"Последната нощ на Апостола"! Истински фурор направиха "Българе" в Сандански, изправиха на крака публиката с уникалния си спектакъл
9.09.2018 11:02 Mobile watches 14133 прочита Mobile comments 6 коментара

В Летния театър на Сандански снощи Национален фолклорен ансамбъл „Българе” и Димитър Селенски представиха за първи път пред санданската публика своя зрелищен спектакъл „Последната нощ на Апостола“. Представлението се осъществи под патронажа на кмета на община Сандански- Кирил Котев. Посветено е на паметта на Васил Левски и на юбилейната 140-годишнина от Освобождението на България.

Изключително емоционалната публика в Сандански имаше възможността над 2 часа да се наслади на редуващите се монолози с танцово-музикални изпълнения, които "Българе" представиха. Овациите не стихнаха дълго след края на спектакъла, който показва от един по-различен ракурс редица морални категории като величие и падение, вярност и предателство, жертвоготовност, любов и дълг. Истинско удоволствие бе да станеш част от подобно преживяване, бяха коментарите на хората след спектакъла.

В края на представлението, продуцентът и създателят на спектакъла Христо Димитров изказа своята благодарност към кмета на община Сандански Кирил Котев, за дадената им възможност да излязат на тази прекрасна сцена с толкова емоционална публика.

Кметът Кирил Котев също бе в Летния театър и се наслади на прекрасните изпълнения на ансамбъла.

Ани Георгиева

6 коментара
Коментирай
9.09.2018 13:25 | Бай Данчо
Хляб и зрелища! Демагогия по гробарски с пари на данъкоплатеца! Баста!!!!!
9.09.2018 14:57 | СПАРТАК
Да. Хубав спектакъл. Но г-н Кмета запита ли се, хората от квартала какво трябваше да изтърпят от невероятните децибели на оркестъра.!! От басовете се тресяха блокове и жилищни сгради. Импровизираните сражения бяха бетер истински. Г-н Кмете, като има такива мероприятия, съобразявайте се и с живущите в близост. Не сме длъжни да търпим всяка КАКАФОНИЯ. Имаме право на спокойствие. То не бяха думки, тъпани... Който иска ще иде да гледа и слуша, който не иска-не е длъжен да търпи това звуково издевателство!!!
9.09.2018 20:09 | Ку
Локум накрая раздадоха ли?
9.09.2018 20:29 | ЗРИТЕЛ
Нейсе селянията е оцеляла след всичко, което е изтърпяла! Ако се бяха заслушали поне замалко, можеше и да научат по нещо. Спектакъла беше невероятен! Благодаря ви БЪЛГАРЕ!
9.09.2018 20:48 | ЗРИТЕЛЕ,
дали са ансамбъл „Българе”, дали е Азис, дали „Ролингстоунс” или валсовете на Щраус, никой не може да ти натрапва тези децибели, от които се тресяха прозорците. Браво на ансамбъла, но нека ги слушат тези, които са отишли. Но селянията не си е отишла от такива като теб, слушащи и в колата си музиката на МАХ. В цял свят има лично пространство-визуално и слухово !!!!
10.09.2018 09:01 | ВМРО
Пълна боза!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката