ЮЗУ „Неофит Рилски“ е сред двaта български университета, включени в световната класация SCimago в областта на изкуствата и хуманитарните науки
14 януари 2022 11:22 Mobile watches 2160 прочита Mobile comments 2 коментара

Югозападният университет „Неофит Рилски“ е на второ място сред българските университети в научна област „Arts and Humanities“ в международната класация на университетите, подготвена от испанската изследователска организация SCimago.

В класирането по предметна област научната продукция на университетите е разделена в 19 големи области на знанието. В областта на изкуствата и хуманитарните науки са класирани само два български университета, сред които е и Югозападният университет.

Ранкирането за 2021 година показва, че само за една година в областта на научните изследвания Югозападният университет се е изкачил от 487 до 448 място в света, а цялостно се е придвижил за същата една година с 8 пункта напред в световната класация.

SCimago institution Ranking е класация на академични и научноизследователски институти, ранжирани по критерий, обединяващ три различни групи показатели и тяхната видимост в научните мрежи – научни изследвания, иновации, влияние върху обществото.

2 коментара
Коментирай
14.01.2022 13:09 | Тарикатлъци
И кой е вторият български университет в тази никому неизвестна класация? ЮЗУ! А защо не казвате кой е първият?
14.01.2022 18:53 | Angry
Тази измислена печатница за дипломи трябва незабавно да бъде закрита! Що неграмотни юристи се навъдиха, начело с Жени Калканджиева, Делян Пеевски и всеки трети милицонер, дето връзките не може да си върже от тъпотия...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар