Ученици от Дупница наградени за участие при гасенето на пожар на АМ „Струма“
07 октомври 2019 16:09 Mobile watches 2352 прочита Mobile comments 0 коментара

Двама възпитаници на Професионална гимназия по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница бяха награден за смелостта си при гасенето на пожар на АМ „Струма“. Директорът на пожарната в Кюстендил Св. Георгиев изпрати Поздравителен адрес на Юлиян Давидков и Асен Чорбаджийски. Те са оказали съдействие на служителите при погасяването на пожар, възникнал на 13 август 2019 г. в района на Дупница при км 62 от АМ „Струма“ .

В поздравлението на комисар Св. Георгиев се казва: „Изразявам своята благодарност и уважение за проявената гражданска отговорност и оказано съдействие на служителите на РДПБЗН – Кюстендил, при гасенето на пожара. Благодарение на своевременната ви намеса, оказана подкрепа и точно изпълнение на указанията на нашите служители при това произшествие не бе допуснато разрастване на пожара към близката подстанция и жилищна сграда.

С това бяха предотвратени значими щети – както материални, така и на околната среда. Изразяваме нашето признание и благодарим за доброто ви дело. Пожелаваме много здраве и успехи във всяко начинание.“ Поздравителните адреси бяха връчени на младежите, показали храброст и отговорно отношение, от началника на пожарната в Дупница А. Атанасов.

От своя страна, Юлиян и Асен, благодариха и споделиха, че е дълг на всеки човек да помогне в такъв момент.

К. Тодоров

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар