.

Видях обединени мнения по въпроса за това, че магистралата не трябва да минава през самия пролом, а да се изгради по вариант, предвиден и в самото начало на проекта”, обяви министърът, предаде 24 часа. “Заради действията на правителствата на ГЕРБ тази част от магистралата се забави твърде дълго. Европейската комисия, както и комитета по Бернската конвенция също смята за увреждащ варианта за преминаване на трасето в дефилето. Такова мнение съдържа и решението на Общинския съвет в Кресна от гласуване преди около година”, каза Сандов.

Местните хора коментират, че пътят няма да се построи по време на това правителство. Сандов бе и в района на Мелник, в подножието на Мелнишките пирамиди и вида мястото, на което багер унищожи част от природната забележителност. Преди дни той получил сигнал за багер, копаещ и подравняващ място за паркинг и веднага изпрати проверка.

3 коментара
Коментирай
14.01.2022 16:53 | анонимен
Боклук
14.01.2022 18:02 | До анонимен
Май ти си боклука ако те пипна ще ти сцепя газът като праз
15.01.2022 14:04 | ���. K������� ������
ЗАРАДИ ТЕЗИ ИЗМЕКЯРСКИ КОПЕЛЕТА ОЩЕ НЕ Е ПОСТРОЕНА АМ СТРУМА!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар