Общината като акционер с позиция за скандала в ДЮШ на Пирин
28 юни 2020 13:44 Mobile watches 6195 прочита Mobile comments 11 коментара

Във връзка с напрежението, което се породи  около ДЮШ на „Пирин“ и освободените деца, община Благоевград излезе със становище. В него се казва, че ръководството на ФК „Пирин“ трябва да положи всички усилия, за да бъде разрешен казуса възможно най-бързо, защото засяга децата на Благоевград, които трябва да бъдат приоритет. 

Община Благоевград има по-малък процент участие във ФК „Пирин“ и осъзнава, че решенията на ръководството му имат по-голяма тежест. Решенията им не трябва да бъдат възпрепятствани, но общината е силно обезпокоена от това, което се случва.  Община Благоевград подкрепя финансово школата на „Пирин“ и ще продължи да го прави, настоявайки за отговорност към нашите деца. 

Детско-юношеската школа на „Пирин“ е уважавана и се смята за една от най-продуктивните школи в България. От нея са тръгнали много футболисти, достигнали висини във футболния живот на страната и Европа,  тя не спира да  създава таланти, тези таланти са родени и пораснали в Благоевград.  Школата трябва да продължи, да създава свои собствени кадри, като след това да им проправя път към националната и световна футболна сцена и тези кадри трябва да носят емблемата на Благоевград, те трябва да са децата на този град  .

Освобождаването на благоевградските деца и замяната им с деца от други градове е най-малкото обезпокоително за нас и разбираемо обидно за родителите, които с пълно право реагират на тези действия и търсят отговори и обяснение. 

Новият директор на школата има право да направи подбор, да отсее талантите, които да развива, но вярваме, че в Благоевград има достатъчно талантливи деца, които заслужават мястото си в ДЮШ на „Пирин“. Обезпокоителни са сигналите, които се огласиха във връзка с този казус, сигнали, които дойдоха от предишните школи ръководени от Радостин Александров и това задължава ръководството на отбора, да излезе и да даде отговори на всички въпроси, които бяха поставени. 

Вярваме, че в диалога се ражда истината и се намират решения. Надяваме се, че по този начин ще успеем, да намерим решение на този казус всички заедно- родителите, ръководството на „Пирин“ и община Благоевград, която няма как да остане безразлична към случващото се.

11 коментара
Коментирай
28.06.2020 13:48 | Меди
Общината да започне да взима наем от Емирейтс за ползване на терените в Рилци, Падеж, градския стадион и ресторанта.
28.06.2020 14:20 | Орлин махала
Какви наеми да взима общината като Емирейтс ги купили. Може ли да ми обясниш как може да се плаща наем за нещо, което е твоя собственост?
28.06.2020 15:11 | Радко петрунов
Елезов вън!
28.06.2020 15:28 | ....
Стадиона купен лие??? Ако е така кой и кога им го е продал??? Синята къща купена ли е, кой и кога ги е продал??? Стдиона ма Рилци и Падеж купен лие??
Какво още прави Венко Попов на Дъбравска 1???? Защо досега не е уведомил Общината, а разбираме от родителите!!!! Или на топла нищо да не прави е добре и да ходи лато пале по президентката му е най-добре!!!!
28.06.2020 15:32 | Орлин махала
За стадиона може и да бъркам и да е общински, но всичко друго е собственост на отбора. За тези неща се писа още миналата година.
28.06.2020 15:48 | Общинар
Стадиона, терените в Рилци, Падеж, спортния интернат и ресторант "зелената къща" са ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ.
28.06.2020 22:40 | ....
Е как бе стадионите в Рилци и Падеж как ще ги купят???
Синята къща е дадена под наем, но няма да се очудя ако някой си я е купил за себе си!!!
28.06.2020 23:06 | Зарко
"очудя"? Купи си буквар.
29.06.2020 02:39 | hm
от квотата наобщината нели венко некъдърника попов той на какво мнение е нали го вие назначихте като човек на общината, този некадърник заплатаджия нема ли даа му поискате мнение той е най вътре като представител на общината що мълчи тази мъжка п... тка
29.06.2020 08:33 | Сссс
От общината да запощнат да си плащат задълженията както са обещали не да дават акъл, щом са 25% собственици и тези проценти са за школата, да вземат да си платят?
29.06.2020 10:14 | Общинар
Общината ще плати, когато фирмата-менте си плати наемите за ползване на общинските имоти (стадиона, терените в Рилци, Падеж, спортния интернат, ресторант"зелената къща").
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар