В навечерието на празника на Благоевград, struma.com очи в очи с кмета Ат. Камбитов! Дотук съм свършил повече, отколкото съм обещал! Градът е нов!!
04 октомври 2018 17:11 Mobile watches 53809 прочита Mobile comments 153 коментара

- Г-н Камбитов, посрещаме празника на Благоевград 5 октомври с повсеместни ремонти ,които трябва да признаем, че създават сериозно неудобство на жителите на града вече няколко месеца. Има ли светлина в тунела, кога ще приключат ремонтите?

- За неудобството съм съгласен. Но няма как да изградиш нещо, без да минеш през всичките етапи. Още повече когато градиш върху старо. За да направиш нещо ново, трябва да разрушиш старото и да градиш съвсем нови проекти. Това не важи като обща философия, не е свързана с надграждането.

В случая, повечето проекти, са напълно нови или касаят цялостни ремонти и обновяване. Ако влезем в конкретика; и социалните жилища, които изграждаме- 172 на брой са ново строителство, и ул. "Марица" реално е нова, защото се подменя нещо, което не е пипано над 50 години- канализация, водопровод. Няма такава технология, все още измислена, така че да го направим за 2 дни. Дето се казва, и вкъщи да си смените водопровода, водата трябва да се спре. Има си технологично време за всичко. Има неудобство, има несгоди, но съм сигурен, че след време, всички ще оценят направеното.

Площадът по същия начин. 30 години без ремонт, и се оказа, че този ремонт е повече от наложителен-спешен !. Това което видях отдолу ме изплаши. От друга страна се почувствах и късметлия, защото от много години правим концерти с 30, 40 хиляди човека, и можеше да има и лоши последствия.

Прави ми впечатление друго- пак се връщам на неудобствата. Нормално е, разбирам реакцията на хората, прави са в някои случаи, в други се преекспонирана. Но категорично мога да кажа следното- всички проекти са в срок. Това, което коментираме от време на време, едни срокове в информационните табели, но те не са били разчетени правилно. Там сроковете са посочени поетапно. Крайните срокове са категорични. Депото: 18/12/2018- огромен обем от работа. "Марица"- края на Октомври- 12 Ноември е крайният срок, защото в технологията има прекъсвания. Площадът приключва на 13 ноември. Велоалеите в момента приключват. Така че в края на годината всички ремонти ще са приключили.

- С какви проблеми се сблъскахте по време на ремонтите и кое наложи смяната на плочките на целия площад нещо, за което непрекъснато ви питат и критикуват някои жителите на Благоевград?

- Всичко! Ремонтът беше спешен ,наложителен и неотложен. Всичко беше компрометирано. Това е самата истина, обикновено хората казваха, че плочките са счупени. После казваха- има и здрави.Между другото, здравите плочки са отделени при нас и въобще не са толкова много, колкото изглеждат. Пример- над 40 см имаше хлътване на плочата на площада. Затова казвам пълно компрометиране. Не е имало ремонт от 30 години…. Колкото и здраво да е било, идва момент, в който ремонтът е наложителен. Ние правим абсолютно всичко по оперативните програми с минимална част съфинансиране от Община Благоевград. Общият сбор, към днешна дата, са 44 милиона лева,пари които трябва да реализираме, защото са обвързани със срок. Казано по-просто, ако сега не ги направим- губим парите и след това трябва да ги правим със собствени средства.

- Намирате ли пропуски при изграждането на велоалеите,питам заради истерията около велоалеите на ул. "Даме Груев", тези, които минават покрай гаражите на хората? Приемате ли критиката, че са изградени без инженерна мисъл?!

- Проектите са изработени от правоспособни проектанти, като говорим за инженерната мисъл. Хора, които са специалисти. Само че ние се фокусираме върху 300-400 метра от велоалеите, а те са един ринг, цялостен проект. В частта си ”Даме Груев”- нямаше друго техническо решение. И аз питам тези, които ме питат- какво предлагат те? Да бутнем гаражите, или да бутнем блоковете и да няма велоалея. Кое е по-хубаво - да има маркирано място, където да минават децата и велосипедистите, или да няма?! Като стане белята- после почваме да говорим друго. И отиваме до прословутите гаражи- чисто технически, ако някой е бил в Западна Европа може да види как са там алеите и тротоарите. Как на тези хора не им пречи, че се разминават на 80 см.

Ние си пречим взаимно, защото няма чувство за толерантност. Големият проблем на тези „гаражи” не е, че велоалеята минава оттам, а че хората ги ползват за складове и си паркират колите пред гаражите. Е, сега няма да ги паркират. Оттам минава велоалеята. Интересът на 50 човека, не е пред интереса на останалите хора от града, поне аз така го виждам. Много хора говорят и разбират от всичко. Слушах коментари, защо така се прави, защо иначе.? Това е проект, който е така за цялата алея, хубаво е, че наред с критиката, се отчита, че „Даме Груев” е асфалтирана. Общо взето много малко улици в Благоевград не са асфалтирани, а догодина няма да има нито една! Това го казвам много категорично!

- Вие управлявате града вече 2 мандата, кои според вас са основните проблеми на Благоевград?!

- Връщам се за проектите отново. Очертава се една тенденция ,опреден кръг от хора тенденциозно се опитват да яхнат вълната на недоволството около ремонтите . Говори се, че плочките не били в една линия- това са три плочки, от 25 хиляди квадрата. Не се вижда обновеният център, който ще остане 30 години напред, а се виждат трите плочки. Не се вижда велоалеята, а се вижда вратата на гаража. Не виждаш колоездача, а виждаш нещо си, някакъв дефект, за да се фокусираме върху малкото, а не върху голямото. Не се вижда, че се строи депо на стойност 23 милиона. Един много сложен проект. Не се вижда също, че няма тази криза с боклука, която се очакваше и която някои от този кръг пророкуваха. Вижда се обаче някъде, нещо дребно, което е останало.

Признавам - Да, имаме затруднения. Биострой съкрати някои от дейностите, за да можем да пренасочим средства именно към извозването и сметосъбирането, което е проблемно. Следя всяка критика и радостното е ,че не ни критикуват, че работим, а ни критикуват за дреболии, допуснати в процеса на работа. Приемам критика, някои забележки са градивни, стремим се да изправяме всеки пропуск, всяка нередност, но нали знаете, казано е, че който не работи нищо ,който не казва нищо,който е незабележим - никога няма да бъде критикуван. Винаги оценявам, когато някои отправи градивна критика, но и не мога да мълча,когато се говори на халос от некомпететни хора, критикуващи като специалисти по всичко.

- Извън ремонтите ,нещо заради което хората търсят вина и е нормално кметът да им отговори : Кое наложи затварянето на Благоевград БТ?!

- Аз за двата мандата свикнах кметът да е виновен за всичко. От падането на фасадата на мола, до затварянето на Благоевград БТ. Водил съм много разговори по тази тема, но Булгартабак е частна собственост, това са решения, които по никакъв начин не зависят от нас. Ако погледнете, почти всички цигарени фабрики в Европа затварят. Това е глобален проблем на този бизнес. Би било много добре фабриката да работи, това е категорично, но това са възможностите на общината. Когато говорим и за инвестиции, обикновено се казва, че няма инвестиции.. Това не е така- няма стратегически инвеститор в Благоевград. Това, което виждаме е 1000-2000-3000 работни места, такива няма. Но има много инвестиции на малки фирми, които се развиват и бизнесът си върви. Инвестиционният климат си го има.

Няма да скрия, че съм говорил с инвеститори, които искат да правят заводи. Обаче, това, което всички работодатели говорят, е че липсва работна ръка. Това също е огромен проблем в Благоевград.

Добрите примери за инвеститори е например кол центъра, предоставихме им терен, имаха около 80 човека, скоро говорих с тях – още 100 наемат на работа. Може би е хубаво да търсим инвеститори в сферата на информационните технологии. Ето затова трябват и квалифицирани кадри.

- Решихте ли проблема с боклука на града и какво става с депото?!

- Строи се. В най-бързи темпове, казах Ви вече срока. Парите се отпуснаха- 23 милиона от Правителството. Не е лошо да го споменем, а не само двете кофи за боклук.

- Изброите нещата, които сте направили за Благоевград ,които ви карат да се гордеете?

- С всичко, което сме направили се гордеем .. Ако започнем да пишем какво сме направили като проекти, дори самият аз не изненадвам. До момента проектите са за стотици милиони, построени и реализирани проекти с външни финансови средства. Дълъг е списъкът с нещата ,които аз като кмет и екипът ми сме горди ,че направихме и ще останат за Благоевград . Не е хубаво обаче, че някои от хората не е виждат 200-те санирани блока, променили облика на града, но виждат една пукнатина.

Хубаво е и двете неща да се съпоставят. Градът ни е нов! Направеното мога да изброявам с часове детски и спортни площадки,стадиони,басейни ,ремонти на всички училища и детски градини ,асфалтирани улици ,санирани блокове,светещ кръст над града и още куп неща ,които са видими. Знаете ли къде е пародоксът - в останалата част на България казват колко добре се справяме. На много общини сме дали своя механизъм на работа и те го ползват като добра практика. Смятам, че се справяме добре!Екипът ми години наред е неуморим и когато ги критикуват безпочвено ме боли..,защото знам какви усилия полагат в работата си.

- Напоследък се оформя една опозиционно ядро в местния парламент,които като, че на инат не гласуват част от предложенията ви. Имаше разгорещени дебати на последната сесия за чистотата на въздуха, после точно тези,които критикуваха въздуха не гласуваха предложението ви- как да имаме чист въздух. Те не подкрепят и голяма част от социалните проекти. Това как ще наречете г-н Камбитов?

- Парадоксът къде е?! Направете си един анализ и вижте едни и същи хора как гласуват:за изграждане на депото, за програмата за чистия въздух- Гласуват против! По-просто казано- те не гласуват за решение за оправяне на проблема. На практика излиза, че не решаваме проблема, за да има за какво да говорим. Но тези проблеми не пречат само на кмета, пречат на целия град. Добре, че има разумно мнозинство в ОБС , та решенията минават. Гласува се против проекти за младежка заетост, за лични асистенти…но тези неща никой не ги вижда.

- Обявихте, че ще се кандидатирате за кмет?! На предишните избори заявихте, че гласувате за тези, които изпълняват поетите обещания?

- Абсолютно, с ясното самочувствие съм, че съм изпълнил повече, отколкото съм обещал. И тук искам да благодаря на хората около мен, на екипа ми в общинската администрация. Тези хора са физически натоварени до максимум. Това нямаше да се случи, ако тези хора не бяха приели всичко присърце, за да може нещата да се случват. Правим всичко така, както трябва. Догодина, ще започнем строителство на подлеза в кв. "Грамада". Това е огромен проблем от години.

Започваме и втора черква. И като обобщение, реализирайки всички тези проекти, това са около 44 милиона, които са финансирани от Републиканския бюджет и оперативните програми. Иначе казано, това са пари без участие на общината. След като изградим всичките тези неща, догодина всички средства ще се насочат към улична мрежа и озеленяване. Това, което касае удобството на гражданите. Решили сме да стигнем до максимален брой хора. През домоуправители на жилищните сгради ще организираме събрание на съответния блок, етаж или къща. Събират се и на това събрание ще очакваме предложение. Всякакви предложения: от лични (да се сложи пейка пред блока), до нещо за целия град. Всичките тези неща ги описват те -гражданите.

Освен това ще пуснем и електронни адреси за предложения. След известно време ще вземем тези предложения от всеки, , виждаме ги сортираме по дейност. След това преценяваме кое от предложенията може да бъде прието, тези неща, които могат да се случат ги остойностяваме. Поглеждаме бюджета- и сега тук е разковничето.

Едрите неща ги направихме с еврофинансиране. До година почти целият бюджет ще го насочим към гражданите. Реално те оценяват тези неща най-много. Ако направиш ВиК под земята- не се вижда. Ако направиш беседка- всеки я вижда. Тук е мястото да кажа, че изчаквах работата по проектите , и след като я приключим можем да правим озеленяване, между блокови пространства, защото няма да се връщаме след това да строим.

Едно отклонение, ако позволите. Днес срещнах двойка възрастни хора и те ми казаха: Санирате ,строите,ремонтирате "Марица"…и всякакви такива неща. И аз им отговорих: вижте – това са едрите камъни…и се сещам за една приказка:

Влиза професор при студентите с един чувал камъни и аквариум. Слага едрите камъни в аквариума и пита- пълен ли е? Пълен. Слага дребни камъни, които се нареждат между едрите. Пълен ли е? Пълен е! Слага пясък, той застава между камъните. Пълен ли е? Пълен е! Накрая изсипва кофа вода и пак пита- пълен ли е? Пълен е! Какъв е изводът, ако беше насипал първо пясъка, нямаше как да сложи останалите неща. За всяко нещо си има ред и време. Аз твърдя, че последователно изпълняваме това, което сме обещали.

Що се отнася до опозицията в ОБС Благоевград бих казал:

Върхово превъзходство е да обезоръжиш врага без да влизаш в битка! Моята битка не e с тях, водя битки в работата си за Благоевград.

Така, че когато погледнем красивия си град,новият Благоевград,след като изпълним всички заложени проекти, гражданите да решат и да дадат оценките си. За мен тази оценка е важна! Другото "под сурдинка" и зад гърба ми не ме интересува.

- Ако изборите бяха днес и имате право на думи, с които да убедите благоевградчани как и за какво да гласуват, какво бихте им казали?

- Нищо няма да им кажа. Ако изборите бяха днес съм с ясното съзнание и самочувствие, че си върша работата като кмет. Ако хората ме изберат- значи правилно съм преценил. Ако не ме изберат, значи някъде съм сгрешил, а пък после те ще видят, дали са сгрешили в избора си! Животът е много прост и не всичко е на всяка цена и не всичко е самоцел ..

Утре е празникът на града! Какво ще пожелаете на благоевградчани?

Това също е един повод за гордост. Години наред честваме по подобаващ начин този празник и отдаваме заслужена почит на героите, отдали живота си за свободата на Благоевград. Нека взимаме пример от тях и да не забравяме ,че ако не бяха тези герои днес, това което коментирахме, щеше да е безпредметно и нищо от това, за което говорихме нямаше да се случи. Бъдете здрави и обичайте Благоевград! Каним всички жители на Благоевград на богатата празнична програма, която започва утре в 9.30 часа, а кулминацията на празника е в 19 часа на площад Гоце Делчев.

Благодаря ви г-н Камбитов.

Разговаря Костадин Костов

153 коментара
Коментирай
04.10.2018 17:18 | Веско
Пак ли го рекламирате този лъжльо, Струма-Стършел вие сте дупелизци на властимащите.
04.10.2018 17:18 | 1
На това хората казват "Ни срам, ни очи"!
04.10.2018 17:21 | Тони
Обеща нормално кръстовище на входа на Струмско, обеща кръстовище със светофари при зърнени, след месец стана кръгово с чували пясък, обеща да не вдигаш данъците, а те поскъпнаха двойно, обеща инвестиции, заводи, фабрики в града, обеща Благоевград да стане младежки международен център, а студентите намаляха драстично, а местните млади хора масово напускат града посока чужбина или СФ, обеща силен ПИРИН, козирка и нова трибуна на стадиона. Кое изпълни кметчето?
04.10.2018 17:22 | Mишо шамарев
За съжаление на първите два коментатора, които дори не са прочели казаното, кметът е абсолютен фаворит и не само на струма както твърдиш . Платени тролове личат отвсякъде, важно е да почне плюенето, за да си приберат парите за свръшена работа . ами ак .
04.10.2018 17:22 | Милен
Благоевград е най бедния град в Европейския съюз благодарение на политиката на герб и кмета.
04.10.2018 17:24 | Сукси
Платените тролове ги търсете в общината, там по цял ден мързеливата, пият кафе и ползват безплатен нет да хвалят кмета.
04.10.2018 17:26 | ЯНа
Браво Камбитов! Кмет на място. Наистина направи толкова много за града. Управник с потенциал!
04.10.2018 17:26 | Тончо Токмакчиев
Благоевград е единственият град в България на който кмета живее на 100 км, няма приемен ден или час за гражданите, има шумно рекламиран парк, който е отворен само два три дни в годината.
04.10.2018 17:27 | :===
А тоя миленчо какъв е едно и също всеки път най-бедния град, ми като сте най-мързеливите бедни ще сте, хайде холън, кметът виновен . Най-бедния па кафенетата пълни, сменете готовите тролски текстове с нещо по различно
04.10.2018 17:27 | ....
Браво кмете. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Поклон.
04.10.2018 17:28 | Калина
Браво, кмете!
04.10.2018 17:30 | Обективен
Смешници, съжалявате и ви е яд, че кметът е толкова добър, можещ и знаещ. Знае как да развива града, да прави политика, да дава на гражданите, и за това хората го харесват. Писнало ви е от мръсотия? изтърпете още малко. То и у Вас като правите реемонт е мръсно иразбутано, ама не се жалвате. Слабоумни ли сте какви сте..... Когато всичко приключи Благоевград ще има един облик, дълго чакан, красив, европейски.... Визия, която само един добър кмет може да направи, с хиляди усилия и много усърдна работа.
04.10.2018 17:30 | Милен
Най бедния град в защото няма новооткрити работни места, а герб и кмета и обещаха, заплатите са около 500-600 лева, как джумалиите не са мързеливи и работят в чужбина или СФ, явно там има стимул.
04.10.2018 17:31 | Mишо шамарев
Его и Тончо, де бе идмисли нещо друго Кмета може да си живее където си иска и кмета на Париж не живее у центъра а на 150 километра от местоработата си
04.10.2018 17:31 | Димитрова
Кмете, ти си кмет за гордост! Всяка обшина трябва да копнее за такова управление. Такива, които да хулят и плюят винаги ще има, това са тези хора, недоволни от живота, от собствените си действия. Тва са хора, за които не си струва да обръщаш внимание, дори да четеш какво пишат. Ти се доказа колко можеш, колко правиш и колко си ценен за града ни!
04.10.2018 17:32 | Тончо Токмакчиев
Държавните калинки- дупелизци няма ли да се прибират в панелките?
04.10.2018 17:34 | батката
Благодаря, че направи града ни НАЙ-БЕДНИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ А СИГУРНО И В ЕВРОПА
04.10.2018 17:35 | паскалев
Абсолютно прав и точен е кмета Камбитов. Направи много повече отколкото много други преди него. Заслужава адмирации и поне още едни мандат, за да довърши това което остана недовършено.
04.10.2018 17:38 | Димитрова
Кмете, ти си кмет за гордост! Всяка обшина трябва да копнее за такова управление. Такива, които да хулят и плюят винаги ще има, това са тези хора, недоволни от живота, от собствените си действия. Тва са хора, за които не си струва да обръщаш внимание, дори да четеш какво пишат. Ти се доказа колко можеш, колко правиш и колко си ценен за града ни!
04.10.2018 17:38 | избирател
Червените хмери започнаха да залягат над компютрите. Спокойно боклуци няма да ви огрее поне в Благоевград. Вече е твърде късно за комунисти в града, които искат да управляват без да си мръднат пръста. Камбитов е демократичния избор и работещия кмет на града.
04.10.2018 17:40 | До Тончо Токмакчиев
На теб удобно ли ти е да пишеш от панелката, дошъл от село и на квартира по кварталчетата? А? За тва ли се продаде, смешник, да пишеш коментари. хахахаха, егати "професията" имаш
04.10.2018 17:41 | Пепино
Само умопомрачени хора могат да сравняват кмета на Париж и кмета от Падеш
04.10.2018 17:42 | Дани
Камба, симпатизирам ти, кефиш ме и като човек и като мъж, а най- много като кмет. Ти ни оправи града, ти го европеизира, са квот си е си е. Преди да се появиш ти немаше нищо у Благоевград, ни концерти, ни фестивали, ни чествания, ни театър, нищооо. Много ни раздвижи града и ти благодаря, че го съживи. Че беше тръгнал да умира. А па и какъв облик си имаме вече, с тия санирани блокове, толкова беше грозно по-рано, а сега като погледнеш, кеф да ти стане, цветни, с еднаква дограма, чисти. Евалата! Браво
04.10.2018 17:42 | Снуп
Платените коментари са на двама- трима герберасти дошли от село уредени на държавни местенца.
04.10.2018 17:45 | старогражданин
Развитието на Благоевград е държавен приоритет и обсебването на чужди заслуги е характерно за местните феодали в Югозапада. Ако можеха и магистралите биха обсебили като лични заслуги. Няма да чета горната статия от уважение към себе си. Начетохме се на хвалебствия .
04.10.2018 17:47 | Минчо
Как си личи, че похвалите ги пише един и същи човек, продажна душичка
04.10.2018 17:48 | Петрич
Кога ще е зарята за първото място по бедност на града ви?
04.10.2018 17:49 | Обективен съветник
Няма по работещ кмет от Камбитов ! Конкурира го кмета на Бургас и това говорят в страната . Благоевградчани явно са от селата, защото не разбират че камбитов придава европейски вид на този град не само с физиката си, но и с всичко което прави . Толкова пари е измолил за вас че трябва да му се покланяте като го видите . Не ви ли е срам неблагодарници. Мишки седнали тука да ругаят защото така им е казано . Политикани заспали, я ми кажете един от политиците, които може да го замести . Кой бе Радо Тасков или Злата, Калоянчо или Балито кой ?
04.10.2018 17:53 | старогражданин
Ако нещата бяха по-розови Боровец нямаше да е на 370- то място. Икономов не знае това. Същия е и Камбитов в Благоевград . Стил на феодално поведение. Включително и в медиите. И обезателно във форумите.

Eeпиpoнe eт httрѕ://www. ѕtrumк. саm/аbѕhtоѕtvа/kmоtut-nк-bкnѕkа-gоаrgі-іkаnаmаv-рrоd-ѕtrumк-саm-bкnѕkа-о-nкі-dаbrіукt_140089/ www. ѕtrumк. саm

Копирано от https://www.struma.com/obshtestvo/kmetut-na-bansko-georgi-ikonomov-pred-struma-com-bansko-e-nai-dobriyat_140089/ www. struma. com
04.10.2018 17:54 | Мартин
Насето преди да стане кмет имаше фалирала фирма и няколко стотин хиляди левове кредити, сега има къща за милиони, кола за 200 000, за рожден ден харчи50 000, това е истината.
04.10.2018 17:56 | българи юнаци
Заря ще има когато трябва, а такива като вас злобни същества, дето само търсите кусури на кмета вземете направете нещо полезно за града, стига го цапахте и осирахте.
04.10.2018 17:58 | каспаров
Как пък разбрахте че е имал фалирала фирма, и хиляди левове кредите. Вие да не работите в прокуратурата или в ГДБОП. Смешници срещу кмета да вървите няма да го стигнете.
04.10.2018 18:03 | До СНУП
Кмета нема нужда да плаща на некой да пише коментари. Достатъчно хора го харесват и достатръчно хора има, които уважатват това което прави и да кажат наистина какво представлява кмета-демек да го хвалят. Камбитов е кмета номер 1 за град. тва е .Яд ви е за тва плюете.
04.10.2018 18:03 | Стоян Благов
Много са ми интересни тея дето плюьт по кмета . Милите, некои ги лъже ама яко . Нахъсват се сами, абе тия дето ви плащат да пишете срещу кмета ги нема на картата бе, използват ви за да се намърдат пак у съвето на изборите заради заплата заради блокче заради кинти, а вие им вервате . Камбитов е пич на фона на останалите, разберете го и се откажете от всякакви битки сещу него
04.10.2018 18:04 | избирател
Кмета поне говори с факти, докато разни общински съветничета, с мераци за кметски пост и червени гадинки нямат никакво покритие и търсят под вола теле. Човека посочи всичко което е свършил и няма как да го оборите, защото това се вижда.
04.10.2018 18:06 | Филипов
Ще кажа само, с приятни чувства и щастие се върнах да живея в Благоевград. Град, който дълги години имаше потенцил, но развиха този потенцил едва през последните няколко. Град, който има живот, има култура. За всички, които плюят, виждам, че културата е много далеч от тях, но фактите са си факти. Благодарение на екипа Камбитов нещата пторъгнаха. Толкова много неща се случват и се правят. Адмирации, браво!
04.10.2018 18:08 | Филипов
И друго, кмета ще има и трети мандат! Защото е истински политик
04.10.2018 18:11 | паскалев
Адмирации за кмета, винаги на място и точен в изказването си. Сигурен съм че с трети мандат ще продължи за надгражда. Няма за закъснеят и фирмите които ще инвестират в града.
04.10.2018 18:12 | Наско
Този човек пие ли си лекарствата редовно?
04.10.2018 18:14 | злата ризова
Г- н Камбитов с вас съм и ви подкрепям във всичко. Малко късно но разбрах, че не съм права и с моите тъпи изказвания и бламирания на решения само съм във вреда на града и неговите жители. Ще ви подкрепям във всяко начинание и инициатива. Успех
04.10.2018 18:15 | до наско
Да пие си ги, а ти?????
04.10.2018 18:17 | Валери
Ще гласуваме пак за теб, тези, които милеем за Благоевград. Не сме малко, повярвай. Камбитов ти показа, че знаеш как се управлява община. И резултатите са налице!
04.10.2018 18:20 | Емил Костадинов
Не мога да не призная. Най-кадърният кмет, който е управлявал Благоевград е Камбитов. Колкото и да го плюете, фактите са си факти. Още повече за него хората са равни, не ги дели по цветове, партии, убеждения. Браво, кмете
04.10.2018 18:24 | Мартин
Каква е тарифата да станеш герберастки трол? Виждам, че тук има няколко.
04.10.2018 18:25 | Струмско
Защо никой гербер не коментира неизпълнените обещания на зарята?
04.10.2018 18:25 | До Мартин
каква е тарифата да бъдеш червен трол? Виждам, че тук има няколко.
04.10.2018 18:26 | Коцето
Обичам Благоевград, обичам развитието му, визията му, всичко! Кметът направи много за града и продължава да прави! Страхотно управление, страхотна работа. Едно БРАВО за цялото ръководство!
04.10.2018 18:27 | Да има
Цял Блягоевгад троли за кмета, предайте се, мното сме силни сме
04.10.2018 18:27 | Галя
И за миг не съм съжалявала, че избрах Камбитов за кмет, че гласувах за него. И с гордост и удовлетворени ще кажа, че пак него ще избера
04.10.2018 18:28 | Камен
След всички ремонти града ни ще стане още по-красив. Това е сигурно и това ще остане и за тези след нас. Не може да се отрече, че куп проекти се реализираха по времето на Камбитов...
04.10.2018 18:29 | Галя
И за миг не съм съжалявала, че избрах Камбитов за кмет, че гласувах за него. И с гордост и удовлетворени ще кажа, че пак него ще избера
04.10.2018 18:35 | Симо
Браво на Камбитов! Има още много какво да се направи за града и съм сигурен, че Камбитов ще го стори. Успех!
04.10.2018 18:35 | Струмско
Платените герберасти съвсем се объркаха, вече копират тъпите си словосъчетания по няколко пъти.
04.10.2018 18:36 | иван
браво кмете това което обеща го изпълни-страхотен стадион в благоевград-нов сектор-козирка отбора в первектно състояние дори и в б група не полу4ава заплати ГОЛЯМ СИ ГОЛЯМ АМА К,
04.10.2018 18:37 | Струмско бойс
Това, което комунистите построиха, вие- герберастите даже не можете да боядисате.
04.10.2018 18:39 | До Струмско бойс
Това, което комунистите построиха, ще го плащат още го плащаме
04.10.2018 18:41 | Струмско бойс
Плащаме ние и децата ни ще плащат взетите 16 милиарда заем от тиквун
04.10.2018 18:44 | Паола
Камбитов пак в десетката удари,
червените усещат успехите му кат* шамари,
от злоба и безсилие преливат,
върхът им е целта - на дъното отиват.

Той гради, а те помия хвърлят,
Не се щади,
а те с лъжи и клюки само мърлят,
Няма как да го настигнат, Нивото му те никога не ще да стигнат
04.10.2018 18:51 | тишо
Добре чете депутачето ти от Симитли на Поли синчето, неграмотни герберасти.
04.10.2018 18:52 | Струмско
Поетчето след година ще е на борсата
04.10.2018 18:52 | карамитев
Кмете вслушвай се в критиките но не обръщай внимание на злобарите. Има още много неща да се правят в града, има много проблеми но ти дерзай
04.10.2018 18:54 | Мунчо
Ха ха по Нова тв, депутата от ГЕРБ от Симитли на поли сина, ужаааас.
04.10.2018 18:56 | Василев
Реално критиките и несвършените неща са повече от похвалите.
04.10.2018 19:12 | карамитев
В Благоевград се направиха много хубави нещо. Това е безспорно. Но има и много проблеми, чието решение с години се отлага. Господин Камбитов, излизайте по-често сред хората и разговарайте с тях. Хората ще бъдат откровени - ще ви похвалят, но и ще ви кажат къде бъркате. Мнението на обикновените хора ще бъде най-точната преценка за вас
04.10.2018 19:15 | Сульо
Стефан Апостолов депутат от ГЕРБ и син на кмета на Симитли за първи път днес излезе на трибуната на Народното събрание и.... доказа, че е неграмотен.
04.10.2018 19:20 | Цар Симеон
Кмета е недолюбван от нормалните работещи благоевградчани, които бъхтат и хранят семейства със смешни заплати, харесвам е от държавните служители, две три фирми, които печелят всички обществени поръчки и ромите.
04.10.2018 19:22 | Мария Младенова
Кметът и екипът му направиха много за детските градини, аз познавам работата преди и виждам как спокойно работят в момента колегите .Симпатизирам на този екип, защото ми се е налаголо да ползвам услугите на общината и е такъв реди и дисциплина, а преди админитрацията не работеше, мудно обслужване . Пак ще гласувам за тях . А ремонтите хайде стига на кого пречат
04.10.2018 19:24 | Фил
По нова тв дават как след две години северната тангента струваща 180 милиона лева е в ремонт Спомнете си и Своге, единствената гордост на герб- пътищата е провалу
04.10.2018 19:30 | Tото
Шепа лумпени едва чакат нещо да се пусне за камбитов и почват едни и същи глупости да ръсят. На местото на Камбитов ще си взема чуковете и си отивам у палата у София и ми дреме за тоя град .Пари си има бол, ще се разпрявя с глупости .Ма после кво ви чака -Златка ли с " колежа от Милано ", Дончо таксиста, Калоян дето срича като чете или бощкилов и компания . Тъп народ винаги се избира най-малкото зло .Не му броите милионите на камбата, не можете да ги преброите и не му завиждайте защото никога няма да сте на мястото му .Хайде със здраве - Казах
04.10.2018 19:33 | Стуй
А от къде има пари и палат? Нима е спестил от заплата или просто е на процент от всяка обществена поръчка и всеки саниран блок.
04.10.2018 19:35 | Фил
Ковчег джобове няма.
04.10.2018 19:46 | 1
Камбитов винаги е бил и ще бъде номер 1
04.10.2018 19:52 | паскалев
Кмета е свършил много работа и това явно дразни много хора. Но той ще продължи да се доказва и в следващия мандат.
04.10.2018 19:58 | Иванов
Хора, кмета е един от най-бачкащите в страната, не само в града. Напук на всички прави. Успех
04.10.2018 20:00 | Паола
Продължавай кмете да дерзаеш,
Продължавай, как да управляваш – знаеш,
Успехите ти са несравними,
Затова злобарите са толкова раними.

С твоя усет към подем,
Благоевград ще бъде със Европа в тандем,
Ние ще продължим да бъдем с теб,
Мачкай хейтърите ти наред!
04.10.2018 20:16 | Паола
Тролчета платени,
тролчета червени,
по-добре вземете валриана и потеглете към балкана.
Градът на вас не ви прилича и хората не ви обичат.
По-добре се примирете и на село отидете!
04.10.2018 20:38 |
Браво!!! Щастлив съм че живея в този прекрасен град. Дано г-н Камбитов продължи със същия дух. Пък Вие ДРЕБНИ ЖАЛКИ ДУШИЦИ, продължавайте да си говорите ....нахъсвайте се
04.10.2018 20:40 | общинар
Здравейте
Разберете и на него не му е лесно.
Не знае какво да прави. Как да разпределя. Всеки иска.
Трохи трохи са за него
04.10.2018 20:43 | Калоян Ерделски
Явно и ясно е, че наближават избори и герб са развързали кесията да плащат на тролове, какво ли ще е на самите избори?
04.10.2018 20:44 | Петрова
Докато пишете долни коментари и клевети, Камбитов пише история. Напред, Наско!
04.10.2018 20:45 | Георги
Тролчета червени, с пръст чета зелени, Дядо Мраз ли ви почерпи нова бира да усети. Май не се разбрахте, Камбата е пич, а навред и около вас е кич. И сега сериозно, Камбитов е един от най работещите кметове.. Доказано е! А сега ви прави и показно. В последно време успя да направи неща, които никой не иска да поеме на плещите си, все някой нещо отлагаше, Камбитов се на и го прави
04.10.2018 20:47 | Реалист
Ако човек е от друг град и чете коментарите тук ще помисли, че града цъфи, откриват се фабрики и заводи, заплатите са европейски, младите се завръщат от чужбина и сф да се развиват в собствения си град, студентите се увеличават, а истината е малко или по скоро много по различна, все пак цифрите не са червени или сини- Благоевград е най бедния град в Европейския съюз, благодарение на политиката на правителството на герб и на местно ниво на кмета.
04.10.2018 20:51 | Кака Лара
Г-грабят Е- от Европа Р-рушат Б-България, това е абривиатурата герб.
04.10.2018 20:51 | Илияна
Много дървени философи, Благоевград бил най-бедния, ми че то ясно обясниха, че става въпрос за областта. Безработицата е най-голяма у родните ви села, бе тролчета, таам, на края на Благоевградска област
04.10.2018 20:52 | Малкия Петърчо
Когато работиш и се доказва, винаги има хора, които да завиждат и мразят и то да мразят дълбоко. Кметът работи, доказал се професионалист, политик, човек с ГЛАВНО Ч. Грижи се за обществото, за гражданите и Милее за града. Кметът е този, който заслужава да бъде КМЕТ
04.10.2018 20:53 | Буба
Кмете, ти си достоен! Възхищавам ти се. Дерзай
04.10.2018 20:54 | Ъпсурт
Нормално ли е да се хвърлят милиони за парк, да го рекламираш, а да е заключен за гражданите.
04.10.2018 20:56 | Чефо
Абе човекът може би се старае, да обновява Благоевград, къде от желание да се докаже, къде от финансовите стимули, които строителните фирми му връщат, но да живееш в София и да си кмет на Благоевград е наистина смешни и много несериозно!


04.10.2018 20:56 | Фен на Пирин
Кмете, защо като е можеш да осигуриш пари за отбора не го дадеш на хора, които имат интерес? Ясно е, че заедно с кучката и Венко перете пари чрез футболния клуб, ясно е, че излъга хората като обеша силен отбор, козирка и нова трибуна, но идват избори.
04.10.2018 20:58 | Ъпсурт
Като града не е най бедния защо обезлюдява, защо младите хора масово напускат града в посока София или чужбина, защо заплатите са най ниските в България?
04.10.2018 21:00 | Илияна
Много дървени философи, Благоевград бил най-бедния, ми че то ясно обясниха, че става въпрос за областта. Безработицата е най-голяма у родните ви села, бе тролчета, таам, на края на Благоевградска област
04.10.2018 21:01 | Надзирател
Наско-зарята си направи ливада с лампи в родното си село Падеш за да рита, когато е
в отпуск от Бобов дол.
04.10.2018 21:02 | Путин
Не си копирайте мненията бе герберасти
04.10.2018 21:05 | Надзирател от Бобов дол
Буда начело на държавата резултат- най бедната държава в Европа, Насо начело на Благоевград, резултат- най бедния град в България. Спокойна нощ герберасти.
04.10.2018 21:06 | Паола
Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!

Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ….04.10.2018 21:07 |
Браво!!! Само напред и нагоре! Кмете,
можете го и Ви се възхищавам. Продължавайте само така, ще има много недоброжелатели, но не се предавайте.!
04.10.2018 21:12 | Petq
Спрете бе хора! Започнете да мислите позитивно .Камбитов направи повече от всички лъжци и доказа че се работи !Какво направиха предходните? Какво му оставиха? С този ресурс който има той направи много повече от всички преди него! Адмирации!


04.10.2018 21:13 | 123
Леле, само комплексари във форума. Нереализирани платени тролове. Успех, кмете, с теб сме. Най-добрият кмет.
04.10.2018 21:18 | Хой
Даааа, наиои а платени герберасти във форума.
04.10.2018 21:20 | Благоевградчанин
Тия дето пишат против кмета, изобщо от Благоевград ли са. Май са някакви външни хейтъри, защото, ако живееха в Благоевград нямаше да пишат такива малоумщини. Търпим някакви неудобства, заради ремонтите, но резултатът ще си заслужава. Градът ни ще стане по-хубаво място.
04.10.2018 21:35 | Barcode
Все едно влага собствени пари в този град, а не от Европа, които ние ще връщаме или от бюджета, който ние пълним с данъците, които плащаме.
То хвалби, то чудо! То наглост, но всичко върви пред народ с много ниско познание по социална организация.
С наши пари си помпа мускулите и мие лице.
Все едно лекар да се тупа в гърдите, че ни е лекувал с лекарства и консумативи, които е купил специално за нас от аптека, а не от дадени му такива от здравните ни вноски и данъци
СМЕХ!
04.10.2018 21:37 | Борис
айде връщайте се на село.. явно е, че не сте от благоегврад и нищо не разбирате щом не вижтаде камбитов колко много нарпави за благоегврад. обратно се връщайте. тук трябва да останем хора които си обичат града и ценят това което се прави
04.10.2018 21:39 | калоян
Що не цените всичко тва, което се направи и се прави за града? вие не заслужавате нищо. живейте си в мизерия, като все недоволствате
04.10.2018 21:43 | Орлин махала
Кмета е от село, държавните калинки също, джумалиите искаме Крадлитов да се маха.
04.10.2018 21:43 | Паола
"Ода" за комуниста

Гладят ризи, панталони и балтони,
но ще си останат със смачкани фасони,
алчни за пари и власт...
за пари ще продадат и вас...

Комунистът нрава не мени,
комунистът иска слава и пари,
Без да се замисли той руши,
комунизмът моделира демонски души!
04.10.2018 21:45 | Кума Лиса
Благоевград е беден, сив и обезлюден град, да живее падешкия тарикат
04.10.2018 21:48 | Пит
Явно поета е обладн анално от червен хой и го е избил на рими.
04.10.2018 21:50 | Чичо
Герберастите уж мразят комунетата пък ще сложат червени плочки пред общината
04.10.2018 21:52 | Хан Соло
Герб е име на болест, да останем здрави българи.
04.10.2018 21:55 | Балабан Асенов
Забравихте всичко - Кръста, ремонта на Спортния интернат, който не беше пипнат десетки години, зала "22 септември", в която имаше плъхове. Децата ни плуваха в басейн, в който имаше авариии и то през ден през ден.... И не само, мога да продължавам, и ще, защото най-голямата болест на едно обществено е злобата, завистта. Много болен народ! Не се ли срамувате да плюете и клеветите. Всичко, което в момента се прави е финансирано с европейски средства.
04.10.2018 22:00 | К Паскал
Ей по мое време така не ме обсъждате бе, ясно камбитов много е работил щом толко го плюете .Що не вземе да направи като мен стани си един министър и се мани от тоя смотан град, остави ги на село да заприличат,
04.10.2018 22:02 | българи юнаци
За червените хмери, вече е време да лягат. Чичо Станишев ще дойде да им прочете приказка за лека нощ, а дядо Първанов ще ги цунка, пак за лека нощ. Демокрацията е жиеа в Благодарение на кмета Камбитов. Затова ще продължи да бъде кмет още един мандат.
04.10.2018 22:05 | Сия
K Паскал, точно това заслужават в тоя град, да им дойде нЕкой крадлив селяк, без мисъл в главата. Нагъл и безочлив, да ги видим тогава. Чудя му се на Камбитов откъде тоя хъс, да прави толкова неща за града. Ама хората са казали "Храни куче, да те лае"
04.10.2018 22:05 | Димитрина
Събирайте информация преди да плюете бе. Като стадо овце сте. Прочетете някоя жълта новина и почвате да вярвате, без да се поинтересувате дали е истина. Бива ли да сте такова жалко племе. Срам ме е че сте част от българския народ. Не благодарни, бездарни, бедни, тъжни души.
Относно кмета, какво да кажа, човекът работи, действа, полага усилия, средства, акъл, труд. Но, уви, вие не заслужавате.
04.10.2018 22:06 | Паола
Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!
Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ….

04.10.2018 22:08 | Лина
Детски градини, детски площадки ремонт на училища, кръгови, асфалтиране на Бодрост, спортен интернат, спортен комплекс, басейни, паркове, градинки, алеи и зелени площи, европейски проекти, саниране на блокове, саниране на пожарна и полиция, ремонт на община, ремонт на площад, изграждане на нови места за отдих, инфраструктура, велоалеи, култура, фестивали - музикални, театрални, литературни, детски театрални, футболни, лека атлетика, мотокрос, шахмат, Франкофоли, блус и джаз, Бг Радио.... Всичко това е САМО ЧАСТ ОТ ОТЛИЧНАТА РАБОТА НА КМЕТА КАМБИТОВ. И ще има още много, мноооого
04.10.2018 22:09 | Гражданин
Кмет за пример! Номер 1! Успех!
04.10.2018 22:10 | старогражданин
В Герб има и свестни хора. До сега да са запалили държавата с фоеверки, ако бяха само от инкубатора на Ушев.
04.10.2018 22:15 | Христова
Благодаря на г-н Камбитов, живея в саниран блок, благодарение на него. Не содарниамо аз всички съседи са му много благ

04.10.2018 22:17 | Христова
*благодарни
04.10.2018 22:46 | Чавдар
Камбитов е един--вечен и непобедим!
04.10.2018 23:21 | Паола
Дали Владимир е, или Калоян,
Все е тая... все е срам,
За кметско място те се борят,
Плюят мажат, лъжат, спорят.

Силата не им е в политиката,
Повече отива им мотиката,
И защото те са слаби опоненти,
Клевети разпространяват, вместо аргументи
05.10.2018 05:43 | Хан Соло
Герб=гроб
05.10.2018 06:41 | Ризова
Детски градини, детски площадки ремонт на училища, кръгови, асфалтиране на Бодрост, спортен интернат, спортен комплекс, басейни, паркове, градинки, алеи и зелени площи, европейски проекти, саниране на блокове, саниране на пожарна и полиция, ремонт на община, ремонт на площад, изграждане на нови места за отдих, инфраструктура, велоалеи, култура, фестивали - музикални, театрални, литературни, детски театрални, футболни, лека атлетика, мотокрос, шахмат, Франкофоли, блус и джаз, Бг Радио.... Всичко това е САМО ЧАСТ ОТ ОТЛИЧНАТА РАБОТА НА КМЕТА КАМБИТОВ. И ще има още много, мноооого
05.10.2018 06:47 | John
Най-добрия показател е - хората. Ако идват в града да учат, работят, просто да живеят е добре. Но, ако бягат в чужбина и другите градове .....
Градинки, франкофони, саниране се прави за да се усвоят и присвоят средства. Заплати по 600 лв, ако изобщо ги има и голи приказки, е браво.
Наглост и безочие....
05.10.2018 07:56 | Д-р Василева
Моля г-н Камбитов да се разходи но алеята до парк Бачиново, за да се \" наслади\"от чистота и зеленината !Така се грижат от Биострой!
05.10.2018 08:02 | Ваня
Камбитов е най-доброто нещо, което можеше и може да се случи на Благоевград.
05.10.2018 08:06 | Росица
Има толкова злобни, дребни душици. Как ви позволява съвестта да плете срещу всичко, което се прави в този град. И престанете вече с вашите данъци, всичко се прави с европейски средства
05.10.2018 08:16 | Р.Димитрова
Г-н Кмете, живея на ул. Славянска и всеки ден отивайки и връщайки за работа минавам по край блока където клуба на пенсионера. Този блок освен, че грозен и много опасен, мазилката пада .Всеки ден
от минават хиляди хора. Вие там паркирате вашата кола и колите на Общината, вземете мерки да стане късно! Там паркират и вашите гости! Моля ви нека не грози повече новият площад и Общината!
05.10.2018 08:46 | Атанас
Честит празник, благоевградчани! Честит празник, кмете, бъдете все така успешен!
05.10.2018 08:51 |
Честит празник на всички ! Посрещнете освобождението с радост и преклонение пред делото на ..Камбитов !
05.10.2018 09:00 | българи юнаци
Кмета е пример за другите градоначалници в България и това само в червените гниди в Благоевград не искат и не могат да то разберат. Но нищо вече не останахте, до края на следващия мандат на Камбитов вече няма да ви има.
05.10.2018 09:31 | смешко
Благоевград стана най-смешният град под управлението на този КМЕТ
постоянно ни осъждат различни институции и граждани, взимане и изпълнение на незаконосъобразни решения, постоянно ни дават по господари на ефира, по Нова за вело алеите, падналия мол, конете в Еленово и т. н. и т. н.
05.10.2018 09:48 | !!!!!!!!
И нова и стара глурпости дават търсят баластра моабети не ми ги споменавайте господарите на блъфа и у софия има коне има ремонти има скандали ма софиянци се кефят на кмета си а вие празни глави плюете
05.10.2018 09:50 | червените
червените не сме толкова зли като зелените пемпените и разни други измислени герои .вижда се направеното от камбитов но се виждат и ясно изразени проблеми .няма работа за хората куца социалната дейност, верно е че градът обезлюдява но това е тенденция на всякъде .предпочитам камбитов пред някои друг
05.10.2018 09:58 | Д-р Георги Георгиев
Кмете, какво правите с новите гробища? Местата свършиха - разширение няма! Това е въпрос към Камбитов. Моля не коментирайте, това е сериозно!
05.10.2018 10:48 | каспаров
Поне днес на празника оставете омразата встрани, нека уважим това за което са се борили нашите предци. За да ни има нас и да живеем сега. Всичко е преходно, но историята ще помни делата на всеки. Честит празник!
05.10.2018 11:14 | Росица
Саниране, площадки, спортни зали, инфраструктура..... Това прави Камбитов. Вие явно сте способни само да плюете
05.10.2018 12:21 | До Иван
Депото трябваше да е готово при Паскалев, но защото някой не си беше мръднал и малкия пръст, сега прехвърляте тежестта върху Камбитов. Последният беше този, който направи първата крачка за реализиране на депото и извървя всяко стъпало, така че да имаме доп съвсем скоро. През цялото време някой се опитваше да о спъне, я, псевдо еколози, я служебни правителства - врагове на народа. Въпреки всичко той успя. И с какво е*а майката на града, да ми кажеш. Затова, че се правят неотложни ремонти на компроментирания център, с това, че промени облика на кварталите, с това, че обнови базите, в които децата спортуват. С кое?
05.10.2018 12:27 | Красимир
Днес Благоевград 106 години свобода, ама всъщност са 7 години на възкръсване на Благоевград, след като червени, зелени, сили, оранжеви, бели и какви ли още не партии се опитаха да го ограбят. Е, успяха. Оставиха след себе си грешки, които един човек, който работи за нас, трябва да оправя. Не е лесно, когато имаш порутена къща да я съградиш. Или я буташ или ти отнема години, за да я реставрираш. Сега може да има недоволни, и на мен ме ми е кеф да е прахоляк, разбит център, но базирайки се на предходното ми изречение, ще кажа, че вярвам и с нетърпение очаквам да видя реставрираното. Успех!
05.10.2018 16:33 | Дончо
Честит празник, благоевградчани! Кметът Кмабитов събуди една дата, която всеки един от нас трябва да помни и почита! Той успя да събуди родолюбието в гражданите именно с организацията и подготовката на тези чествания. Събития, от които ти настръхва косата, и сърцето тупти ускорено, защото емоцията и гордостта те обхващат. Браво, г-н Камбитов! Ви е сте гордост за града ни!
05.10.2018 17:07 | благоевград
лъсват им лъжите обирите и малоумните енженерни изпълнения дори по тв и тоя пак най нагло си знае неговата развиваме се и т. н..... брат развиват се кенеди метал и приближените ти фирми от там натам всичко е в задника.... немало измислена технология да стават нещата за 2 дни..... кмете простако хората за времето от април до октомври строят 30 етажни сгради със зелени площи навсякъде ....твойте хора от бг ленд не могат 6месеца 400м улица да направят .....тва е смехотворно бре ако ще не водопровода да сменявате.... абсурдни глупости..... ми едни елементарни пешеходни не мажете боядисате трайно..... и кво гениално решение намерихте..... изделкахте 1см асфалт по пътеките та да може в дупките да се събира боята да личи по дълго от 9дене ....абсурди..... общината ок напълни я с млади хора... ама всеки е на некой син щерка любовница племенник.... ае моля ви се не сме малоумни. или сме щом не ви търсим сметка на очевидните грабежи значи сме малоумно стадо принизено да чалга беен
05.10.2018 17:14 | паскалев
Къде бе ги правят тези 30 етажни сгради, сигурно в Дубай, но не и тук. За улица Марица е написсно точно и ясно, като за теб малумнико, краен срок 2 ноемрви. Ей що загубен народ.
05.10.2018 17:33 | Дима
Палячо е така наречения д- р Камбитов. Човек, който не се е доказал професионално в това за което е учил ..., няма как да бъде авторитет за града
Смешник
05.10.2018 17:53 | Добрич
От доста години живея и работя в Благоевград. Наистина доста направи кметът Камбитов, разкрасява се градът, има много санирани блокове, газифицирани, оправя се площадът. Какво повече може да направи Камбитов в дадената ситуация - направил е максимума при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. Привлече доста средства от Борисов - даже при посещенията на Борисов в града е обидно, че подчинените му трябва толкова да се лигавят и подмазват в негово присъствие. Камбитов доста ниско трябва да пада, за да получи финансирането. Но защо има едно такова усещане за безперспективност в града. Не упреквам тук Камбитов, а цялото управление на държавата. Няма никакви работни места, дори в “Булгартабак“ вървят съкращения. Единствено Американският университет е долу-горе добър работодател и осигурява някакво препитание. И там обаче предстоят реформи. Няма никаква работа за младите хора. ГЕРБ трябва да мисли да развива икономиката на градовете, не само да усвоява европейски пари за разкрасяване и пътища.
05.10.2018 19:46 | Ще да прави техно-град
А онова, което управлението на града направи е ГСФ - град със затихващи функции.
Да сменяш плочките и да павиш "фестивали" с готови пари е далеч по-лесно от това да привлечеш инвеститори, да въведеш ред в градската пътна инфраструктура, да развиваш иновативни училища... но е удобна форма за крадене... А в това изглежда е съюзът на вси съветници, независимо от коя партия са... И точно тук е сила на кмета: вкарал ги е в кюпа за жълти стотинки и си плаща на порковиветлите... Честит празник...
05.10.2018 21:32 | За опиянени подлизурковци
"Един пример. Рудолф Джулиано е кмет на Ню Йорк два мандата – от 1994 до 2001 г. Сложна личност, преживял упреци, възходи и сривове. През периода му на кмет се случват някои знаменателни неща. Престъпността в града спада с 42%. Кражбите на автомобили намаляват с около 60 на сто! Местните данъци и такси намаляват с 21%. Жизненият стандарт на нюйоркчани се повишава почти два пъти. От „столица на престъпността“ Ню Йорк влиза в Топ 5 на най-безопасните за живеене градове в САЩ. "
Ах, колко е красив кмета...
06.10.2018 00:32 | абе
КОНСКИ ДОФТОР
06.10.2018 11:45 | паскалев
Неуместно е сравнението между Ню Йорк и Благоевград. Противоречивата личност Джулиани едва ли са го разпъвали на кръст, като Камбитов. Защото нюйркчани прекарват повече време на работното си място, отколкото да седят по форумите и да бълват злоба и глупости. Въпросът е да бъде оставен човека да работи. А за да изкажеш негативния вот срещу него има избори. Отива гласуваш и точка. А тук не гласуват и после почват да изливат помия.
06.10.2018 13:38 | Вяра
Браво, кмете, с теб сме!
06.10.2018 21:20 | Да
Време е да си ходите Г-н Камбитов. Смятам, че си оправихте добре финансовото положение, така че вървете си по- живо, по-здраво.
06.10.2018 22:35 | liq
Мнооого смотаняци тук, или са двма-трима платени хейтъри. Това, което Камбитов направи и прави за града, никой не го е правил от времето, в което мина Корпуса
10.12.2018 10:14 | Боби
Благоевград е беден, мрачен, на работа се назначават наши хора, кмета не приема граждани, крие се.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар