Предизвикателствата в развитието на социалните услуги бяха обсъдени по време на среща в Благоевград
17 март 2023 20:23 Mobile watches 3371 прочита Mobile comments 1 коментар

Община Благоевград бе домакин на Регионална среща под надслов „Актуални предизвикателства в развитието на социалните услуги“, която се организира съвместно с Национален алианс за социална отговорност.

В рамките на форума бяха разискани актуални въпроси, свързани с предстоящия процес за създаване на Карта за социалните услуги на национално ниво.

По време на срещата, която се поведе в зала „22 септември“, участниците бяха приветствани от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

“С дълбоко уважение и признателност изказвам своята благодарност към Вас по повод Световния ден на социалните работници. Отбелязването му от 2007 г. насам е признание за Вашия труд, за мисията Ви да творите човеколюбие.

Днес, когато светът е изправен пред огромното предизвикателство да бъде съхранен и опазен човешкият живот, на Вас са доверени най-беззащитните хора от обществото ни – децата и младежите в риск, самотните и възрастни хора в неравностойно положение. Да си социален работник е призвание. Това е искрата, която ни е нужна, за да ги има надеждата и вярата. Приоритет в социалната политика на Община Благоевград е доброто междуинституционално взаимодействие, като целта е да можем да отговорим на обществените потребности и очаквания“, каза в част от приветствието си Дейвид Арабаджиев.

В рамките на срещата беше представен широкият спектър от социални услуги, които предлага Община Благоевград. Те бяха детайлно презентирани от Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към общинска администрация.

Във форума взеха участие представители на Националния алианс за социална отговорност, на Агенция за качеството на социалните услуги, на Агенция „Социално подпомагане“, специалисти в сферата на социалните услуги на регионално и национално ниво.

Представители на различни общини от Благоевградска област обмениха идеи и добри практики в посока усъвършенстване на предлаганите социални услуги.

1 коментар
Коментирай
19.03.2023 23:02 | богдански
соцовете са на командно дишане-мизерни заплати за раята, облаги за шефолята
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар