Треньорът на Пирин О. Бабич: Оцеляването зависи единствено от нас
01 април 2024 17:57 Mobile watches 6391 прочита Mobile comments 8 коментара

Сега когато пожелавам мир, вече осъзнавам какво наистина е това, заяви Олександър Бабич

Пирин е в серия от 5 поредни мача без загуба – 2 победи и 3 равенства, което дава надежда, че и този сезон ще успее да запази елитния си статут. „Тема Спорт“ се свърза с украинския треньор на благоевградчани Олександър Бабич, който даде първото си интервю за вестник именно пред нашата медия. В него той говори както за „войната на терена“, така и за реалната.

Г-н Бабич, как се развива Пирин във вашите очи? Движи ли се по линията, по която очаквате?

– Мога да кажа с увереност, че вече разбираме какви са силните ни страни и върху какво трябва да работим! Всеки мач предоставя информация, която трябва да се анализира правилно и да се извърши нужната работа, за да се коригират грешките. Може да се каже, че съжалявам за домакинството на Хебър (1:1). Създадохме нужните положения, но така и не достигнахме до победата.

Вярно е, че не сме губили извън Благоевград. У дома обаче мислиш единствено за успеха. Това те кара да го преследваш докрай, но невинаги успяваш. Затова и е интересно.

 

Какъв е таванът на Данило Полонский, който пристигна от Трета лига, но вече прави впечатление?

– Видно е, че се подобрява от мач на мач. Има още много работа, но вече можем да кажем, че по отношение на креативните действия в атака той ни помага много. В Пирин има технични футболисти, които умеят и обичат да играят с топката, но ние невинаги използваме правилно скоростта им. Сега работим върху това и се опитваме да мислим по същия начин отиграванията в пеналта.

Предстои тежка серия срещу Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море. С какъв актив може да излезете от тези мачове?

– Беше много важно, че победихме Етър, който бе като ранено животно. Едва след това насочихме вниманието си към другите отбори.

Имате ли и нотка съмнение, че Пирин няма да успее да запази мястото си в елита?

 

Янаки ДИМИТРОВ, "Тема спорт"

– Сигурен съм, че си

вършим работата

честно и добре

И по този начин ще запазим мястото си в Първа лига. Към днешна дата оцеляването зависи единствено от нас. Ние вярваме, че можем да постигнем успех срещу всеки отбор.

 

Максим Ковальов, Андрей Йорданов, Иван Тасев, Юго Комано – все играчи, около които се шуми…

– Всички те имат потенциал и могат да достигнат още по-високо ниво. Но страхотният футболист играе последователно, на висота всеки мач – към това  те трябва да се стремят сега, за да надграждат. Много се радвам, че дори национални селекционери обърнаха внимание на наши играчи – Андрей Йорданов бе в състава на България, а Ягодинкис в този на Латвия. Това означава, че сме на прав път.

Какво ви прави впечатление в българското първенство?

– Тук има много добри и подготвени футболисти. Включително и качествени чуждестранни играчи, които демонстрират добър футбол. Радвам се, че

малко мачове

завършват 0:0

Отборите играят нападателно и отбелязват много.

 

Какво сравнение бихте направили с украинското първенство преди руската инвазия?

– В Украйна има повече тактически и силов футбола, тук е по-отворен и непредвидим.

Как гледате на Кривбас? Положихте основата на отбор, който дръзва да оспорва лидерството на грандовете Шахтьор Донецк и Динамо Киев?

– Отборът прави крачка напред всяка година и се развива на всички нива. Всичко върви ръка за ръка – клуб, академия, инфраструктура, отбор. И сега виждаме, че тези правилни стъпки водят до положителен резултат.

 

Как осъмнахте сутринта на 24 февруари 2022 година? Как въобще човек преживява ужаса от войната?

– На 24 февруари бяхме на тренировъчен лагер в Турция с Кривбас. И в 5 сутринта вече получихме първите обаждания от роднини. Имаше слухове преди нахлуването в Украйна, но никой не вярваше, че това може да се случи.

Сега, желаейки мир, вече знаеш за какво говориш и разбираш точно какво е това. Допреди не си даваш сметка. Сега със семейството ми сме в България – гостоприемна и много слънчева страна, където се чувстваме сигурни. Имам голямо желание да продължа да се развивам и да постигна успехи тук.

8 коментара
Коментирай
01.04.2024 20:42 | На фронта
Куфар, гара Киев. Не си желан в Благоевград. Взимай си укритие и бегалея на фронта.
01.04.2024 21:38 | Елезов ВЕЛИСЛАВ
важното е АЗ и Байкушо да прибираме по 8 хилки, тея мачове са ни през кривите пишки
02.04.2024 05:53 | Гиги
Слаб треньор... за Симитли става.... тук не е Копривлен Занев....
02.04.2024 06:26 | Казачок
Рубладжии, защо все на западни тегли и там се "мъчите" на гадния капитализъм, а ни си идете да посети якове в безкрайната рус степ?
02.04.2024 09:37 | Moni
Кой ни мисли зло... на майка му в г. зо
02.04.2024 10:48 | до мони
Вие сте 5 човека бе сульо. На никой не му пука за вас
02.04.2024 12:06 | Каруцар
Абе още ли не е закрит тоя отбор
02.04.2024 18:41 | Кехаята
Бягайте на фронта бе!!!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар