Студенти от Американския университет месиха и се смесиха с помощта на брашно и вода
14 март 2019 09:32 Mobile watches 3549 прочита Mobile comments 0 коментара

Американският университет в България бе домакин на инициативата „Месим, за да се смесим“. Тя се проведе в студентския център „Америка за България“ под мотото „Да омесим заедно една по-единна общност! “. По време на събитието преподаватели и студенти от АУБ заедно със социални институции и представители на местната власт рисуваха в брашно и оформяха чрез хлебни кукли своята визия за един по-единен и динамичен Благоевград. Tози уникален метод за социална промяна, наречен „Театър на трохите”, е създаден от преподавателя по антропология в АУБ д-р Надежда Савова-Григорова по време на нейните академични проучвания в университета „Принстън”. Партньор в организацията на „Месим, за да се смесим“ е студентският Клуб за по-добро общество към АУБ.

„Целта ни бе да съберем на едно място хора от различни общности и социални институции в Благоевград и по този начин да допринесем към сплотеността и единството сред различните социални групи в града. Какво по-добро място бихме си представили за такова събитие от АУБ, където заедно живеят студенти и преподаватели от над 40 страни в един гостоприемен български град“, посочи д-р Надежда Савова-Григорова.

Методът „Театър на трохите” вече се използва в повече от 20 страни на 6 континента и така прераства в световната мрежа „Хлебни къщи“. В инициативи на мрежата се включват президентът на Бразилия Дилма Русев, президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017), както и кметове на български градове.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар