ЮЗДП откри водоем край село Горна Брезница
13 май 2022 15:09 Mobile watches 3154 прочита Mobile comments 2 коментара

Югозападното държавно предприятие продължава работата по изграждане на водоеми високо в планината. От днес в помощ при гасенето на горски пожари голяма роля ще има и новооткритото съоръжение в района на село Горна Брезница.

     След изграждането на водоем в землището на кресненското село Влахи, от днес функционира още едно съоръжение- край село Горна Брезница. Водоемът е в местността „Ивишник“ , на територията на ТП „ДГС Кресна“

     Проектът е на „Югозападно държавно предприятие” ДП  към ДФ „Земеделие ” в изпълнението на подмярка 8.3  „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития”  от програмата за развитие на селските райони. 

     „Поставен е железобетонен мост, който издържа над 10 тона товар за преход на горски автомобили, готов е и пътят, който осигурява достъп до водоема” ,съобщи Юлий Сираков от ЮЗДП.

     С помощта на изградените водоеми високо в планината, при потребност  бързо ще могат да се черпят огромни количества вода. Идеята на изработката на тези водоеми е при възникване на пожари да бъде захранвана противопожарната техника за битка с огъня. Определените за целта места са в района на Кресненското дефиле. Припомняме, че преди години голям пожар засегна над 15 000 декара, основно гори.

    Продължава и градежът на останалите водоеми, в района на селата Долно Осеново, Мечкул, Сухострел и землището на град Кресна. В района на Кресненското дефиле горите са с висок риск от пожарна заплаха.

 

2 коментара
Коментирай
13.05.2022 20:09 | чапи
da idat posle pri swinqta cufi da apnat riba
14.05.2022 09:25 | Гора
Да се изкъпе Дамянов там, че много смърди на далавера. Може и Любе Милев да покани, да му изтърка гърба, защото бел хлеб яде в ЮЗДП. Пълни касата на БСП.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар