Разлог посреща лятото с концерт на Криско, с хоро На армане с тъпане, с ревю на традиционни носии и автошоу
10 юни 2024 17:42 Mobile watches 2485 прочита Mobile comments 3 коментара

Разлог посреща лятото с  концерт на КРИСКО, с хоро На армане с тъпане, с ревю на традиционни носии и автошоу Скорост и високи токчета.

ПРОГРАМА ЮНИ „ФЕСТИВАЛНО ЛЯТО“
 

15 юни
„Цъфнало цвеке шарено“ - демонстрация на автентични носии от различни краища на България и Разлог, Исторически музей - Патокова къща, 17 часа
 

16 юни
Автошоу „Скорост и високи токчета“, Разлог, ПГМСС, 11:00


 21 юни
Концерт на Криско, гр. Разлог, площад „Преображение“, 20:00
 

22 юни
„Непреходна вечност“ – ревю-спектакъл в село Елешница, от 21 часа


 28 и 29 юни


„На Армане с тъпане“ - фестивал на традиционните хора, гр. Разлог, площад „Преображение“


 15 юни: "ЦЪФНАЛО ЦВЕКЕ  ШАРЕНО" – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА АВТЕНТИЧНИ НОСИИ, Патокова къща, 17 ЧАСА


Фондация “Българските корени” организира “Цъфнало цвеке шарено” - демонстрация на автентични носии от цяла България в града – пазител на традициите – Разлог!


На 15 юни (събота) в Патокова къща – Исторически музей - Разлог зрителите ще се потопят в пъстроцветния свят на българския фолклор!
От 17:00 часа ще има вълнуваща среща с миналото, представена чрез демонстрация на над 15 автентични носии от различни краища на България. Ще се насладите на богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани в частните колекции на Tanya Kirovska-Gramatikova, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов Serjo Mustisimo, Мирослав Димитров и Boris Rakladjiev. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей – Разлог.
Ще бъде цветно и красиво – като истински цветя ще са хубавите разложки моми, които ще облечем в тези безценни образци на българската старина. Ще чуете разкази за историята на носиите, за тъканите, от които са изработени, за символите на техните отделни детайли.
Събитието е безплатно и се организира с любезното съдействие на Община Разлог и Исторически музей - Разлог
Не пропускайте това пъстроцветно фолклорно пътешествие!
Събитието е подходящо за семейно посещение с деца, а защо не и в комбинация с уикенд в красивия пирински град Разлог!


 16 юни: АВТОШОУ „СКОРОСТ И ВИСОКИ ТОКЧЕТА“, Разлог, ПГМСС
Делят ни точно 6 дни преди да се проведе Автошоу "Скорост и високи токчета" гр. Разлог съвместно с DIAMO Racing Group и Women rally Bulgaria Автошоу "Скорост и високи токчета" гр. Разлог.
Дата: 16 юни 2024 година
Старт: Професионална гимназия по МСС гр. Разлог
Очаквайте през следващите дни и седмици допълнителна информация за предизвикателствата, които ще ви предложим както и за начина, по който можете да участвате.


 21 ЮНИ: КОНЦЕРТ НА КРИСКО, ПЛОЩАД ПРЕОБРАЖЕНИЕ – РАЗЛОГ, 20:00 ЧАСА
Казваме „Здравей, лято“ с един от най-обичаните български певци – КРИСКО.
Посрещаме астрономическото лято в Разлог с концерт на площад „Преображение“ с неговите популярни хитове.


 22 юни: НЕПРЕХОДНА ВЕЧНОСТ – ревю-спектакъл В СЕЛО ЕЛЕШНИЦА, 21 часа
Колекционери ще отворят старите ракли за широката публика и ще извадят старинни дрехи от края на 19-ти и началото на 20-ти век.
Над 60 носии ще бъдат показани в един завладяващ спектакъл от музика, танц и светлина. Заповядайте в китното село Елешница, на 22-ри юни от 21:00 часа, за да се насладим заедно на майсторството и прецизния вкус на българката, вплетен в празничните и ежедневни костюми от една отминала вече епоха. Да се насладим на багрите, шевиците и уникалната визия на нашите предци и да научим повече за традиционните костюми от различните краища на страната и не само.
Ревю-спeктакълът поставя началото на едно ежегодно събитие - средище на колекционери от цялата страна и чужбина ,които ще могат да представят своите колекции. За следващото издание догодина, изявилите желание да участват ще могат да подават своите заявки на майл [email protected] до 20 февруари 2025г. Подробности относно участие ще може да получите след запитване на електронната поща.
Ревю-спектакълът "Непреходна вечност" се организира от Читалище "Западнородопски лъч,1906г.", Кметство С. Елешница и с подкрепата на Община Разлог, "РАШЕВ И КО" ЕООД и проф. Любомир Пенев


 28 и 29 юни: НА АРМАНЕ С ТЪПАНЕ, площад "Преображение", Разлог
XIII-ят фестивал на традиционните хора "На армане с тъпане" се организира от Община Разлог и Народно читалище "15 септември 1903-1909 г.", с директор на фестивала доц. Георги Гаров.
Програмата на фестивала на традиционните хора започва на 28 юни, в 19:00 часа, с концерт по повод 15-годишнина на ТК „Мехомия“ и СГГФ „Гердан“ при НЧ "15 септември 1903 - 1909 г."
От 20:30 до полунощ, всички жители и гости на града ще имат възможност да станат част от "Веселие на армане", с участието на зурнаджийски оркестър "Манетата" и
"Роял бенд" от град Благоевград.


На 29 юни, от 11:00 часа, фестивалната част ще започне с участието на 25 клуба, състави и групи за хора от различни региони в България.


В грандиозния финал на фестивала всички участници ще изиграят 6 общи хора, създавайки единство и хармония в движение. събирайки танцови клубове, състави и групи от хора от всички краища на

3 коментара
Коментирай
10.06.2024 21:52 | Jon
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
11.06.2024 15:51 | Дешко Драглище
Е па Дриско сте окнали ? Он че като пияна мачка =
16.06.2024 09:39 | Anna
Вземете бърз и законен заем тук
Електронна поща: demirovanna1983@gmail. com
Кредитна фирма Midset
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар