/ВИДЕО/ Хаосът в паркирането в Благоевград създава сериозни проблеми! Шофьори на градския транспорт в Благоевград променят маршрути! Улиците - тесни и задръстени от автомобили, хората по спирките роптаят..
12 юни 2019 10:38 Mobile watches 8169 прочита Mobile comments 13 коментара

Шофьори на автобуси от градския транспорт се принуждават да променят маршрута си, поради невъзможност да минат по тесните градски улици, задръстени от неправилно паркирани автомобили.

В благоевградския квартал "Освобождение" това се превърна в ежедневие, видя репортер на struma.com. Тесните улици и неправилно паркираните коли пречат на автобусите да изпълняват маршрутите си. Това се случи и вчера, когато автобус се затрудни да се спусне по ул. "Шар планина" и, за да си спести чакането и нервите, шофьорът просто смени курса и мина по ул. "Дойран", защото нямаше кой да премести неправилно паркираните по пътното платно коли.

Няколко спирки по "Шар планина" останаха необслужени, а пътниците така и не дочакаха автобус... за пореден път. Припомняме, че Struma.com писа за подобен случай на същото място, но тогава един от пречещите автомобили бе преместен и автобуса успя да мине, като бе на милиметри от колите.

"Колите в този квартал са навсякъде - по улици и тротоари, никой не спазва правилата и не се съобразява с участниците в движението. Пълен хаос, не ги е страх и от паяк..." коментират живеещи в квартала и допълват, че през деня, когато хората са на работа и колите ги няма, автобусите все пак успяват да минат някак си. Автобусите по линия N7 са почти празни - дали защото се движат със закъснение или пък изобщо не минават през спирките?!

Репортер на struma.com стана свидетел как за пореден път вчера шофьор промени маршрута и коментира ситуацията кратко: "Ето затова няма да имате рейс, защото не може да се мине!".

П. Пенева

13 коментара
Коментирай
12.06.2019 11:13 | фен
Паяка къде е, или вдига избирателно.
12.06.2019 11:39 | Аква Парк
Какви оправни момчета са на скобите, веднага ще ги санкционират. Искам да им благодаря предварително-
12.06.2019 11:55 | Никола
Кмета нали обеща да разреши проблема с паркирането като построи няколко подземни паркинга и голям няколко етажен паркинг при пазара, дали излъга?
12.06.2019 12:36 | живущ
Защо не сте снимали как се паркира около очната клиника на д-р Тумбев на ул. "Шар планина", там лек автомобил минава на боя разстояние, а какво да говорим за автобуси. Пациентите паркират безразборно, дори запушват гаражите на живущите там.
12.06.2019 12:45 | Джумалия
Паяка не вдига по ж. к. Освобождение и по Грамада. Защо ли?
12.06.2019 12:50 | Бриндо
А пред Радината кога ще ги вдигне паяка колите на ония пишман бизнесмени и оная бълха на тренеро. А сега и колите на Чорлявите са там
12.06.2019 13:16 | Дончо
Ама чий го търсят автобусите там?
За две минути се слиза пеш до "Славянска".
12.06.2019 13:21 | agent08
И защо никой нема малко мозък в главата, за да проумее, че задръстванията са в резултат на Синята зона, превзела половината град.....
12.06.2019 13:58 | Никола
Синята зона създава само хаос, избирателно се слагат скоби или се вдигат коли на принципа-този е наш човек, този не е, персонала е на наши хора от герб.
12.06.2019 15:35 | 123
Автобуса минава шофьора е слаб! Да не казва защо няма автобуси по този квартал, защото автобусите са празни и си пътуват на загуба! Празни са защото не останаха хора в град Благоевград за да се возят на автобусите, преди години квартал Освобождение беше пълен със студенти! Леко град Благоевград започва да затихва и това се усеща всеки ден става по безлюден! Но виновни няма за това обезлюдяване на град Благоевград
12.06.2019 18:39 | до горния
Крайно време е общинската управа на града да защити правото на паркиране на гражданите пред домовете им! Всеки паркира където му скимне и ужасно много затормозява паркирането на местоживеещите. Семейства с инвалиди имат много проблеми с паркирането - не всеки е приписал колата си на името на инвалида! Ако трябва нека да плащаме някаква минимална такса, за да защитим местата за паркиране пред домовете си. В края на краищата всеки плаща данък имот на определен адрес и в тях е включена и таксата за поддръжка на улицата и тротоара около дома. Проблема с паркирането в Благоевград вече взе огромни размери и трови живота ни!
12.06.2019 20:45 | Сифоно
Браво на кмета слънце и неговите дупелизачи благодарете им за новите линий на градския
А това че малко преди тумбевите санаториуми имаше знак забранено и спирането и паркирането откъм на знахаря офиса ? Кой махна знака за може идващите хора при знахаря да си паркират пречейки на половин квартал да се движи нормално?? Кой махна знака
Бизнесмена направил лечебница а паркинг нема пара
Кат къде спят относно знака ?
Кой махна знака
02.07.2019 10:56 | КРУМ
АБЕ НЕКА ПАРКИРА ТАКА В ГЕРМАНИЯ ИЛИ ДРУГА БЕЛА ДЪРЖАВА И ЩЕ МУ ТРЯБВА ЕДНА ЗАПЛАТА ДА СИ ВЗЕМЕ КОЛАТА НО ТУКА МОЖЕ
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар