В декларация съветниците от ДПС-Якоруда призовават: За толерантност и мъдрост, далеч от провокатори, които трупат политически дивиденти
23 ноември 2022 11:14 Mobile watches 9685 прочита Mobile comments 11 коментара

Групата общински съветници от ДПС в Якоруда разпространиха вчера декларация, в която призовават колегите си за мъдрост при вземане на решения, касаещи съдбата на съгражданите им, както и да бъдат толерантни към избора на нов кмет, който да замести доказано успешния градоначалник Нуредин Кафелов, който почина преди дни.  

В декларацията съветниците призовават и съгражданите си да не се поддават на провокации от хора ,чиято цел е единствено трупане на политически дивиденти. Припомняме, че в края на деня вчера се проведе заседание на ОБС Якоруда ,на която за врид кмет бе избрана г-жа Беди Осман- дългогодишен зам.кмет и достатъчно добре подготвен управленец, който да се справи със задълженита на кмет на Якоруда. Публикуваме декларацията без намеса:

Декларация

от Политическата представителна група на ПП „Движение за права и свободи“ в Общински съвет – Якоруда

Уважаема г-жо Председател,

Уважаеми дами и господа общински съветници,

 

На 14.11.2022г. ни напусна дългогодишният Кмет на Община Якоруда инж. Нуредин Мусов Кафелов. Поднасяме нашите искрени съболезнования към неговото семейство, близки и роднини.

Инж. Нуредин Кафелов е Кмет на Община Якоруда от квотата на ПП „Движение за права и свободи“ в периода 1999-2003г. и от 2007г. до неговата смърт – 2022г. В периода 2003-2007г. е Председател на Общински съвет-Якоруда от квотата на ПП ДПС. Той беше отдал времето и живота си за това да работи за благото на Общината. Работеше достойно и всеотдайно през всичките тези години за създаване на добри условия за живот на жителите на общината и за изграждане на достойното й име като институция. 

Под ръководството на г-н Кафелов община Якоруда придоби европейски облик и се превърна в сигурна институция за всички държавни органи, физически и юридически лица. През годините успя да подобри уличната, пътната и образователната инфраструктура на града и съставните населени места, да обнови облика на града чрез ремонтите на градския площад, улиците и минералната баня. Предприеха се действия за защита на живота и имуществото на населението чрез изграждането на подпорни стени по коритата на реките. Има още много неща, които могат да се изброят, но не е нито времето, нито мястото сега. Всичко това е постигнато с подкрепата на ПП „Движение за права и свободи“.

Загубата е голяма не само за нас. Това е загуба за всички жители на община Якоруда.

Предстои вземането на много важни решения. Надявам се всички да осъзнаваме това и трябва да се отнесем с необходимата отговорност за постовете, които заемаме и институцията, която представляваме. Всички жители на общината очакват от нас да свършим работата, за която сме избрани като общински съветници. 

На днешното заседание предстои да бъде избран Временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Якоруда, който да довърши мандата на инж. Нуредин Кафелов. Приканвам всички да вземем най-правилното решение, като избраният за Временно-изпълняващ длъжността Кмет да получи подкрепа от всички ни, независимо от политическите ни различия. Това беше принцип и в работата на инж. Кафелов, който никога не е правил делене на основание пол, вероизповедание, политическа принадлежност или нещо друго. Това би имало най-добър отзвук в обществото, че във важните моменти можем да бъдем заедно. Нека да докажем, че всички в тази зала мислим за доброто на Якоруда.

На проведено заседание на Общински съвет на ДПС – Якоруда приехме, че най-правилно би било мандата на Кмета да бъде довършен от един от Заместник-кметовете. Всички единодушно изразиха своята подкрепа за г-жа Беди Осман. Затова тя ще бъде нашата номинация за заемане този отговорен пост. Г-жа Осман е Заместник-кмет на Община Якоруда от 2011г. до момента, като за това време е натрупала необходимите знания и опит, които ще й помогнат да се справи с отговорната позиция. Тя е дългогодишен член на Движение за права и свободи.

Отправяме призив към жителите на общината да не се поддават на провокации, да запазим спокойствие и да бъдем единни в тези трудни за всички ни времена. Има хора с нечисти намерения, които се възползват от ситуацията и опитват да печелят политически дивиденти. На тях искаме да кажем да опитат да запазят човешкото в себе си и да не забравят, че рано или късно за всяко действие се носи отговорност.

Бъдете здрави!

 

С уважение,

Вайдин Хасанов Мисанков

/Председател на ППГ на ПП ДПС

в Общински съвет- Якоруда/

11 коментара
Коментирай
23.11.2022 11:45 | Фатме
КАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ ПЪРВО СЪВЕТНИЦИТЕ ДА ОСВОБОДЯТ КМЕТА НА КОЙНЯРСКО КОЙТО КРАДЕ ДЪРВА ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ СРАМ И ПОЗОР
23.11.2022 11:48 | Мехмед
Ами кой ще издържа любовницата му Шаска да подържа салона да и и купи нова кола, дрехи, екскурзии стандард на депутатка
23.11.2022 12:04 | Djani
Ми хубави думи, ама само думи. Първо да видяк около кого и какво са се обединили!
23.11.2022 12:37 | Зрител
СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек вчера на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…
23.11.2022 14:04 | Ранчо
Мършите от дпс, които издевателстват над обикновените хора, тръгнали да правят декларации..... шуробаджанащината спрете,
И наистина е време да ви изхвърлят всички дпс и герб с бсп!
23.11.2022 14:07 | uyte
Те и съветниците знаят какви престъпления са гласували. Сички кражби и препродажби са с техно съгласие. А и никой не ги е питал де
23.11.2022 14:12 | uyte
Никъде не пише с колко гласове е избрана Бедата, което не означава че Мерда и герберите са гласували. Па сичко е минало под масата.
23.11.2022 14:52 | yuil
Много гузни тия съветници. Чак декларации
23.11.2022 16:13 | Депесар
Ще кажа само едно. Политическите дивиденти започнаха да се трупат още щом Раметлията си замина. Още вечерта, докато са пред тях и се показваше колко много скърбят "най-близките" му довереници, новият така наречен "обединител" вече си търсеше подкрепата. Та дори и на джаназето се разменяха топли прегръдки и леки опити за ореждане на срещи точно с тази цел. Изключително подмолно и долно държание с липса на каквото и да е уважение от тези личности към покойния които сега се намесват на мястото му с помощна на партията каято го заличи.
23.11.2022 22:38 | Амет
Кой е този бай хуй дето призовава за толерантност? Та вие"толерантните", блажилите се, докарахте с подмазвачеството си, кланянето този наистина ваш кмет да си тегли куршума! Той умираше за власт и от власт и скоро ще се разбере защо тайно отиде в друг свят, където сега му търсят сметка! И отново плашите, кои сте вие бе натрапници, които дойдохте на власт със заплахи, купуване, тормоз на всеки другомислещ нормален човек. И сега някакъв световнонеизвестен кривокрак младеж отново плаши, кой си ти бе?
26.11.2022 14:53 | Ердоган
Тоооооо Вайдин Мисанков да му еба жената
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар