В Петрич прерязаха лентата на новата спортна зала „Серафим Бързаков“
25 април 2019 21:37 Mobile watches 12922 прочита Mobile comments 13 коментара

Новата зала за спортна дейност на местните клубове е реконструирана със собствени бюджетни средства на Община Петрич. Преди това беше придобита в собственост на Общината, тъй като същата беше държавна собственост. Освен основна зала, базата разполага и с допълнителни по-малки зали за силови дисциплини и други, както и със съблекални и санитарни възли.

Оборудвана е с всичко необходимо за качествен тренировъчен процес на спортните клубове от Петрич. Обновени са прилежащите площи. Залата носи името на световния и вицеолимпийски шампион по борба Серафим Бързаков, който е родом и почетен гражданин на Петрич. Днес Бързаков приветства идеята за подпомагане на спорта на местно ниво. „Благодаря на Общината за рамото, което дава на спорта. Благодаря на съветниците“, каза Серафим Бързаков при откриването на залата.

Кметът Димитър Бръчков открои високите резултати, постигнати от деца и юноши, които тренират в местни клубове и изрази надежда, че новата база ще допринесе също за бъдещо силно представяне. „Община Петрич ще продължи да инвестира за подобряване на базите, в които се развива спортна дейност“, пое ангажимент кметът. Лентата на спортна зала „Серафим Бързаков“ в гр. Петрич прерязаха в присъствието на спортисти, треньори ,родители и граждани, кметът Димитър Бръчков и шампионът Серафим Бързаков.

Трикольорна лентичка кметът подари на Елена, единственото момиче в отбора на Общински хандбален клуб „Беласица“. Гости на церемонията бяха: депутатът Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, общински съветници, Кирил Терзиев-бронзов олимпийски медалист по борба, Евелина Николова-медалист от световни и европейски първенства и Елица Янкова-бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио.

13 коментара
Коментирай
25.04.2019 21:47 | Кико
Не е единственото момиче. Има, още пет.
26.04.2019 00:34 | Дълбошница
Честито, петричани ! Светли празници на всички ! !
26.04.2019 02:06 | Бат Бойко
Жалко че се използва за предизборна кампания . Спим 3 години и после давай да режем лентички
26.04.2019 05:42 | Димо
Не е предизборна кампания, а един успешно завършен обект. Независимо от оплюваниците и злобата, която се изля. То за какво ли не поплюваха - пазара, улиците - нищо, че на много от тях се смени водопровод и се асфалтираха изцяло, то не бяха саниранията, то не бяха училищата и т. н. и т. н. Аз обаче да попитам - кукловодите на хейтърите, които плащат за злостната кампания, които имат пари да "мотивират" телевизии - колко от тези кукловоди (иначе известни с ламтежа им за власт и пари - Таневци, Розички, гюпци, Велевци) са направили нещо истинско за Петрич? И тези пари дето ги дават за хейтване, не биха ли били по -полезни за някоя благородна кауза?
26.04.2019 07:41 | съпартийка
Димо, какъв пазар бе Димо, за какви улици бе Димо пишеш, и това е голямото постижение на нашето кметче ли? Града ни загива Димо, Дима ли си не знам не виждаш ли за какво иде реч. Да започне да връща избягалите в чужбина, да създаде работни места да работят и то не на минимална заплата. И стига вече са позирали "народното ни представителче"и другите там около него. Омръзнахте на всички ни, не разбрахте ли вече. Има много по достойни съграждани, които да снимат.
26.04.2019 10:13 | Браво
Хубава придобивка, но е хубаво и отчитане пред избирателите, защото откраднаха повече от вложените пари. Три пъти се прави покрива, съседи сме и сме свидетели
26.04.2019 10:40 | 121
Димо, като пишеш за училищата ... знаеш ли, че там се краде най-много? Не може на 2-3 години да се прави ремонт след ремонт само и само да се "усвоят " едни пари! В къщи да ли правиш ремонт на всеки 2-3 години?
26.04.2019 10:51 | другари никога повече
Комунисти мръсни, жалки сте с вашите писания. Никога повече БСП на власт освен да пишете и да крадете нищо не правехте през годините на власт. Да си признае нашия коларовски зам областен колко пари даде за ремонт на апартамент в Благоевград, че нали е уж по различен от другите.
26.04.2019 12:52 | тони
това е една нефункционална зала, нищо не е както трябва, но идеяата е да се отвори то4но преди ЕВРОИЗБОРИТЕ, но Бръ4ков и това няма да те спаси, губиш изборите на 26. 05. 2019 запомни го от мен
26.04.2019 21:53 | ДО СЪПАРТИЙКА И КЛИКА
ТОЛКОВА СТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ, НЕБЛАГОДАРНИ И ЗЛОСТНИ, ЧЕ НИ ДАВА ДУША ДА ПРИЗНАЕТЕ РЕАЛНИТЕ ПРИДОБИВКИ ЗА ГРАДА, КОИТО НАПРАВИ ТОЗИ КМЕТ!!!!!
СПРЕТЕ СЕ И МУ БЛАГОДАРЕТЕ !!!!!
26.04.2019 22:29 | Гошо
Да Благодарим му, че 2 миналата година смениха дограмата, тази година пак, а другите дейности и по три пъти. КОЙ точно прибра парите незнам, но съм сигурен, че и кмета ни БЛАГОДАРИ!
27.04.2019 12:06 | Petrich
Бръчков нема да те спаси и депотатчето и валячето губиш избори те гнусно пияно главо
27.04.2019 16:48 | Тодор Колев
За какво да му благодарим?
За това, че за тази спортна зала се пускаха и спираха едни обществени поръчки. Пишеха се дейности по два пъти само да се "УСВОЯТ" едни пари. Защото мазилката е напукана още от сега? Защото се водеха едни изпълнители, а на практика работеше един друг?
Защото ни струва 546 хиляди лева ремонта официално, а ако са стартирали и спрените поръчки сигурно ще стигне 900 хиляди? За това ли да му благодарим на кмета?
А той няма ли да ни благодари, за "благоденствието" което е получил от нас?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар