Сандански с нова атракция! Отваря врати Експозиционен център за животни
12.09.2018 12:29 Mobile watches 11732 прочита Mobile comments 5 коментара

Днес, точно в 17:30 ч. кметът на община Сандански – Кирил Котев ще открие най-новата атракция на град Сандански – Експозиционен център за животни, който е вече факт благодарение на съвместната работа на общината с Регионална дирекция по горите, град Благоевград, Държавно горско стопанство – Сандански.

Центърът се намира в непосредствена близост до моста, който съединява Северна дъга и Околовръстен път, сред китна природа и прохлада.

От днес всички местни и гости на курортния град ще могат да видят сърна, елен, кошута, муфлон и екзотично кенгуру.

Уникалността на най-новия експозиционен център в град Сандански ще радва малки и големи, като идеята на ръководството на община Сандански се зароди след като само преди две години парк „Свети Врач“ обогати своята фауна с пауни и екзотични птици.

Новата атракция ще радва санданчани, които ще могат отблизо да се любуват на красивите животни, а със сигурност ще привлече и още повече посетители и туристи.

За новият център ще бъде отслужен водосвет, а официални гости на събитието ще бъдат Георги Янкулов – Директор на РДГ- Благоевград Атанас Диманков – Директор на ДГС – Сандански и представители на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

5 коментара
Коментирай
12.09.2018 13:16 | Плешивмишотплоски
Дали Кметът е предвидил място за екзотични животни от Плоски и от Катунци!?
12.09.2018 14:19 | ЕС ЕС
Незнаех, че на зоологическите градини вече им казват експозиционен център... Сигурно им звучи по-европейски някакси.... Пфу... аман от парвенющина
12.09.2018 14:36 | нещастници
Мястото на тези животни е в естественият им хабитат, не тоя смешния кмет 1. 50 да си прави ПР..... Онзи не грамотния каменар още ли го бутате в парка. Той горкия не може да се подписва те къде го сложиха.... Много тъжно и жалко.
12.09.2018 17:59 | Пит бул
Началника на озеленяването - Георги Каменаров ще се грижи за екзотичните животни. А близката му журналя маман Мария Гергьовска от болницата ще дава отпадъчната храна на животинките. Схемата е готово, е така се правят нещата по приятелски..
12.09.2018 22:51 | Петко
Поздравления г-н Кмет! Прекрасна инициатива, която ще бъде развита в бъдеще. Пожелавам успешна реализация. Дано хората съумеят да ценят направеното, да го съхраняват, а защо не и да участват в дейностите, които са предвидени. Все пак това е в полза на града...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката