Великденски празник в Разлог: Пъстра и шарена програма
25 април 2019 12:03 Mobile watches 2639 прочита Mobile comments 0 коментара

Община Разлог и НЧ "15 септември 1903-1909" организират великденски празник в центъра на града. Организаторите са подготвили пъстра и шарена програма и очакват малки и големи да се веселят и празнуват заедно.

Всички, които ще посрещнат празника в Разлог, ще имат възможността да зарадват сетивата си с направата на красиви великденски декорации и да се запознаят с различни техники за боядисване на яйца. Понеделникът ще бъде украсен с песни, танци и красиви разложки носии. И като на празник, ще се вие голямо великденско хоро.

Организаторите са помислили и за най-малките като са им подготвили играта "Открий яйцето". Малките ще се превърнат в художници и ще рисуват върху специални дървени яйца. А местни агенции за украса и декорации ще покажат на малчуганите как да изработят цветни изненади и красиви украшения. В кухнята на баба пък, децата ще похапнат вкусни козунаци.

В концертната част на празника участие ще вземат самодейни състави от Община Разлог: женска певческа група "Детелини", мъжка певческа група "Русалии", ТС "Илиопол", ТА "Разложки мераци", ДТС "Разложанче", ТК "Мехомия", ТК "Пирински наниз", Детска фолклорна певческа група, Фолклорна група "Пирински глас".

Организаторите се надяват на хубаво време и добро настроение и очакват всички жители и гости на Разлог в центъра на града точно в 11:00 часа, за да празнуват и да се веселят заедно.

П. Пенева

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар