Треска за първия учебен ден! Седмица преди започването на учебната година благоевградчани подготвят учениците си
10.09.2018 11:19 Mobile watches 6542 прочита Mobile comments 0 коментара
Книжарниците препълнени, магазините за дрехи също, работници боядисват пешеходните пътеки...

Пазарна треска се разрази седмица преди първия училищен звънец на 17-ти септември в Благоевград. Родители и ученици изпълниха книжарници и борси за учебници и помагала от рано сутринта днес. Броени дни преди началото на учебната година вълненията са най-големи за първокласниците и техните родители. За тях най-често родителите отделят между 100 и 300 лева за покупки.

Големите ученици, за които учебниците не са безплатни, прибягват често до борсите за употребявани учебници, които са сравнително по-евтини. Репортерска проверка установи, че цените на тетрадките започват от около 50 стотинки и стигат до 7-9 лева..

Магазините за дрехи в града, също се радват на доста посетители. Малки и големи се отдадоха на пазаруване, като се забелязва тенденция тинейджърите да ходят на шопинг без родителите си, за да могат да изберат сами облеклата си. Майките на първолаците имат най-тежка задача, да намерят приказна премяна за децата си.

И освен голямото пазаруване в Благоевград, работниците работят на пълни обороти да подновят пътната маркировка около всяко учебно заведение в града.

А в събота и неделя се очаква да бъде най-голямата еуфория в Благоевград. Има и родителите, които изчакват инструкциите на учителите за това какво точно ще е необходимо, т. е. след 17-ти пазарната треска ще продължи, дори според търговците с още по-големи темпове.

В. Анастасова

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката