Община Петрич и Ротари клуб в нов проект за безопасност на движението
24 ноември 2022 05:47 Mobile watches 4221 прочита Mobile comments 3 коментара

Общинските съветници в Петрич подкрепиха проект за безопасност на пешеходци и водачи, който ще бъде реализиран от общината и  Ротари клуб   
Проектът предвижда на натоварени като движение места за безопасно пресичане на пешеходците и повишаване вниманието на водачите да бъдат монтирани тела с LED осветление.

Избрани са 29 пешеходни пътеки в град Петрич (в централна градска част, до училищата и детските градини, по цялата ул. „Рокфелер“ и други натоварени участъци) и в селата Скрът, Първомай и Кърналово. Заложено е също и поставянето на нова табела за пътна сигнализация „скоростомер“ на три места – на ул. „Рокфелер“ при фирма АББ, на ул. „Георги Урумов“ и на ул. „Първомайски път“ (м-н „Кауфланд“), в района на бензиностанция ЕКО (местност Мерата). 

Проектът е съгласуван с Комисията по безопасност на движението, получено е одобрение. Общата му стойност е 24 795 лева. От тях 12 400 лв. се осигуряват от общинския бюджет – собствени приходи, а другата половина от партньора – Ротари клуб. Дейностите се реализират върху обекти, които са общинска собственост и целят да има превантивен ефект по отношение на безопасността на движение на пешеходци и водачи на МПС. 

П. Попов 
 

3 коментара
Коментирай
24.11.2022 08:16 | adfi
първо оправете пътищата!!! Рокфелер и Москва са с маркировка, която ЗАБРАНЯВА спирането и паркирането / за незнаещите непрекъсната линия до тротоара/, движение на автомобили по Тома Митов при забранителен знак, паркирали по тротоара на Яне Сандански.....
24.11.2022 08:54 | Зрител
СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек във вторник следобяд на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!? Нали всичко знаете?
Покрихте ли го? В бюлетина на РДВР-Благоевград нищо ли нямаше по въпроса?
Всъщност там пишеше само за блъснат човек от шофьор на 62 години.
Ама не пишеше, че Узунов и Узуновица са бутнали човека. Или грешно съм разбрал…?
Да пускаме джипчето с плевенска регистрация по медиите или да ви изчакаме още малко?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…
24.11.2022 18:19 | 534
Браво, много разумно решение !
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар