ОП Кюстендил привлече към наказателна отговорност 6- има дилъри на дрога
23 ноември 2022 15:39 Mobile watches 3273 прочита Mobile comments 1 коментар

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност шестима дилъри на наркотици 
 
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК. 

На 21. 11. 2022 г. е извършено претърсване и изземване в махала „Марена“ в района на с. Соволяно, област Кюстендил. В изоставена постройка е открито незаконно държано с цел разпространение наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на престъпното деяние е 22, 157 килограма. 

С постановление на наблюдаващия прокурор 6 лица са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебното производство - С. Й. (на 18 години), Л. Д. (на 18 години), С. Й. (на 22 години), Д. Б. (на 22 години), Н. К. (на 22 години) и Д. Д. (на 18 години). Трима от тях са държали канабис с цел разпространение и на други места - в жилища на ул. „Цариградска“ и ул. „Антим I“ в гр. Кюстендил и в необитавано помещение в с. Соволяно. 

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 

Разследването продължава. 

1 коментар
Коментирай
23.11.2022 22:02 | Зрител
СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек вчера на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!?
Покрихте ли го? В бюлетина на РДВР-Благоевград нищо ли нямаше по въпроса?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар