Тежки пътни инциденти в Благоевградско
10 юли 2024 10:41 Mobile watches 5698 прочита Mobile comments 1 коментар

На 09.07.2024 г. около 11:40 часа на път II-19 в района на с. Буково е станало ПТП, при което лек автомобил „Опел Астра“ с 65-годишен водач от гр. Благоевград, предприемайки изпреварване на товарен автомобил с ремарке не е успял да завърши маневрата и се е блъснал челно в лек автомобил „Форд Ескорт“, управляван от 20-годишен мъж от с. Корница. В резултат на инцидента, на място е починал водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, а с контузия на главата, комоцио и фрактура на три ребра е пострадала 61-годишна пътничка в него. Водачът на лекия автомобил „Форд Фокус“ е  пострадал с фрактура на бедрена кост и таза. По страдалите са настанени за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

 

На 09.07.2024 г. около 21:35 часа в района на кръстовище между ул. „Глазне“ и ул. „Турист“, лек автомобил „Ауди“ с 18-годишен водач от гр. Банско, изпреварвайки движещо се пред него ИЕПС /триколка/, което в този момент е завивало на ляво го е блъснал в задната част. 66-годишната водачка на триколката е пострадала със съмнение за черепно-мозъчна травма, фрактура на раменни кости, два счупени зъба и хематом на главата.

Транспортирана е за лечение в болнично заведение в гр. София без опасност за живота. На двамата водачи са на правени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни. На водача на лекия автомобил е направена проба с техническо средство за употреба на наркотични вещества, която също е отрицателна.

1 коментар
Коментирай
10.07.2024 10:54 | Аман бе-е-е!
Спрете ги тези триколки, тротинетки и всички такива! НЕ, НЕ ГИ спирайте, но ги третирайте като МПС и да им се изисква на елементарно познаване и употреба на Закона за движение по пътищата!!! А не всяка баба яхнала триколка и хайде на раздумка по комшии и роднини.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар