Важна новина за сезонните берачи на ягоди във Великобритания след Брекзит
8.09.2018 09:48 Mobile watches 20433 прочита Mobile comments 1 коментар

Отглеждащите плодове и зеленчуци във Великобритания ще могат да наемат имигранти извън ЕС като сезонни работници след Брекзит, съгласно нова пилотна схема. Отливът на работна ръка в сектора от страни от ЕС, най-вече от България и Румъния, принуждава властите да търсят варианти за справяне с кризата.

Министрите заявиха, че инициативата, която ще бъде изпробвана от пролета на 2019 година до края на годината, ще помогне за справяне с недостига на сезонни работници. Предвижда се да бъдат издавани 6-месечни визи за около 2 500 работници годишно, информира БНР.

Съюзът на британските фермери изрази сериозна загриженост, че недостигът на работници е заплаха за прибирането на реколката. След референдума за Брекзит се наблюдава отлив на сезонни работници от ЕС. Новата схема, обявена от Министерството на околната среда, храните и селското стопанство, на практика ще влезе в сила по време на така наречения „преходен период“ след Брекзит.

Министрите обаче заявиха, че пилотната програма ще бъде следена много внимателно и може да бъде прекратена, ако се установи, че имигрантите не са завръщат в страните си след изтичането на техните визи. bulnews. bg

1 коментар
Коментирай
8.09.2018 13:26 | Да
ТОВА Е ДОБРЕ, ЧЕ КАМБИТОВ ФАЛИРА ГРАДА Е ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВАТ НА ПОЛЕТО В АНГЛИЯ, ПРИ ГЕРБ СЕ ТОПИМЕ Е ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ, 10 ГОДИНИ ГЕРБ И ПОВЕЧЕ КАТАСТРОФИ, ПОРЕЧЕ КОРУПЦИЯ, ПОВЕЧЕ МИЗЕРИЯ. КЪДЕ Е АНИ ЦОЛОВА, МИЛЕН ЦВЕТКОВ ТЕЛЕВИЗИЯ BIT И ТВ7. НЯКОЙ ГИ ФАЛИРА, ЗАЩОТО ГОВОРЕХА ПРОТИВ ГЕРБ. ТОВА НЕ Е БИЛО И ПРИ ЖИВКОВО. А ТЕЯ ДЕТО РАЗПРАВЯТ, ЧЕ ВСИЧКО ЦЪФТИ ПРИ ГЕРБ ДАНО СЕ ЗАТРИЯТ ПО МЕНТЕ МАГИСТРАЛИТЕ НА ТИКВАТА
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката