ОП Кюстендил съобщи: Арестуваха издирван албанец, с доживотна  присъда за убийство в Гърция
20 ноември 2023 12:36 Mobile watches 5915 прочита Mobile comments 0 коментара

  В Окръжна прокуратура - Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен за международно издирване гражданин на Албания.  На 16. 11. 2023 г. на ГКПП Гюешево пристигал за влизане в страната албанският гражданин S. G. (на 49 години).

В хода на обработката на документите за самоличност е установено, че същият е сменил два пъти фамилното си име - от F. на K. и на T. G.  Изготвена е експертна справка на паспорт, разрешение за пребиваване и на дактилоскопни следи. Установено е, че лицето е идентично с обекта в ШИС, въведен от властите в Гърция. Фигуриращо под имената K. S., то е обявено за международно издирване с цел арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в гр. Атина.  

С постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил гражданинът на Албания е задържан за срок до 72 часа. От компетентните власти в Гърция е предоставена информация за издадената ЕЗА. Тя се отнася за извършените от К. S. три престъпления - умишлено убийство, незаконно държане и употреба на огнестрелно оръжие. Тези деяния са наказуеми с лишаване от свобода и по българския Наказателен кодекс. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо K. S., издирван от властите в Гърция за изтърпяване на наложеното му наказание доживотен затвор, както и остатъкът от общо наказание три години „лишаване от свобода“.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар