Бюлетина № 12! Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Асим Адемов: На 27 май България ще се събуди спокойна и удовлетворена от избора си! Ние доказваме, че сме най-силният отбор
18 май 2019 10:13 Mobile watches 13052 прочита Mobile comments 6 коментара

Евродепутатът от ПП ГЕРБ Асим Адемов е сред представителите на България в европейския парламент, работил активно в изключително успешния отбор на партията, представил страната ни пред Европа. За това какво свърши, какво ще направи след изборите разговаряме с г-н Адемов дни преди вота на 26 май.

1. Здравейте, г-н Адемов, с каква мотивация влизате в предизборната кампания за Европейския парламент?

Влизам изпълнен с енергия и ентусиазъм да продължа започнатото в сферата на образованието и младежките политики. Влизам в борбата, убеден, че съм част от най-достойния отбор на България, който успешно защитава националните ни интереси в Европейските институции. Предизборната кампания за мен ще се развие като естествено продължение на дейността ми до момента - аз посветих работата си досега на диалози с гражданите – посетих стотици малки и големи населени места в България, за да бъда близо до гражданите и да им представям работата на нашия силен отбор в Европейския Парламент. Както знаете, приоритет в работата ми винаги е билo образованието и развитието на младите, затова влизам изпълнен с идеи и надежда, че ще мога да продължа да работя за интересите им в съответните комисии в ЕП.

2. С кои неща се гордеете най-много в работата си до момента? (Има се предвид работата като евродепутат или друга изборна длъжност)

Допринесох за информираността на най-младите членове на нашето общество чрез постоянните ми обиколки из страната, част от кампанията „Да опознаем ЕС“. По време на обиколките из училищата в най-малките и големите региони на България представях дейността на Европейския Парламент и функциите на евродепутатите.

Повдигнах, оказа се, много належащ въпрос в образователната система - комуникацията. Вярвам, че не само в образованието, но и в политиката, а и във всички сфери на обществото комуникацията е ключов фактор за развитието и просперитета. Когато няма комуникация, няма разбиране, няма развитие и съответно няма добри резултати. Трябва да работим в посока подобряване на комуникацията между учителите и родителите, за да могат заедно да постигнат най-доброто за младото поколение.

Вярвам, че спомогнах гласа ни в ЕС да бъде чут. Възползвах се от всяка възможност да се изкажа пред колегите си евродепутати в пленарна зала, а и пред цяла Европа, за да защитя интересите на България, да изкажа нашата гледна точка.

Посрещнах десетки посетителски групи в Брюксел, където ги запознах от близо с работата на Парламента, с работата на нашите депутати, със залите в които заседаваме. В днешно време се наблюдава феноменът „евроскептицизъм“. Вярвам, че в сърцето на този проблем се крие всъщност лоша комуникация. Оказа се, че хиляди граждани на Великобритания не разбират и не осъзнават какво е да си член на ЕС и какви са предимствата от това. И точно това неразбиране доведе до днешното развитие на нещата - Брекзит е неизбежен, и от него всички ще излезем губещи. Затова не пропускам възможност да посрещна нови посетители в Брюксел, за да се запознаят от близо с работата с работата на ЕП, с нашата работа като евродепутати и да зададат всички въпроси, които имат към нас. Разбира се от петък до неделя всяка седмица съм в различни региони на страната ни за срещи с хората. Като цяло едно от най-големите ми постижения за последните две години е че успях да съвместя напрегнатата работна седмица в ЕП с контакта с хората и вярвам, че това има положителен ефект.

3. За кого са по-важни тези избори - за ГЕРБ или за опозиционните партии? Защо?

Всички избори са важни за ГЕРБ. ГЕРБ е партия която непрекъснато се развива и подобрява и е длъжна да не спира да убеждава българските граждани, че е правилният избор за бъдещето им. За ГЕРБ е важно не само да успее да спечели доверието на хората, но и да им покаже свършена работа и осезаемо положително развитие в резултат от политиката, която водим. Това, което всъщност правим от самото си създаване до ден днешен.

4. В каква България очаквате да се събудим на 27 май (денят след евровота)?

Надявам се – спокойна и удовлетворена от избора си. Дотогава ще дадем всичко от себе си да убедим сънародниците си, че сме най-силният отбор. Очакват ни трудни времена за европейската политика – надига се голяма националистическа вълна, която се подклажда от терористични атаки и безредици прекалено често. А и Брекзит създава чувство за несигурност и хаотичност. За да се справим ни трябва голям и сплотен, трениран отбор. Отбор, който успява да запази фокуса си независимо от безспирния натиск и трудности по пътя си.

5. Готови ли сте да работите в съюз с другите български евродепутати по общи за страната ни проблеми?

С досегашния колектив от български представители в ЕП работихме и работим заедно и в синхрон по ключови теми за националния ни интерес – Шенген, двойните стандарти, пакета мобилност, признаването на българските малцинства в чужбина и съм удовлетворен, че постигнахме успехи именно защото работихме заедно и сплотено. Готов съм да работя по всяка една тема, която е от национален интерес рамо до рамо с колегите ни. Защото в Европейския Парламент националният интерес е над партийния. Ще работим за приемането ни в Шенген докато усилията ни не се увенчаят с успех. Очакваме и развитие по пакета мобилност, нашият екип ще продължава да работи в същата посока, както и досега. Тук обаче ще отбележа, че съм обезпокоен от говоренето на някои политичечки опоненти, които в кампанията си използват езика на омразата, използват недопустими, обидни квалификации и съм притеснен как това ще се отрази на съвместната ни дейност в ЕП. Но от страна на ГЕРБ е сигурно, че ще останем обединени и целенасочени и винаги отворени към единни позиции и синхронна работа в интерес на българските граждани.

6. Г-н Адемов, кампанията на ГЕРБ и СДС тече динамично и всеки ден имате срещи със стотици граждани. Какви са проблемите, които ги тревожат - национални или общоевропейски? От какво се оплакват българите, в какво вярват?

Моите срещи с гражданите не започват по случай предизборната кампания. За последните две години, в които съм евродепутат, се постарах за посетя възможно най-много малки и големи населени места и да изслушам жителите и техните впечатления и притеснения. На първо място разбира се, проблемите на хората са свързани с ежедневния им живот, което обикновено касае местната управа. Как местната управа, в лицето на кмета, разпределя средставата, отпуснати от държавата за подобряване на инфраструктурата, културния и духовния живот. Как и дали кмета изслушва и изпълнява желанията на жителите. Най-често жителите на малките населени места от смесените региони, където управляват политическите ни опоненти, са поставени пред ултиматуми и страх, че ако не гласуват „правилно“ подобрение няма да има. Не съм сигурен обаче, че можем да разделим проблемите на национални и общоевропейски. Защото всеки национален проблем има отзвук в европейското семейство. Работим за подобряване на стандарта от най-малкото село до най-големия град в България.

7. Кой е основният опонент на ЕНП на европейско ниво – националистическите формации, които набират скорост или левицата? И къде е ГЕРБ на национално ниво в тази политическа битка?

На европейско, както и на национално ниво опонентите на ГЕРБ и ЕНП са социалистите. Но приликата е само привидна – на европейско ниво опоненти са ни европейските социалисти. А на национално ниво опонентите ни са много далеч от традиционните социалисти – това са хора, членуващи в партия столетница, която на всеки няколко години сменя лицето си и се опитва да убеди хората, че е алтернативата, от която имат нужда. Неведнъж ни показаха идеите си на практика фалирайки държавата. Партия, която често се отклонява от линията на политическото си семейство. Партия, чиито членове в Европейския парламент нямат единна позиция по нито един въпрос. Как да очакваме разединените ни социалисти да защитават интересите на страната, като дори не успяват имат единна позиция по листата си за Европейските избори? Дали хората вече са забравили денонощните протести пред Народното събрание от 2013г? А къде седи ГЕРБ? Там където винаги е била – сред хората. Здраво стъпила на земята и убедена и единна в идеите, които проповядва. Пълноправен и горд член в семейството на Европейската народна партия.

Разговаря П. Иванов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

6 коментара
Коментирай
18.05.2019 11:55 | Бойко
Асиме, директорството те чака. Мюмюн с големи0 също.
18.05.2019 13:22 | Хриси
Гласуването за герб е престъпление.
18.05.2019 14:04 | 555
НИКОГА. СТИГА ДА НАРИЧАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТБОР. В ПОМЪКЛЪКА МОЖЕ. МЕН НЕ.
18.05.2019 15:15 | То
Баба Ванга ве е проклела затова че крадете от народа скоро ще ве настигне проклятието.
18.05.2019 21:41 | Избирател
Точно заради този господин няма да отида да гласувам!
22.05.2019 11:47 | Митко.
За тоя ли да гласувам, българи няма ли????
Или така е наредил "сокола".
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар