Поставиха основният камък за строежа на нова черква в петричкото село Марино поле /Снимки/
20 април 2024 22:36 Mobile watches 12429 прочита Mobile comments 6 коментара

Започва същинският градеж на нов православен храм в село Марино поле

Днес беше поставен основният камък за строежа на нова черква в село Марино поле. Основният изкоп се направи през месец януари. Храмът ще носи името на Свети пророк Илия.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим изпълни първата стъпка за изграждането на православния храм.

Имотът, върху който ще се строи, беше прехвърлен по предложение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков и последващо решение на съветниците безвъзмездно на Неврокопска митрополия. Намира се в центъра на село Марино поле. Основен дарител за построяването на черквата е Георги Динков.

До момента Община Петрич предостави още три свои имота на Неврокопска митрополия за черкви. Намират се в селата Ръждак, Струмешница и Първомай.

Кметът Димитър Бръчков и народният представител Костадин Стойков присъстваха лично на полагането на основния камък за новия храм днес в село Марино поле.

Да бъде благословено това дело!

6 коментара
Коментирай
21.04.2024 08:56 | Патриоти Петрич
Честито на хората от Марино поле !!
21.04.2024 09:13 | Оги
Чудесно, нека има храмове!
21.04.2024 11:07 | ПЕТРИЧКА МЕТРОПОЛИЯ
Налице е скрита пълзяща инвазия на гоцеделчевци за овладяване на петричка земя. Г. Делчев е забутан безперспективен град със затихващи функции и управлението на Църковните дела трябва да се прехвърли в Благоевград -Професура, а всяка община Доцентура. Служителите в Църковната обител преминават курс за квалификация в Двореца на семинарията /Двореца Пион / ул Джеймс Бау-Бау икстеншън.
21.04.2024 15:22 | ХО-ХО
НЕ Е ЛОШО ДА ИМА НОВИ ХРАМОВЕ, ЛОШОТО Е, ЧЕ ВЪТРЕ НЯМА ДОСТОЙНИ БОЖИИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ДА ПРИВЛИЧАТ ХОРАТА КЪМ ВЯРАТА. ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА СЛУЖИТЕЛИ НА МАМОНА, А НЕ НА ГОСПОДА. ТОВА ЧЕ ВЛАДИКАТА/? /Е КАЗАЛ''ДОСТОЕН''НЕ ГО ПРАВИ ТАКЪВ. ПО ДЕЛАТА ИМ ГИ ПОЗНАВАМЕ И БЯГАМЕ ОТ ХРАМА, ЗА ДА НЕ ГИ ГЛЕДАМЕ ЩО ВЪРШАТ. ЗАТОВА ИДВАТ И ЕРЕСИТЕ.
21.04.2024 16:54 | Петър Дънов
Както е казал и за това минава за сатанист едно от нещата е че църковните служители са избрани ей така, който иска той става, а не който е достоен и който е "питал " Съгласен с горното казано. Както е в полицията примерно всеки става служител
21.04.2024 17:48 | Благоевград
Църковни служители по времето на комунизма ставаха единствено сътрудници на Комунистическата Държавна Сигурност! От тогава нищо не се е променило, висшия клир са все офицери с чинове на ДС и доносници естествено. Синовете на генералите от ДС станаха епископи! Църквата е най богатата институция в държавата след самата държава. Как ДС копоите ще оставят парите на друг освен на себе си! Народа затова не търси Бог в Църквата. Същата е управлявана и обитавана от Дявола! Строежа на Храм трябва да се финансира и изпълнява от хора с Чисти ръце и Чисти сърца. На снимките няма такива!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар