Атанас Мавродиев-кандидат за депутат от партия „Български възход в Пиринско: Стабилност в управлението и гаранции за инвестиции е изходът от кризата в България!
20 септември 2022 15:20 Mobile watches 10098 прочита Mobile comments 0 коментара

Роден в гр. Благоевград. Завършил в Англия в Оксфорд Брукс: бизнес мениджмънт и финанси през 2017.  Работил 3 години в IBM (Ай Би Ем) като финансов анализатор. От три години насам се занимавам с предприемачество в сферата на недвижимите имоти 

Доколкото разбирам от вашата биография учили сте в чужбина. 

Кое Ви накара да се върнете в България, и с каква заявка се впускате  в политическа надпревара?

България е държава, която има огромен потенциал. Аз смятам, че младите хора трябва да се връщат в родината, за да се реализират тук. Заявката, с която аз се впускам в политическата надпревара е, че трябва да се докаже и покаже на младите хора, че в България има място за развитие и постигане на целите, които са си поставили. А и в крайна сметка, всеки си тежи на мястото. 

Какво според Вас трябва да се промени у нас и конкретно в Благоевградска област? 

Благоевградска област има редица проблеми. Инфраструктурни, социални и т.н. В града и в областта трябва да се наблегне на отварянето на нови конкурентно-способни работни места. Трябва да се привлекат инвестиции (дали чуждестранни и/или местни). За мен е изключително важно, да се спре изтичането на квалифицирани хора от областта в чужди държави. Всичко това може да се постигне с разговори с общината и поставяне на ясни задачи. Доколкото какво трябва да се промени у нас, България отчаяно се нуждае от политици, които да се вслушват в гласа на хората, политици, които могат да отстояват собственото си мнение пред останалия свят. 

Вие като млад човек, как ще обясните на вашите избиратели, на гражданите, че това е правилният ход?

Веднага се аргументирам. Според мен трябва да се инвестира в малките градове, а не само в столицата, за да може хората да са конкурентно способни. Те могат да живеят и да изкарват достатъчно във всяка една област на нашата държава. Правилният подход, според мен започва с начертаването на ясен план и поставянето на задачи за инвестиции в нашата област. 

И един въпрос, който никак не е маловажен – войната по пътищата у нас, която като че ли взима повече жертви, отколкото по време на военни действия. Има ли решение? Има ли изход от тази ситуация или сме закъснели изобщо с взимането на някакви мерки в това отношение?

Войната по пътищата е нещо, с което всеки един от нас се сблъсква всеки ден. Тъжно е когато виждаме колко много млади живота бяха загубени. За решение – да има според мен. Виждаме всички акции, които МВР прави в момента за пияни и дрогирани шофьори, но моето мнение е, че трябва да се наблегне и на законодателството. Един пример, който мога да дам е когато бъде хванат шофьор употребявал наркотици или алкохол, МПС-то да бъде конфискувано от органите на реда. Трябва да има сериозни мерки за сериозни престъпления. 

Г-н Мавродиев, сигурна съм, че когато се срещате с хората, те поставят ясно проблемите си пред вас. Какви са проблемите на хората ,какво ги вълнува  и доколко те се препокриват с дневния ред на политиците, според вас?

Хората искат конкретни отговори по конкретни теми. Те се опитват да чуят две неща на първо място как политиците предлагат да бъдат решени проблемите на дневния ред на обществото ,как да бъдат решени проблемите на гражданите ,проблемите на бизнеса. Живеем в динамични времена и хората имат много проблеми и страхове.

Ситуацията в Европа в момента не е никак лека, което пряко се отразява на хората в нашата държава. Най-често проблемите, които хората споменават е тяхното притеснение за предстоящата зима. Дали ще има газ, на каква цена ще бъде, на каква цена ще бъде тока, инфлацията ще продължи ли да расте…

Ако избирателите ни дадат възможността всички тези законодателни промени да зависят от нас ние от КП „Български Възход“, ще направим всичко по силите си тези проблеми да бъдат решени в най-кратък срок. 

Какви са Вашите очаквания на 2 октомври? Кои партии виждате като партньори на този етап?

Моите очаквания са за един силен резултат на КП „Български Възход“. Нека да оставим темата за партньорство след изборите.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

0 коментара
Коментирай