/Видео/ За първи път у нас! Кол център за детско здраве между "Пирогов" и МБАЛ "Югозападна" изграждат в Сандански
10.02.2019 10:01 Mobile watches 11977 прочита Mobile comments 3 коментара

Първият у нас кол център между столичната клиника „Пирогов” и болница в провинцията ще бъде изграден в МБАЛ „Югозападна” в Сандански.

Той ще бъде за детско здраве и ще позволи в реално време да се виждат всички направени изследвания – образни, ехографски, клинични, лабораторни., това стана ясно на проведената вчера пресконференция., на която присъстваха специалисти от Пирогов, кметът на града К. Котев и лекари от МБАЛ Югозападна.

„Новият кол център ще осигури бърза диагностична дейност, каза д-р Асен Меджидиев от "Пирогов", който уточни, че връзката между специалистите на "Пирогов " и МБАЛ Сандански ще е денонощна, а на по-късен етап ще бъде въведена и пряка видеовръзка и консултация при нужда., каза още д-р Меджидиев. Предвиждаме най-късно през месец май тази година този кол центърът между Пирогов и Югозападната болница да заработи и да е от полза и за лекари и за пациенти., уточни кметът на града Кирил Котев.

Директорът на клиника Пирогов - професор Асен Балтов, увери, че в рамките на няколко минути лекарите в Сандански ще могат да комуникират с колегите си в София, тъй като ще имат постоянна конферентна връзка. Така всеки по особен случай ще бъде консултиран с професионалисти от клиника "Пирогов". Ако се касае за изключително тежък случай ще се проведе консилиум, и поддържайки пряка връзка, лекарите от двете болници ще знаят във всеки момент какво да правят.

Нововъведението ще бъде от изключително голяма полза да пациентите, след като заработи кол центърът за деца, ще се мисли и за изграждане на кол център за възрастни пациенти. Вчера в Сандански специалисти от Пирогов прегледаха над 400 деца, с което бе сложено началото на новото начинание, изключително полезно за жителите на града.

Вяра Иванова

3 коментара
Коментирай
11.02.2019 07:27 | Родител
Нищо по различно няма да кажат от нашите доктори! Те вече гледат на пациентите като средства за точене от здравната каса!
11.02.2019 14:40 | Гум
Кирчо кирчо и челна стойка пред Гум да направиш повече никой няма да гласува за теб след всичките порази където направи с борнарската група.
12.02.2019 21:21 | Бл-д
Е това е човек кога си върши работата и се грижи за хората не го оценяват. Злобарите плуят по него. Трябва кмета да е крадец та някой да му каже евала. Кмете продалжавай така, обикновените хора ще те оценят.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката