Възпитаник на ЮЗУ влезе в комисията по прозрачност по Закона за лекарствата
25 март 2020 14:28 Mobile watches 4022 прочита Mobile comments 1 коментар

Правителството прие решение за промени в състава на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. На мястото на Белла Стоименова като представител на Министерството на здравеопазването член на Комисията става Любомира Любомирова. Тя е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“ със специалност „Право“. Работила е в Агенцията по обществени поръчки.

В момента е главен юрисконсулт в дирекция „Правна“. Министерският съвет одобри за член на Комисията Георги Фотев като представител на Българския лекарски съюз на мястото на Лора Гурмева. Георги Фотев е завършил Нов Български Университет (НБУ) със специалност „Право“. От 2000 г. е вписан като адвокат в Софийската адвокатска колегия. За член на Комисията по прозрачност като представител на ИАЛ е одобрена и София Пенева.

Тя е магистър по „Право“, възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2007 до 2011 г. е била служител на Министерството на здравеопазването в дирекции, специализирани в областта на лекарствената политика, а от 2012 г. работи в Изпълнителната агенция по лекарствата. В момента е заместник-изпълнителен директор на Агенцията. До момента представител на ИАЛ в Комисията по прозрачност беше Веска Гергова.

П. Попов

1 коментар
Коментирай
25.03.2020 15:06 | Емануел
Е щом е завършила ЮЗУ... без коментар
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар