Война между хората и кучетата в областния център! Три трупа на четириноги потресоха Благоевград, полиция и община в акция
21 септември 2022 16:46 Mobile watches 14749 прочита Mobile comments 24 коментара

Разобличиха "вносителя" и разпространителя на бездомни кучета.Кметът Илко Стоянов със спешна пресконференция: Бившият общински служител Бойко Гренцке внася кучета от целия регион и ги пуска по всички краища на града.

Днес се проведе акция при която бяха задържани 2 лица, които с нерегистриран автомобил пренасят кучета от незаконен приют в Логодаж към Благоевград.   
Войната между хората и кучетата в Благоевград ескалира днес.

След множество сигнали за нападения над хора, днес хората влязоха в акция и някои отрови три кучета в различни части на областния център.

Едно от тях падна мъртво в топ център на Благоевград и буквално потресе свидетели на агонията на четириногото. Случилото се провокира спешна реакция от страна на община и полиция, които проведоха съвместна акция срещу разпространението на кучетата в града и издирване на отровителите, причинили смъртта на три от животните.

След акцията кметът на града Илко Стоянов на извънреден  брифинг каза:

Предупреждавах, че проблемът с кучетата ще ескалира и че общината не може да се справи сама с това. Днес стана ясно, че лице, което добре познавам, което работеше в общинския приют всъщност е организатор на цялата дейност по разпространение на бездомните кучета в града.  

Става въпрос за Бойко Гренцке, който събира кучета от целия регион, кара ги в приют в Логодаж, който както се оказа е собственост на фондация за защита на бездомните животни. Днес полицията си свърши перфектно работата и залови кола, превозваща кучета от Логодаж в посока Благоевград.

Няма никъде такъв проблем като в Благоевград, природозащитниците, хората, които обичат кучета добре да си правят сметката, с какви хора общуват и дали тези псевдолюбители на кучетата не са крайно лицемерни и не правят бизнес с кучетата, така както се оказва.

Ще поискам от НАП да провери доходите на Бойко Гренцке, тъй като стандартът му на живот напоследък рязко се покачи..., каза кметът Стоянов, които е категоричен, че законодателството по отношение на хората, които се занимават с подобни дейности е опорочено, т. е няма адекватни наказания за подобни престъпления. Какво още каза градоначалникът очаквайте подробности от брифинга.

 П. Попов    

24 коментара
Коментирай
21.09.2022 17:10 | Благоевград днес ..
В родната къща на Никола Калъпчиев на ул., Григор Пърличев, са настанени от няколко години бездомни роми. В момента освен ромите, в стаите на къщата живеят и 3 / три / кучета. И това ако не е умишлена подигравка с паметта на Никола Калъпчиев - здраве му кажи.
21.09.2022 17:55 | така е
Нормално. Като Общината не може да се справи, хората взимат нещата в свои ръце...
21.09.2022 17:58 | ВНИМАНИЕ
В Благоевград започна събирането на подписи против заема от 17 милиона лева за парк Бачиново. Поставени са маси на различни места в града. Но има голямо съмнение, че тези подписи от гражданите догодина пред ГРАО ще бъдат използвани от един кандидат - кмет на който му трябват за да се яви като независим кандидат издигнат от инициативен комитет. Затова ВНИМАВАЙТЕ И НЕ СЕ ПОДПИСВАЙТЕ, НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ, и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЕГН - то !!
21.09.2022 19:57 | НИК
ДА СЕ ИЗГОНЯТ ТЕЗИ МАНГАЛИ ОТ КЪЩАТА НА НИКОЛА КАЛЪПЧИЕВ. А ТОЗИ МАНГАЛ ГРЕНЦКЕ ВЪОБЩЕ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ КУЧЕТАТА А САМО ВЗИМА ПАРИТЕ НА ДАРИТЕЛИТЕ
21.09.2022 20:06 | Остап Бендер
Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
Някой е взел нещата в свои ръце и това е единствения изход от положението.
21.09.2022 20:07 | Петър благоевградски
Колкото и да пишете глупости и да обърквате хората, другата година, Илко няма да е кмет. Най вероятно ще е в Бобов дол
21.09.2022 20:22 | До горните утрепки
Нещастници, да ви стигне същия край, същите страдания…
21.09.2022 20:31 | мите
никога нема да се подпиша на никаква подписка и никога не бих си дал на никой егенето.
21.09.2022 21:12 | БРАЗилко
не казваш кмете кой помазваше Генцке с облаги..... тоя дето негови хора върна от небитието и им даде топли столчета и дебели кинти
21.09.2022 21:31 | Балев
Гренцке е мангал осиновен и разсиновен от U S евреи, бил е по социалните институции ЦВН и други, лизач на кметове и частни бизнесмени, тоя крив мангал цица кинти от балъци с големи джобове и малко акъл.
21.09.2022 22:33 | Бърдарски
8 г. го хранех тоя мангасар изкривен и от Швейцария кинти му давахме и ми се изсра в устата - а кметовете му правеха свирки заради електората
21.09.2022 22:55 | до до горните Утрепки
А тебе да те изяде куче, помяр шибан. И се пише "Отрепка", неграмотнико
22.09.2022 00:34 | 1
Ехе, Струма, махленски съд... Разобличиха... Бойко е невинен до доказване на противното! Превозвал кучетата от Логодаж до Благоевград. Ми ако иска, до Каспичан ше ги превозва, вие как доказахте, че ше ги пусне. Айде представете си утре, че излезе ветеринар и каже пред съда, че е имало насрочен час за преглед на тия кучета. Смешници сте! Разграничавайте се от проститиите на кмета, щото си личи от километри как ви плащат. Като идете на пресконференция, задавате предварително подадени въпроси, и само кимате с глава като кученца, цъкате с език и си мислите за пържолата, дето ще ви подадат... Да не станете утре вие неудобни и да ви гони кмето с инспекторато, и да нема кой да ви измъкне от ареста. Журналя бабини ти трънкини сте вие.
22.09.2022 00:35 | Господин
Повръща ми се от този кмет !!! Не случайно прякорът му е “тръчи-лажи” ! Престъпник
22.09.2022 08:33 | 4гняс
Ильо хептем се оплеска. Добре, че скоро вече няма да ни е кмет.
22.09.2022 09:18 | възмутен
След като от години не се вземат адекватни мерки с проблема с уличните кучета, защо сте изненадани че хората минават на свой вариант със справяне на проблема? За кмета и компанията му беше по-важно до сега да мислят как да си гласуват ония 17 милиона вместо да запретнат ръкави и да се справят с наболелите градски проблеми, каквито са кучетата, паркирането, презастрояването на централна градска част и други
22.09.2022 09:59 | атлас
НЕуважавания кмет е ПЪТНИК в политиката от тук нататък. След като използвайки апаратни хватки и ПРОДАЖНИ общински съветници прекара подмолно на извънредна сесия в извънредно внесена точка в последния ммент ПОВТОРНО гласуване на скандания заем за НЕпроекта! 17 000 000 левчета от НАШИТЕ пари за да се направят едни "допирателни" и да осребри жалкото си кметуване... НЕЩАСТНИК!
22.09.2022 09:59 | ПЕШО
НЕуважавания кмет е ПЪТНИК в политиката от тук нататък. След като използвайки апаратни хватки и ПРОДАЖНИ общински съветници прекара подмолно на извънредна сесия в извънредно внесена точка в последния ммент ПОВТОРНО гласуване на скандания заем за НЕпроекта! 17 000 000 левчета от НАШИТЕ пари за да се направят едни "допирателни" и да осребри жалкото си кметуване... НЕЩАСТНИК!
22.09.2022 10:00 | КМЕТО
НЕуважавания кмет е ПЪТНИК в политиката от тук нататък. Особено след като използвайки апаратни хватки и ПРОДАЖНИ общински съветници прекара подмолно на извънредна сесия в извънредно внесена точка в последния ммент ПОВТОРНО гласуване на скандания заем за НЕпроекта!
22.09.2022 12:55 | Балък
И как после полицаите ще лъжат под клетва с позволението на съдии и прокурорки, че са го видели как ги пуска, ако току що Илко призна, че въпросния хитрец е хванат по пътя докато кучетата още са в колата... Нарочно ли иска да го измъкне... нямам думи за този град и хората в него.
22.09.2022 17:49 | Бобов
Мисля, общинската администрация не се променя нито под външен, нито под вътрешен натиск. Но пък нараства неимоверно много. Няма как с хората на насо да очакваме промени. Да си знаеш Илко.
23.09.2022 07:45 | Ауу
Кметът и Грентце са комбина. Единият пуска кучета в града, а после ги лови. Другият му плаща и си заделя за него. С държавни парички. Така двайсетина кучета се въртят цяло лето. И а обица, няма обица. Трепат се, за да се сменят от време на време.
23.09.2022 12:23 | Рико
Много си е уважаван кметът. Кой да изберем, Възраждане ли? Нямате си на идея какво ще сътворят тези местни русофили. Цял свят не ги иска, като изключим някои от Азия, Сърбия и ЧАД. Ако искате Азия и ЧАД, гласувайте. После ще ревете защо няма евро средства за Благоевград.
24.09.2022 21:47 | Кире
Илкоооо, сега с коя партия си? Трябва да си вземеш нова боя за изборите. А любовницата ти Галина Тренчева-Николова какво ще я правим? Тя май надува на друг кавала. И тя гледа от къде ще и влезе по добре. Тя си е от старата професия.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар