Невероятно шоу! Пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка в санданското село Склаве
17.06.2018 10:06 Mobile watches 8439 прочита Mobile comments 3 коментара

Село Склаве, община Сандански се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.

По време на традиционния събор на селото се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.

Събралите се жители и гости на с. Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.

Местни и туристи стават свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, заместник – кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът – Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – Народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.

В кметството на село Склаве- известно като родното място на тракиеца Спартак всеки може да разгледа малка експозиция за Спартак.

Ани Иванова

3 коментара
Коментирай
17.06.2018 11:40 | Да
Селски кич. Селото е било под римско робство, а те го извъртат на шоу. Все едно да правят възстановки на Баташкото клане.
17.06.2018 15:13 | Пит бул
По любопитен е фактът, че в тила на кмета Кирил Котев диша, тотевиста Николай Малчев, осъден за купуване на гласове.
17.06.2018 18:27 | Леле мале
Кой празнува робство бе шушумиги. А падането на България под турско нема ли да празнувате.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката