Шефът на ДЮШ на Пирин Р. Александров пред Struma.com: „Ще се учим от работата в школата на Хееренвеен, нашите деца вече провеждат и тренировки по спортна гимнастика“
18 юни 2020 11:48 Mobile watches 31161 прочита Mobile comments 11 коментара

Новият директор на школата на Пирин Благоевград Радостин Александров даде ексклузивно интервю за struma.com, за да обясни целите си за новия амбициозен проект с "орлите". Бившият шеф на школата на Спартак Плевен засегна най-разнообразни теми, как се е стигнало до започването на проекта в Пирин и какви са целите пред школата на орлетата.

Самият той обеща, че в работата с юношите на клуба ще бъдат използвани редица нововъведения по европейски модел, непознати до момента за българските футболни ширини.

Едва на 28 години а вече директор на школата, дала на света Димитър Бербатов, какво е чувството Г- н Александров?

- За мен е огромна чест да ръководя такава школа, провъзгласена може би за най- продуктивната в България. Надявам се да успея да оправдая очакванията, които има към мен.

Специализация в клубове като „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Ливърпул“, „Барселона“, „Еспаньол“,„Атлетико“ /Мадрид/, „Хееренвеен“, звучи страхотно, но натоварва с огромни очаквания, така ли е ?

- Всички тези специализации са ми дали известен набор от знания и умения, които вярвам че могат да бъдат пренесени и у нас, за да можем да бъдем по – продуктивни в нашата работа и в изграждането на таланти.

От кой от всички тези клубове успяхте да откраднете най- много?

- Безспорно във всички тези клубове организация е огромна, особено в Манчестър Юнайтед и в Манчестър Сити, но най- добре с младите работят в Холандия. От специализацията в Хееренвеен вече прилагам успешно тяхната методика на работа, а именно гимнастика и футбол в едно. От няколко дни юношите на Пирин вече правят гимнастически упражнения, под ръководството на треньори специалисти в тази област.

В едно интервю казвате, че ще се работи по методика, която в България не е работена досега, да открехнем завесата?

- Считам че нещата в Европа напоследък доста се промениха. Ние трябва да следим тези тенденции и да вървим по този път, защото наистина в последните години нашият детскоюношески футбол изостава. Ще взаимстваме най- добрите практики и методики на тренировки от големите европейски клубове, за да може повече юноши да намерят място в първия отбор на Пирин.

Започнахте с подмяна на треньорския състав в школата, това част от стратегията ли е?

- Първото което бе належащо е да увеличим екипа, с който да работим школата. Методиката която ще следваме, налага привличането на нови хора,, като кондиционни специалисти, треньори на вратарите и скаути. Към тях прибавяме и треньорите на всяка отделна група, така че наистина се налагат промени в състава на школата.

Какво ви направи най- голямо впечатление в първите дни от работата ви школата на Пирин?

- За момента най- много съм впечатлен от работата на главния мениджър в клуба Греъм Уорън и президента Ива Уорън, както и на треньора на първия отбор Уорън Фийни. Всички те са професионалисти са силно заинтересовани от това какво се случва в школата. Ежедневно водим разговори за това какво трябва да бъде направено, за да имаме резултати. Влизаме в изключително малки детайли, за да направим така, че всички деца да бъдат добре обгрижени.

Какви цели си поставяте като ръководител на тази школа?

- Основната цел е да подхранваме първия отбор и като цяло да захранваме кадри към професионалния футбол, като не се ограничаваме само с това да реализираме кадри само в България, а и в Европа. Целите са доста амбициозни и големи, но вярвам че с потенциала, които има благоевградския регион съм убеден че ще успеем да ги постигнем. За първи път Пирин ще има три формации в Елитните юношески групи, което е голям успех. Няма да преследваме на всяка цена първите места в тези групи, поне от ръководството нямаме поставени такива цели, но ще се опитаме да достигнем до възможно най- добро класиране.

Да очакват ли феновете новия Бербатов или пък, Петър Михтарски, Ивайло Андонов, Иван Цветков?

- Аз съм убеден че ще излезе следващия голям футболист от школата на Пирин. Убедих се вече, че региона тук предлага страхотни таланти, които се нуждаят от обгрижване и предоставяне на оптимални условия за развитие.

Убеден съм че в следващите две, три, четири години ще имаме не едни и двама добри футболисти, които ще играят професионален футбол на по- високо ниво.

11 коментара
Коментирай
18.06.2020 13:59 | Китан
Недоносче! Да се запознае с духа на Пирин, който задушиха Венко, Кривия, Галчев, Иво Андонов!
18.06.2020 13:59 | 6666
Не го питайте този голобрадко за Михтарски, Бербатов, Андонов и Цветков той не е чувал за тях. Въведе най-добрите практики и методики в футбола и в Стара Загора и беше изгонен с камъни от родителите на децата. След престоя си в гр. Плевен вече е персона нон грата, оправи футбола и създаде много таланти че сега ги води и в Благоевград. Не луд който яде баницата а който му я дава. Трябва да си голям балък и да нямаш никакви познания в футбола, за да повериш в ръцете на този селски тарикат нещо работещо градено с десетилетия от доказани треньори от региона.
18.06.2020 14:46 | ....
Недоразумение, Ти КОй си!!!!
18.06.2020 16:40 | Мишо
Страшен комплексар, свиркаджия и помолен плъх
18.06.2020 16:40 | Мишо
Подмолен
18.06.2020 16:42 | Дир
Тоя невежа като коронавируса Александър Димитров. Бутан, бутан, та гонен!
18.06.2020 17:17 | Хах
Тоя селтак да се изнася, бързо, ама бързо, и да си вземе и футболисчетата които доведе
18.06.2020 17:44 | Румбата
Елезов газо го доведе този гей
18.06.2020 20:43 | Онко
Да не са гаджета с Елезов?
22.06.2020 14:20 | Срам
Само да не почне и художественна гимнастика да учи децата, че тогава ще я втасаме сериозно. Пълен мазньок, мишок и некомпетентен футболен младеж е този меко казано, лизач"
04.10.2021 09:54 | Петър Христов
Не го познавам този Господин! Но на 28 години, да си ШЕФ, на школата на ПИРИН, ми звучи, като ...ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ! ..Противоречи на всички принципи, който са познати ! Освен да е роднина с Моцарт или Боко-Тиквата!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар