"Тимур и неговата команда" в село Кочан! Ученици помагат на възрастни хора
09 октомври 2019 09:22 Mobile watches 7966 прочита Mobile comments 6 коментара

Учениците от Х-ти ,,Б" клас в СУ ,,Христо Смирненски" в село Кочан, заедно със своя класен ръководител Динко Кумбаров, стартираха благородна инициатива под надслов,, Помогни на човек в нужда". В паралелката учат 18 ученика от три села - Кочан, Ваклиново и Жижево.

Средношколците са си поставили за задача да открият възрастни, болни или хора с битови проблеми в трите населени места, на които да окажат съдействие и помощ. Началото на инициативата беше в село Кочан, където учениците помогнаха на свой съселянин, обездвижен и прикован на легло от няколко години, да си прибере дървата за огрев през зимата.

За реализирането на тази благородна кауза помогнаха и родителите на учениците, които дадоха своето съгласие, с надеждата освен с физически труд, учениците да получат и урок по съпричастност, милосърдие, колективизъм и взаимопомощ. Акцията по издирване на хора в нужда продължава, като десетокласниците са убедени, че ще успеят да помогнат на още хора в нужда от трите населени места

П. Иванова

 

6 коментара
Коментирай
09.10.2019 10:24 | похвално
някои ще кажат, че е по комунистически, но не, съвсем съвременно е, вместо да се бият, да се чудят какво да правят, да правят и други нередни неща, това е и начин за избиване на енергия, комплекси и т. н. физическа култура, а че помагат на хората е повече от прекрасно, нека повече ученици го правят и от всякъде в страната, това ще им бъде и подготовка за живота
09.10.2019 12:24 | Бедна пенсионерка
Браво на децата! Това е просто човечност.
09.10.2019 12:26 | А.А.А
Браво нека всички гамени и учители, да вземат пример и пак едно голямо БРАВО.
09.10.2019 13:19 | Евала
В Родопите хората са много по човечни задружни и сплотени! Познавам много хора от района и съм останал с изключително добро впечатление. Няма злоба завист, не те гледат с презрение и са винаги готови да ти подадат ръка! Браво на децата, браво на изключителния им учител! А за хората в полето който се подиграват с думите че са "помаци" и други грозни изрази мога само да им кажа че имат много какво да учат от родопчаните!
09.10.2019 19:47 | весна
Браво! Браво! Браво! Чудесни сте и ви се възхищавам! Поздравления за всички!
10.10.2019 11:13 | БРАВО!
БРАВО!!! Така се възпитават и създават добродетели у децата!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар