Ужилените от Дупнишката популярна каса с нова надежда за справедливост
04 февруари 2024 00:59 Mobile watches 7546 прочита Mobile comments 0 коментара

Делото за фалиралата 2013 г. Дупнишка популярна каса тръгва отново през март. 

Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото, известно като "Дупнишка популярна каса", за разглеждане по общия ред за 12 март. То започва и спира няколко пъти и е срещу семейството Георги и Ивона Близнакови от Дупница, предаде Blitz.bg.

Нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева. 

Пострадали според обвинението са 226 души, които загубиха парите си. 

Подсъдима по доста коментираното дело вече е само съпругата Ивона Близнакова - мъжът ѝ Георги се самоуби през лятото на 2019 г. , като скочи от терасата на жилищен блок в Благоевград. 

Съдът остави без уважение исканията на защитата на подсъдимата Ивона Близнакова за спиране на наказателното производство, за прекратяване на съдебното производство и за връщане на обвинителния акт на прокуратурата за допълнително разследване. 

Определението в частта, в която съдът отказва прекратяване на съдебното производство и вземането на мярка за неотклонение на обвиняемата, подлежи на обжалване и протестиране пред САС в 7-дневен срок. 

Нито магистрати, нито потърпевши от фалита на Дупнишката популярна каса, чиито последен адрес беше в Пловдив, затова обвинението е повдигнато от Пловдивска Окръжна прокуратура, сe наемат да прогнозират кога това дело ще приключи. 

Някои бяха внасяли суми от по 500-600 лв., но имаше и такива, които изгоряха с по над 150 хиляди, изпратени им от близки на гурбет в чужбина. Те се поблазнили от лихвата, която била между 14 и 18%.  

Предвиденото наказание по обвиненията, които са повдигнати на Близнакова, е лишаване от свобода до 15 години.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар