Пътят до Рилския манастир е готов за зимата
24 ноември 2022 13:18 Mobile watches 3346 прочита Mobile comments 1 коментар

Направено е почистване и е подготвен за зимата пътят до Рилския манастир - 20 километра, казаха експерти. Това стана след няколко писма на игумена Адрианополския епископ Евлогий до областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и Областното Пътно управление. Епископът има среща - не само за пътя, и с министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

Сега трасето е в много добро състояние, коментираха експерти пред БНР. Почистени са около 50 метра канавка, запълнена от преминаване на техниката на дърводобивна фирма. Почистени са и падналите по платното камъни. Орязани са клоните на крайпътни дървета и храсти, които при сняг може да паднат на пътя. Почистено е и около изграждания преди месеци полутунел над село Пастра, където имаше струпани остатъци от строителни материали. Там обаче не беше преасфалтиран участък от около 300 метра и затова ограниченията за преминаване остават в сила, каза началникът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлашки: 

"Знаците седят там - 20 километра в час. Така ще е през зимата, вероятно, докато не сложат настилка. От по-високо ниво се решават тези неща".

Все още обаче не е подновено счупеното огледало пред павираната улица при Дупнишката порта до самия манастир, което улеснява водачите за насрещното движение, както и съборен пътен знак. Това трябва да направи общината в Рила.

1 коментар
Коментирай
24.11.2022 17:20 | Кара дере
Не вярвам предполагам и всички други хора от областта
Са ше завали 3-4-5 дена дъжд и ше ни изненада некое свлачище
Или пък някой изненадващ сняг през декември ще развали картинката
Ама най добре ще е да си то затварят пътя до там от края на ноември до края на март и да няма изненади
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар