Носенето на маски на открито в Кюстендил остава задължително до 7 март
22 февруари 2021 19:15 Mobile watches 2391 прочита Mobile comments 2 коментара

Носенето на маски на открити обществени места в община Кюстендил остава задължително до 7 март. За същия период се запазва и въведения пропускателен режим за поликлиниката в града. 

Общо 87 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалите три дни – от 19-ти до 21-ви февруари. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта. Най-много случаи има в община Кюстендил – 65, в Дупница са 9, в Кочериново – 4, в Рила – 3, в Бобов дол – 2, само по една положителна проба има в общините Трекляно, Бобошево, Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 15 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. Към днешна дата 16 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница.

Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, осем други са на кислород, останалите са в средно тежко състояние. Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 80 души.

Петима пациенти са интубирани и в реанимация, други 12 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. През изминалите три дни има починали шестима души: жена на 84 г. от община Невестино, останалите лица са от община Кюстендил – мъж на 70 г. и четири жени на по 76 г., 76 г., 67 г. и 56 г.

Почти всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

2 коментара
Коментирай
23.02.2021 08:05 | Слокошница
Долу маските.
23.02.2021 08:14 | Един Друг
Няма ли кой да срита по Тлъстия Гъз този гербарски кмет в Кюстенди?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар