Цв. Цветанов в Сандански: Да наричаш страна си блато прави ли те добър държавник?
27.10.2018 14:04 Mobile watches 13034 прочита Mobile comments 21 коментара

Да наричаш страната си блато прави ли те добър държавник? БСП искат на всяка цена да се доберат до властта, да настъпи тежка политическа криза и техният президент Румен Радев да назначи служебен кабинет, който да управлява дълго, съвместно с БСП. Единственият начин тези хора да получат властта е чрез служебно правителство, но нов изборен цикъл няма да реши проблемите на страната.

Правителството на Орешарски върна развитието на България с години назад, а в някои сектори – с десетилетия. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на осмия университет на СГЕРБ-Сандански „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“. Форумът се провежда в Сандански и се организира съвместно от „Сдружение граждани за европейско развитие на България“, Фондация „Ханс Зайдел“ и СГЕРБ.

„Румен Радев, който нарече страната си блато, често казва, че в държавата липсва прозрачност. В такъв случай нека да попитам защо се избърза с избора на самолетите и бе въведен допълнителен критерий без да има решение на Народното събрание, като по този начин изборът бе насочен към една единствена фирма по време на служебния кабинет, назначен от самия Радев“, напомни Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че истински пример за прозрачност е българският парламент и това си е проличало при избора за конституционен съдия, когато са били спазени всички парламентарни и демократични процедури. "Отново в духа на прозрачността искам да попитам какви процедури направи президентството при избора на конституционен съдия. Имаше ли възможността обществото и българските медии да проследят целия процес?

Не може да говориш за прозрачност и да не можеш да защитиш думите си, като в същото време предлагаш за конституционен съдия неуспял политик, който провали страната ни с кандидатурата си за генерален адвокат на Европейския съд“, подчерта Цветанов.

Цветанов обясни пред СГЕРБ, че БСП се интересуват как да дойдат на власт, като в същото време не предлагат алтернатива. „Според тях „Визия за България“ е алтернатива. Коя е тази визия за нашата страна, от която отсъства строителството? Как ще гарантираш просперитета и модернизацията на България, като изключиш от своята „визия“ всички 250 хил. български строители?“, отчете председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите му нашите политически опоненти влязоха в историята на парламентаризма със своя вот за намерения. Цветанов попита когато Корнелия Нинова е била председател на социалната комисия в парламента какви законодателни промени е инициирала, за да реши проблемите на хората с увреждания. „Тогава на хората с увреждания бяха осигурени общо 180 млн. лв. Ние само за следващата година ще даде със 150 млн. лв. повече, като в същото време не увеличаваме дефицита“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. Той сподели, че вчера се е почувствал удовлетворен от политическата култура на всички народни представители, които единодушно подкрепиха двата законопроекта, както и от демонстрираното взаимно уважение между майките и депутатите.

Цветанов изтъкна, че доходите непрекъснато се увеличават, като обясни, че в края на управленския мандат минималната работна заплата ще бъде 650 лв., а БВП 120 млрд. лв. По думите му до 2021 г. прогнозата е България да има траен икономически растеж. Председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза, че в края на мандата учителските заплати ще бъдат увеличени двойно спрямо 2017 г. „624 млн. лв. за образователна инфраструктура, 490 млн. лв. за здраве, 0.5% дефицит, най-ниската безработица в последните 15 г. Всичко това е възможно, защото страната е стабилна. Защо все се търси скандалът, при положение, че имаме толкова добри новини“, категоричен бе Цветанов и уточни, че работодателите вече изпитват недостиг на работна ръка и това също е една от причините правителството толкова да инвестира в образованието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и изминалото председателство на Съвета на ЕС. „Не е нормално всички европейски лидери да подкрепят с две ръце основният приоритет на председателството – Западните Балкани, да се осигури приемственост от австрийското и румънското председателство на тази тема, а опозицията да говори, че България се е провалила“, анализира Цветан Цветанов. Той подчерта категорично, че всички тези, които ни насочват на изток, нямат място в българската политика. „Единственият път пред страната ни е европейският и е важно да го покажем. Ето защо европейските избори догодина ще бъдат ключови както за България, така и за ЕС“, каза Цветанов. По думите му, Балканите и жителите на региона дълго ще помнят какво направи България за тяхното европейско бъдеще.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на СГЕРБ за редицата инициативи, които те осъществяват и посочи, че техният богат опит е нещо безценно и ги призова непрекъснато да го споделят с младите. „ГЕРБ е единствената партия със структури в цялата страна. Това е една от основните причини да сме толкова силни“, завърши Цветан Цветанов.

М. Иванов

 

21 коментара
Коментирай
27.10.2018 14:50 | тамерланд
ЧЕ ТО ВИЕ ГЕРБАДЖИИТЕ ПРЕВЪРНАХТЕ ДЪРЖАВАТА В БЛАТО АМА КАТО ЦИГАНИТЕ НИКОГА НЕСИ ПРИЗНАМАТЕ
27.10.2018 15:49 | старогражданин
Цветан Цветанов: Валери Симеонов винаги е защитавал обществения интерес
27.10.2018 16:22 | старогражданин
Днес рейтингът на едноминутковия патриот падна под 10%. Ако някой може да го спре да ги ръси.
27.10.2018 17:57 | Позор
Ами не е ли блато бе наглец, стига се оправдавате с Орешарски той година и половина вие 10, цените всеки ден нагоре народа мизерства а вие се хвалите
27.10.2018 18:52 | Байко
Ама как е седнал тоя юначага - бая големи трябва да са му - сетете се какво? Сега по същество - много се хвалите бе, оранжеви цветенца. Дето се казва - бива, бива, но бивол за курбан не бива. На тази "старейшинска" среща герберския щеф на младежите/!!! / заявява, че благодарение на НЕГО България е станала европейски фактор. Добре, станала е такъв фактор, но защо благодарение на него, а не на обикновените членове на ГЕРБ? Май-май понамирисва на нещо като култ към личността. Моля - по-внимателно в подмазването, защото това не прави услуга, а обратното. Просто съвет. Нищо лично.
27.10.2018 20:28 | старогражданин
Реално управляващата коалиция се представлява от пет личности, а не четири. Вече демонстрациите на единство стават все по-трудни. Не му завиждам на Бойко Борисов.
27.10.2018 21:04 | Милен
Герб=троб
27.10.2018 21:34 | Толи
Цветанов зарази всички от Герб със своята диагноза „ По- трудно и бавно осмисля това, което чете и чува” Не държавата България е блато, а ниските доходи, лошото управление, лошото образование, лошото здравеопазване, лошите пътища По всички показатели - Дънотоооо, Казаха ни го от Брюксел в прав текст Искате Радев да ни лъже ли???
27.10.2018 23:44 | Гербер
Аз самия съм член на ГЕРБ и признавам, че нашата партия е ГРОБ за България! Цветанов маже очите на хората и се оправдава с комунягите, ама последните години дето тея кражби и поразии дето направиха Цветанов+Борисов+Пеевски са за директен ЗАТВОР С ИСЗЕМАНЕ НА ЦЯЛОТО ИМ ИМУЩЕСТВО, тъкмо да си оправим външния дълг. ХОРА, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ПАК ЗА НАС!!!!!
28.10.2018 05:27 | Нина
Като е блато да си подаде оставката.
28.10.2018 05:49 | Нина
В блатото живеят жаби. Аз съм честен гражданин и никой няма право да ме обижда. Който се счита за жаба да го подкрепя.
28.10.2018 07:36 | Бай Данчо
Цецо, толкова си жалък. Пропагандата оп гьобелски не носи нищо плолжително за ГРОБ. Блатото се раздира от скандали и протести, а вие се правите, че нищо не се случва. Вкопчили сте се във властта като кърлежи и управлявате на всяка цена, но скоро ще се наложи да си платите.
28.10.2018 07:53 | старогражданин
Конфликтът Радев-Борисов се води на много високо ниво с международно участие. Ушев се включва на своя глава къде чул, къде не дочул. От друга страна се старае да пее своя песен, което го лишава от достъп до пълна информация. Реално погледнато в момента това ни е най-малкия проблем . Противопоставянето Тръмп-Путин не е само в Македония. Тук е окото на бурята . Кой е българският Заев?
28.10.2018 08:57 | старогражданин
За мен българският Заев е натовския генерал. Ще поживеем, ще видим.
28.10.2018 09:51 | старогражданин
На Запад още са на почит тия, които им купиха скъпо и прескъпо стари машини и технологии още по живково време. Те и представляват и днес дипломацията на България. Радев, Нинова и Доган са много по-удобни от Бойко Борисов.
28.10.2018 13:29 | Солидарен с Цв. Цв.
Разбира се, че с такава реплика, с която оприличаваш страната си като "блато", да искаш страдащите "да ти се махнат от главата", да гледаш сънародниците си със "сбъркан чип", да се надсмиваш на някакви "кресливи майки с уж болни деца" / да, ама поне се извини под натиск след една седмица, но не по собствено убеждение, а от страх да не падне от власт, която никога повече няма да види... /Е-е господин Цветанов - кой от кого и по какво се различава??? Ама всички плачем за народа си??? И стига с тези смешни сравнения, на които само вие си вярвате и мислите, че другите не забелязват:всички знаем и помним Орешарското правителство, и Виденовото... по за една година, а вашето колко години вече управлява с някаква креслива демагогия и лъжи, и заблуждения... Хайде вече "всяка жаба да си знае гьола", та ако щеш и в Белене...
28.10.2018 14:11 | старогражданин
Сестра му доктор, майка му била учителка... и Танев изгони за античовешко поведение, а Вие се ловите за първите чути думи. Да го видяхте на рождения ден на Камбитоф?
28.10.2018 14:43 | старогражданин
Днес е 28-ми октомври 2018г. Само напомням . Нямам нищо против ремонтирания център на Благоевград. Със здраве да се ползва . За другото-други да му мислят.
28.10.2018 20:58 | Бай Данчо
Повдига ми се!
29.10.2018 06:40 | старогражданин
По другият сценарий ще експлодираш от всички страни.
29.10.2018 12:55 | Без име
Не блато. нищо едно голямо нищо. защото сме управлявани от лапачи-лами. Нищожества облечени във власт. няма демокрация. а модерен феодализъм
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката