Нова схема за лечение на COVID-19 в МБАЛ-Благоевград
07 април 2021 12:55 Mobile watches 9811 прочита Mobile comments 2 коментара

„Ситуацията в МБАЛ-Благоевград е същата, както преди седмица. Забелязва се плато  в заболеваемостта от COVID-19, в момента са хоспитализирани  140 пациенти.  В реанимация  пациентите са  11, без свободни легла, което  е притеснително.

Очакванията  са да се промени картината и болните да намалеят. Свободно е единствено отделението по гастроентерология, което е като резерв и при необходимост може да приема ковид болни“  – това сподели в здравния час на Радио Благоевград  директорът на болничното заведение д-р Огнян Митев.  Той сподели, че в благоевградската болница са постъпили двама млади лекари-специализанти.

По предложение на д-р Димитър Димитров – зав. отделението по хирургия, е направена нова схема за лечение на COVID-19, която е взаимствана от световните лидери в тази област. „Днес събирам колегите, за да я обсъдим и съм сигурен, че ще се одобри. Тази нова схема е сбор от най-доброто в борбата и лечението на COVID-19. Лечението на болните в МБАЛ-Благоевград ще продължи по съвременните методи.

Това е обобщена терапия, с леки промени, във връзка с новите тенденции и новите изследвания, които се правят в целия свят. Но това не е нова терапия, по-скоро подобрена, на база опита на развитите държави в света. Свързана е с промяна на дозите, започване лечение от определен етап и пр.

И отново апелирам: гражданите да се имунизират, очакват се големи количества ваксини през този месец в РЗИ-Благоевград, за да намалее натискът върху болниците“ – каза д-р Огнян Митев, директор на най-голямата болница в Югозапада.

2 коментара
Коментирай
07.04.2021 13:06 | Доктор Хаус
Нова схема за източване на здравната каса.
08.04.2021 08:47 | Дани
Аз вярвам на др Димитров. Положението си е тежко. За пореден път благодаря на конкретни лекари които спасиха човек. Други мед работници преди това го доведоха до тежко състояние. И те са агресивни и си я карат така с години. Та мед. Сестра прави заключение, че лекарите не са прави. Ама и лекарите не пишат това което казват в епикризата. До кога бе хора.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар