/Видео/ Николай Николов получи Приз „Спортист на годината“ в община Петрич
12.01.2019 09:28 Mobile watches 9993 прочита Mobile comments 9 коментара

Николай Николов е световен шампион по бразилско жиу житцу. В края на месец август, миналата година, петричанинът защити първата за България световна титла в този спорт. Николов обяви, че 2018 г е била последната му спортна година.

„За мен е чест, че получавам точно тази награда на община Петрич“, допълни Николай Николов и обяви, че дарява паричната си награда за развитието на СК по борба „Беласица“ Петрич, в който започват първите му тренировки. В категория „Деца – момичета и момчета“ на първо място бе класирана шампионката по лека атлетика Никол Ангелова, а при юношите и девойките, отличието бе за Даниел Тодоров, шампион по билярд.

Треньор на годината заслужено стана националният селекционер на женския отбор по борба Петър Касабов, който е петричанин. „Радвам се, че съм избран за треньор на годината в община Петрич за втори път. Никога не забравям откъде съм тръгнал, винаги нося в сърцето си Петрич“, каза Петър Касабов.

За отбор на годината в община Петрич беше избран СК „ГоДо“ с треньор Славей Христов. Наградени бяха и други заслужили спортисти, които със своите постижения успяват да прославят името на Петрич. ОХК „Беласица“ получи отличие за устойчиво развитие на спорта.

В приветствените си думи към всички спортисти, треньори и гости, кметът Димитър Бръчков открои сериозните традиции в спорта, които има община Петрич и тяхното затвърждаване от поколенията до днес. Кметът потвърди, че Общината ще продължи да подкрепя и да работи за развитието на спорта, припомняйки, че Петрич вече домакинства на международни, европейски и национални първенства в различни дисциплини.

На церемонията „Спортист на годината“ днес беше почетена и 95-годишнината от създаването на ОФК „Беласица“ Петрич. Футболният тим получи специално отличие, което връчи Валентин Чакъров, председател на Зоналния съвет на БФС.

Кметът Димитър Бръчков отбеляза, че освен силните резултати през годините, отборът е имал най-важното – подкрепата на публиката. Церемонията „Спортист на годината“ в Петрич беше уважена от редица официални гости, сред които Серафим Бързаков и шампионката по борба на България Тайбе Юсеин.

9 коментара
Коментирай
12.01.2019 11:07 | Апашко
Панаири и циркове бол, а вече седмица и още няма кой да хвърли пи една лопата пясък или да мине недай си боже снегорин, а Минка св. Салагалагъзова пише ли пише коментари у феисбуко колко са наприли!
12.01.2019 11:24 | Дjai4
Офк е гегистриран преди четири години, кога направи 95 не знам, требва да питам Косето.
12.01.2019 11:28 | Криз
Остави, остави и о футвооло влезна гей лобито. В Сирия жена трениорка тук гей парад
12.01.2019 12:13 | кмета
Не забравайте че идват избори ако Ви е убаво пак гласувайте за нас" върнахме Ви стадиона, оправихме града и общината" с проекти спечелени от Вельо е поне покрадохмел
12.01.2019 12:24 | Апашко
Да ве според грао населението расте за тва кмето не е бутнал ни една циганска къща идат избори пара им требва
12.01.2019 13:13 | Панахида
Вельовата фирма Растер юг колко хубаво е почистила Петрич . А пък да не говорим Росен Стоянов какъв спортист на годината направи с 30 000лв. Пишете нещо за това или забравен е този период.
12.01.2019 13:20 | Панахида
Спомням си как асфалтираха пътища в общината, отдела на Христо Георгиев с бобкат вместо валяк и им платихме 100 000лв. А уж срока беше 5 гдини. помним помним. това бяха пари от данъци.
12.01.2019 13:23 | Водосвет
А помните ли колко данъци опростиха на Велин на оранжерията няколко стотин хиляди. А даваха обикновените хора за по 100 лв на съдя изпълнител Шукри дервиш.
13.01.2019 16:47 | Кой
Струма а сега кажете че не сте зависими от герб, защо не можем да коментираме бАнкета на герб, които пир по време на чума
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката