Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат
23 май 2023 06:17 Mobile watches 12968 прочита Mobile comments 7 коментара

 Проведохме разговори с ПП и ДБ. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, разказа той. А целта била една - да се направи редовно правителство, подкрепено от двата "клуба", в които страната членува - ЕС и НАТО. 

Решението ГЕРБ да върне мандата днес на президента Румен Радев и да подкрепи втория мандат на ПП/ДБ, въпреки че само до преди два дни напълно изключваше такова развитие, лидерът Бойко Борисов обоснова пред депутатите от ПГ на ГЕРБ. До него стоеше Мария Габриел, а от другата страна Десислава Атанасова. 


Не е лесно, по думите на Борисов, напротив - директно определи решението като трудно. 

 

Трудно е, защото всеки от нас носи тежести. Аз искам до всеки наш избирател и областен ръководител да разбере: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България - това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на ГЕРБ. 

Предварително Борисов обори критиците си - чул какво ли не в последните дни - че е предал и разтурил ГЕРБ. И 5% да станем, ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим, заяви Борисов, а и "има ли смисъл тази партия, ако нямаме подкрепата от Европа, от света, от Америка". 

 

Интересът на народа, на България изисква това, заяви Борисов и допълни, че по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб, "нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат", обясни той. 

"Младене, ще ходиш изправен, не си се навел - и с тази реплика Бойко Борисов се обърна към депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов в залата. "Ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя, но пък не сме се дали" - именно с тази реплика завърши и откритата част от излъчването на срещата в централата на ГЕРБ. 

Борисов благодари на ИТН и ДПС, че са се ангажирали с правителство, но не на всяка цена. Преговорите му с ДПС и ИТН били "прекрасни", но пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от сега да ви напиша заглавията: "Купиха", "Продадоха се", "Уйдурма" - нещо, от което ние сме се отрекли, 

Борисов благодари задочно и на Христо Иванов, който бил провел днес среща с ДПС за формиране на конституционно мнозинство. 

7 коментара
Коментирай
23.05.2023 11:13 | Паола
Когато воюват тиква срещу каскет получаваш тиква с каскет!
23.05.2023 11:14 | Боре Бучински
Мръсна тикво, твоето място е в Бобов дол!
23.05.2023 11:24 | СЕКСЪТ И ГРАДЪТ
НЕ СИ СЕ НАВЕЛ А СИ СЕ ОЛЯЛ ЗАЩОТО СИ ПОЛЕГНАЛ.....
23.05.2023 17:37 | Злати и Лидка
Като си се навел разтвори ли си задните бузки, че иначе е много тегаво, от опит го знаем?
24.05.2023 08:12 | дядо
и дупе ще дадеш, но ти си вече минало
26.05.2023 15:32 | Маймунчо
Пет ангели да дойдат да те вземат и при рогатия
26.05.2023 15:33 | Маймунчо
А вземи и Младен
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар