Общината започва ремонт на опасен и рушащ се покрив в центъра на Благоевград
11.06.2019 14:47 Mobile watches 8026 прочита Mobile comments 6 коментара

Община Благоевград започва ремонт на опасния покрив на сградата, която се намира на ул. "Янко Забунов" №5 в центъра на града. Покривът на сградата, намираща се на оживено място, в близост до заведения, магазини, институции като РУО и НОИ, ще излезе прогнозно около 24 200 лв. с включено ДДС. Фирмата, която ще ремонтира обекта е „ДК - Благоевград“ ЕООД, избрана чрез пряко договаряне по Закона за обществените поръчки.

Ремонтът включва различни строително-монтажни дейности като полагане на керемиди, мембрана, дъсчена обшивка на греди, стрехи, полагане на плоскости и други.

Ремонтът на покрива се налага поради редица обстоятелства и основно да се предпази здравето на преминаващи в района жители и гости на Благоевград. Покривът е компрометиран, част от него се е срутила като по този начин е разрушила гредореда между втори и трети етаж на сградата.

При извършена проверка от специалисти на Община Благоевград е констатирано, че е необходимо да бъдат предприети незабавни действия по възстановяване на покривната конструкция на обекта. Определено е, че състоянието, в което се намира в момента сградата е предаварийно, тъй като сега подложеният на атмосферни води гредоред между първия и втория етаж има опасност да се срути, което ще доведе до цялостно събаряне на сградата. Именно поради този факт, се очаква до дни да започнат и самите строително- монтажни дейности по обекта.

К. Тодоров

 

6 коментара
Коментирай
11.06.2019 16:16 | Никола
Надписа на снимката -погребално бюро, идеално се вписва със ситуацията в загиващия Благоевград.
11.06.2019 16:24 | без име
Скрита реклама
11.06.2019 17:43 | До Struna
Пропуснахте заслугите на управляващата партия ГРЕБ и лично на кмета д-р Камбитов.
11.06.2019 18:42 | ди Николчо
Абе селчо, а ако не направят нищо Общината пак виновни !!! Кажи си мъката веднъж за винаги .... може би си недоклатен или жена ти не ти пуска !!e
11.06.2019 21:30 | Wagwan
Всички в общината сте за втория етаж на сградата
11.06.2019 23:28 | Никола
Селчовците ги търси сред герберските калинки, лесно ще ги познаеш - докарани от села и паланки, назначени на държавни местенца, живеят в крайните квартали, по цял ден си чоплят в нослетата, пият блудкаво кафе от партера на общината, на обяд хапват мазни банички от Бакалов, след обяд пак мързелуват, ползват безплатен нет и хвалят във форума кметчето.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката