сн. Бгнес
Борисов: Въпросът е решен, всички замесени напуснаха
28 март 2019 13:59 Mobile watches 13388 прочита Mobile comments 16 коментара

Има грешка, има и прошка. Времето ще покаже дали са виновни. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. На брифинг в централата на партията тази сутрин Борисов съобщи, че Даниела Дариткова ще замени Цветан Цветанов като председател на парламентарната група на партията.

Преди да съобщи това, Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписи под споразумение за явяване на евроизборите с обща листа.

В сряда Цветан Цветанов, който водеше депутатите на ГЕРБ подаде оставка и напусна парламента, но остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб. До напускането на парламента от страна на Цветанов се стигна след имотния скандал, добил популярност като „апартаментгейт”. Цветанов е придобил апартамент в луксозна сграда на фирма „Артекс” със собствен ВИП асансьор, водещ от гаража до всекидневната в престижния квартал „Изток”.

Преди Цветанов оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. Всички напуснаха кабинета, след като са придобили апартаменти от фирма „Артекс” на цени, далеч под пазарните.

По думите на Борисов с оставките „въпросът е решен”. Всички замесени са напуснали държавните постове, каза още той.

"Не разбирам какво е толкова интересно откъде е дошла атаката", каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

"Аз много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда", каза още Бойко Борисов.

"Твърдението за приятелския огън е абсолютна лъжа, заяви още той. Всички сме страдали от този скандал", допълни той.

Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. По-тежки санкции от тези не мога да си представя, какви да направя, посочи премиерът.

"Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували два многомандатни избирателни райони. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното", каза Борисов.

"Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не", посочи Борисов.

Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието.

"Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата", изрази се Борисов.

16 коментара
Коментирай
28.03.2019 14:28 | бай
Всички уж наказани, пито-платено, ама апартаментите на аванта си останаха! Да не гаварим за онзи бедния финансов министър, дето живее безплатно...
28.03.2019 15:01 | Фотонаблюдател
Ако бяхме една "БЯЛА" държава трябваше вече да има ново правителство ...
28.03.2019 15:58 | Мт
Нещо не доразбрах. Б. Б. казва, че по тежки санкции от това не може да си представи. Пък Цветанов, Цачева гледайки честно и открито в камерите убедено заявиха, че подават оставките си напълно доброволно. Е, някой лъже, ама кой? Следващо - премиера каза още, че всички замесени са напуснали. "Замесени" най-често се използва при любовни щения, престъпни деяние, конфликти и прочее. Човек не може да бъде замесен примерно в благотворителна акция, нали? Просто като са решили да ни гъбаркат да бяха се събрали и наговорят да лъжат еднакво.
28.03.2019 17:19 | бай хой
Кой крал крал, кой еХал еХал, кака Кера вече не е кЕрва!
28.03.2019 17:28 | Цирк
кой е напуснал, не забравай че радио Свободна Европа направи разкритията не българските "свободни медии"
28.03.2019 18:20 | боже,боже
Ние, че си заслужаваме управниците е факт, но те съвсем ни мислят за малоумни. Подиграват ни се, подиграват се с нашето търпение, просто лош материал! Като си обуят маратонките, и тръгнат сред нас отново искат със сладки приказки да ни опиянът. Използват слабостта на народа комунисти и анти комунисти, русофили и русофоби. 30 години едно и също! Не им ли неудобно като те всички са с партийни книжки, това не е срамно, срамно е сега да търсят оправдание защо са били комунисти! Репресирани, не кариеристи.....
28.03.2019 20:22 | Олег
Време е да сложим край на десетгодишното герберско робство.
28.03.2019 20:22 | Йордан
Герб=гроб.
28.03.2019 22:35 | ДЖУМАЛИЯ
А КАМБИТОВ КОГА ЩЕ ГИ ПОСЛЕДВА ТОИ ПЪРВИ ТРЯБВАШЕ ДА ГО НАПРАВИ .НО НИКОГА НЕ Е КЪСНО
28.03.2019 22:41 | ГЕРБ
Как промиват на хората мозъците...!!!
Абе хорааааа, тея гербери обраха милярди.
Вие за 2-3 апартамента мохабет правите!!
29.03.2019 05:21 | горноджумалия
А ЕНИЧАРЪТ В ГЕРБ - ВЕЖДИ РАШИДОВ ОСТАНА - ВЪПРОCЪТ Е РЕШЕН- ОСТАВАТ И АПАРТАМЕНТИТЕ - ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА УПРАВЛЯВАМЕ!
29.03.2019 06:44 | горски
Не съм привърженик на ГЕРБ, но истината е друга. Герберите два пъти подават оставка и и идваха на власт комунисти, царисти и депесари в тия десет години 2009 -2019 г. Кажете кои да управляват дърхавата, за да ги изберем. Кякво направиха другите две правителства, та ревете смо по ГЕРБ. ii
29.03.2019 06:45 | старогражданин
Чак през юни ще може да се говори за Герб по същество. На дневен ред са международните последици от вътрешния срив на доверието. Борисов тепърва ще изживее ефекта от профуканите победи. Току така не се изнесе от страната в Букурещ вчера, а не днес. Цветанов и компания съсипват едно огромно негово усилие. Пък нека пак си се усмихва.
29.03.2019 09:40 | Чичо Данчо
Истината е, че от герб всеки друг би се справил по добре, най малко защото те стигнаха дъното.
29.03.2019 09:42 | Юли
Последно, наказани ли са или сами напускат? Герберски усилия да останат на власт.
29.03.2019 10:53 | старогражданин
За светът втория човек в Герб и правосъдния министър, бивш кандидат за президент, са отстранени за имотни далавери. За България-нещо подобно на напускането на Фидосова, на вашия Танев и други подобни. Това е на първо четене. Второто ще бъде с участието на Президента и опозицията. Поне е разсрочено във времето, но малко разсрочено. Не е за завиждане.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар