Шишков за АМ „Струма”: Има голяма вероятност да изгубим европари
05 август 2022 19:37 Mobile watches 3812 прочита Mobile comments 8 коментара

Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло едно зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата. Такава позиция изрази Младен Шишков от ГЕРБ-СДС в „Денят на живо” по Nova. По думите му са направени немалко неща, за да бъде блокиран икономическият живот с мерките и целите, предприети през последните месеци.

„Основно това, което се случи покрай АМ „Струма”, беше една тяхна заявка от началото на мандата им. Казаха, че ще направят всичко възможно това трасе да не се изгражда по начина, по който е проектирано и одобрено от Европейската комисия. Този проект е одобрен от ЕК, кандидатствано е с него, отпуснати са средства по проекта от 2017 г., който уж не става. ЕК е казала „окей” тогава”, добави той.

В един момент обаче, по думите на Шишков, Борислав Сандов размахвал „някакво писмо” и казвал, че проектът не ставал. „Той казва, че за него не е важен човешкият живот, не е важно, че всеки ден там се губят човешки животи, важно е, че няма да има кой да насочва костенурката”, е мнението му.

По думите му обаче истинската причина не са костенурките, вълците, мечките или розовото фламинго, а както самият Сандов е казал – това, че АПИ няма фирма, която да изгради трасето. „Тоест, трасето, което той предвижда като дълъг тунел. За него проблемът е, че не иска българска фирма да изгражда това трасе”, обясни още той.

Шишков предупреди, че има голяма вероятност да бъдат изгубени европари след решенията на ексминистъра Сандов за магистрала „Струма”, взети в последния му работен ден. „Има правило на ЕК, което казва, че по един и същи обект не може да се кандидатства по повече от три програмни периода. Ако минем на вариант, който той предлага – тунел, който е абсурдният вариант, няма да ни стигне времето”, посочи гостът в „Денят на живо”.  

На въпрос дали войната между Корнелия Нинова и президента Румен Радев би помогнала на ГЕРБ-СДС на предсрочния вот, той каза: „Честно казано не виждам война. За мен това е някакъв много евтин театър. Абсурдно е да твърдиш, че някой работи срещу теб, а в същия момент да назначи трима членове от твоята партия като министри”.

Акцент на партията в предизборната кампания ще бъде енергийната криза. „Дори дадохме заявка, че сме готови да работим с всеки един, който е готов да ни подкрепи в нашите идеи – за диверсификация на газовите доставки, за ограничаване цените на горивата, на електроенергия, за модернизацията на армията”, обясни Шишков.

8 коментара
Коментирай
05.08.2022 19:55 | Гражданин
Е защо не я построиха през тези 12 години тази магистрала!? В този ред на мисли, коя магистрала построиха изобщо, ама на приказки и изхарчени пари, стигане нямат!
05.08.2022 20:20 | до струма
Сандов? Да не е Сандев??? Списвачите днес са по-концентрирани, изглежда
05.08.2022 22:21 | Българин
Шишков, Шишков, ако бяхте пуснали и други български строителни фирми да работят, освен тия около седем, осем, с които лесно и бързо направихте ОПГ, и ако бяхте избрали трасето и за двете платна по източния вариант, сега магистралата щеше да е ГОТОВА! Вашата партия е виновна, 12 години, 12 години, 12 години схеми и крадене.
06.08.2022 01:14 | ���. K������� ������
СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!!!
ПП ГЕРБ СЕ ВРЪЩА С КАБИНЕТА БПРИСОВ №4 И СИ ВРЪЩАМЕ ЗАГРАБЕНАТА ДЪРЖАВА ОТ ШИБАНАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ :)
06.08.2022 01:59 | До горния
Ку- ку, надай се, коньо, на зелена трева.
06.08.2022 09:10 | До дебила К
Охооо и дебила с ник"К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си от герберастите на държавна хранилка, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???
06.08.2022 09:18 | Коста
Ние изгубихме цялата държава, какво тук значи някаква магистрала? Държавата ни се управлява от плешиви плъхове, тикви, догани, всякаква измет! Защо в Народното събрание няма нито един човек за когото да дам своя глас? 240 плужеци!
06.08.2022 09:41 | Истината е...
Герберастите построиха некачествено най лесните (равни) участъци, които през няколко месеца се ремонтират, 12 години лъжеха хората за дефилето.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар