Започна монтирането на подземни контейнери за битов отпадък в центъра на Благоевград
12 юни 2019 13:38 Mobile watches 4883 прочита Mobile comments 1 коментар

Започна монтирането на първите подземни контейнери за битов отпадък в Благоевград в района на площад „Македония“. Първоначално ще бъдат поставени 8 броя модерни съдове за смет. 3 от тях ще бъдат разположени в пространството между сградата на Камерна опера и Минералната баня, други три ще бъдат монтирани при ул. „Гьорче Петров“ под НАП, а два при паркинга под площад „Македония“. Контейнерите са с опция за комбинирано повдигане на капака, като има възможност за ръчен и крачен контрол.

Постепенно Община Благоевград ще надгражда проекта, като подобни съдове за смет ще бъдат поставени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.

Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както и лесно и бързо обслужване, и поддържане. Поставянето на подземни контейнери е поредната стъпка за по-чиста околна среда.

 

1 коментар
Коментирай
12.06.2019 16:50 | в изгнание
Не остана зелена площ в този "град"!!!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар