Многолюден простест в Благоевград! Около 300 души блокираха кръговото кръстовище за Зелен дол и АМ "Струма", заради буксуващия ремонт на Покровнишкия мост
13 май 2022 20:01 Mobile watches 17049 прочита Mobile comments 17 коментара

Кметът Ил. Стоянов застана плътно до хората, когато блокираха АМ Струма и обяви, че ще отстоява заедно с тях исканията им.. 
 
Многолюден бе протестът планиран за петък 13 на Покровнишкия мост в Благоевград. Около 300 души блокираха тази вечер движението на АМ “Струма” и ключовото кръгово кръстовище на изхода от Благоевград към село Зелен дол за да изразят недоволството си от продължителното затваряне на моста над река Струма при село Покровник.

Мостът се компрометира след поройните дъждове в края на миналата година, основите му се оголиха и движението по него бе забранено. Вече половин година няма намеса на държавата в решаването на проблема, който изведе на протест стотици тази вечер. 

Организирани, протестиращите пристигнаха с автомобили с надути клаксони и развети знамена. Пръв на мястото при хората пристигна кметът на Благоевград Илко Стоянов, който застана начело на протеста, когато хората блокираха АМ " Струма".

Както обяви по- рано днес, градоначалникът е плътно зад протестиращите и техните искания, разбирайки сериозните неудобдства, които създаде на хората от селата затварянето на моста. Сред протестиращите бяха кметове и наместници на засегнатите села, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков и общински съветници. 

Отговори на въпроси, свързани с пускането и ремонта на моста, бяха потърсени от представителя на държавата областния управител Валери Сарандев и шефа на пътно управление Иван Кунев и поставиха ултиматум, че ако до седмица не се качи на страницата на Областно пътно управление-Благоевград обществената поръчка за изпълнител, като доказателство, че нещата са потръгнали, хората ще протестират непрекъснато. 

Иван Кунев заяви, че през август очаква процедурата по избор на изпълнител, който да извърши проектирането, да приключи. Припомняме, че първият протест на хората от 6-те села, които мостът свързва с града бе през февруари.

Тогава кметът Стоянов с депеша до регионалното министерство поиска отпускане на средства за неотложния и спешен ремонт и не след дълго парите бяха осигурени. Около 7 млн. лв. ще са нужни за пускането на моста в експлоатация. Пред хората кметът Стоянов обясни, че ремонтът на моста, ако се форсира, може да приключи за около половин година. 

П. Попов 


 

17 коментара
Коментирай
13.05.2022 22:54 | ОбС
Браво, кмете
13.05.2022 23:06 | тццт
този смешник КУТЕВ вместо да работи в полза на гражданите той си джитка с служебната джипара по бизнесо му тонак в еленово всеки ден няма ли най накрая да го сменят тоя смешник
13.05.2022 23:08 | хеххе
ето ги на тиквун магисталите като се краде така ще пак си го върнете
14.05.2022 07:10 | мощанец
поредна лъжа и прах в очите кмета и тасков си прават пиар акция моста нема да се направи още две години
14.05.2022 07:14 | Оранец
Много хора бе, мощен .... Затворете е-79 и тогава ще ви чуят!
14.05.2022 07:33 | възмутен
В пролетното снеготопене мост не се ремонтира, особено, ако е поддал в основата. Това се прави в късните летни дни, когато водата е най-малка.. Съветници, като Тасков и други, които пуснаха корени в градския парламент, е време да се махат, те са вредни за града ни.
14.05.2022 07:42 | до горния
Тасков догодина се гласи за кмет и постоянно играе с мръсни номера зад гърба на Илко.
14.05.2022 08:09 | Мето
Искам даопрашим Тасков.
14.05.2022 08:35 | до мето
може да опрашиш секретаря дейвид меката китка
14.05.2022 10:13 | Покровник
Кмета г-н Стоянов вместо да си прави Пи Ар и да насъсква хората, да прочете в закона точно какви са правомощията му и току виж се окаже, че той трябва да подеме инициативата, а не да оглавява и подстрекава протести. Явно този урок го е изпуснал в университета! За това дами и господа протестиращи следващият протест пред кметството. Вижте примера на г-н Апостолов и приноса му за гр. Симитли. Може би Благоевград трябва да стане квартал на Симитли, тогава нещата ще потругнат!
14.05.2022 11:55 | Симитли
Направи се моста на Симитли, защото имаме най-високи данъци в Благоевградския регион. Благодарение на кмета задминахме Банско, Благоевград, Сандански.....
14.05.2022 14:12 | в изгнание
Ебати простия народ. Все некой ви е виновен. Илко, Тасков, Бойко, Киро .Айде вместо са тракате по клавиатурите бачкайте племе мързеливо
14.05.2022 14:52 | Пешо
Кмета Илко Стоянов е най-долния ДЕМАГОГ! Той е лидер на ИНТ, министър на регионалното развитие от ИТН, шефа на Пътната агенция от ИТНА, Ива Митева зам. председател на парламента от ИТН, Виктория Василева зам. председател на парламе3нтарната група на ИТН. И ако този измислен кмет беше поставил ребром въпроса за този мост, мисблитге ли, че досега въпроса нямаше да бъде решен? Та те се УПРАВЛЯВАЩИ! И тия там сниманите вместо да го подгонят, слушат му глупотевените и му вярват. Докога бе!?
14.05.2022 15:03 | До тццт
Първо не е Кутев а е Кунев и второ много отдавна си е свършил работата, но от него не зависи а от АПИ и както стана ясно тоя пък е назначен там от партията на кмета Илко Стоянов и пак нещата опират до този измислен човек, за съжаление наш кмет.
14.05.2022 18:03 | Жоро
Стига сте му вдигали акциите на тоя от Симитли. Като го харесвате идете и живейте там. То всичко по умно, къде не може да му търпи простотиите се премести в Благоевград. Там като част от магистралата се направи този мост. Община няма грам участие. На финала тоя яхна протеста и сега е Великан. Новите имаха да му връщат за подкрепата на изборите, когато бачка за сина си и за настоящия президент. И сега с чужда пита помен прави. Циркаджия.
14.05.2022 19:50 | Питанка
Добре бе, нема ли кой да пита Кафявия що стана с милионите за аква-спа-термопарк .Ризов и Палаханов изгладнеха тотал. Айде че нема време и други гладници се редат да докачат некой лев
15.05.2022 20:40 | Д-р ПАНДЕВ
кмета ще съм АЗ !!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар