Да работиш на инат! Законът и кметът на Благоевград! Депото, незаконна заповед, пропилените милиони, съд и прокуратура - само за 3 месеца! Низ от смехотворни и опасни гафове!
25 февруари 2020 12:43 Mobile watches 21868 прочита Mobile comments 31 коментара

Изключително трудно се оказа на новите управленци да влязат "в час" и да започнат да работят, така че в Благоевград да се случи нещо добро .Това, на което ставаме свидетели вече 3 месеца, е безстилното и арогантно продължение на предизборната кампания, насочена срещу дискредитиране на противника. Главните герои в политическия сблъсък пред очите на града , в последните три месеца, са Румен Томов и Атанас Камбитов. 100 дни след изборите, новият кмет Румен Томов, продължава да превръща със серия пресконференции и "сензационни разкрития", бившия кмет Атанас Камбитов, в незабравима и легендарна част от управлението.

Ревизия и размятани фактури за "злоупотребите " на предишните "лъжичка по лъжичка" ,задоволяват апетитите на жадните за "кръв и зрелища " благоевградчани и отклоняват вниманието от все по- ясно видимия ФАКТ, ЧЕ В ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД НЕ СЕ РАБОТИ! "Престъпленията" на Камбитов, извадени от ревизионния екип на Румен Томов, са проверявани от всички институции много преди той да влезе в общината и заключението е Едно по всички обвинения: НАРУШЕНИЯ НЯМА! Местната управа обаче се изкачи над закона и раздава сурови присъди пред неми и слепи журналисти и общественост...

Новите управленци 3 месеца тиражират небивалици и плашат предшествениците си със специализираните органи, отдавна, занимавали се със сигналите срещу Камбитов. / все още помним тежката предизборна кампания ,продължила над 2 години / Тенденциозното "плюене" по екипа Камбитов обаче, вече не успява да скрие истинската същност на Новото управление, белязано от серия ГАФОВЕ САМО ЗА 3 МЕСЕЦА!

Гаф №1. За да не са като Камбитов, на инат, кметската управа лиши децата на Благоевград от заря при запалването на светлините на града. С това решение Благоевград стана единственият град в България, в който елхата светна скучно. Оправдаха се с дарение на около 3 000 лева за болно детенце, решение, което ОБС Благоевград взе още на една от летните си сесии на 2019 -та. Решиха, че са покрили гафа с популизъм за благородна инициатива. И тук дойде въпросът - Като са толкова благотворителни новите управници, защо взеха зарята на децата, а не платиха от собствените си заплати за лечението на детето??? Отговорът остава висящ. Думи без съдържание, обидно унизяващи, мислещите жители на града, станали свидетели НА БУРНАТА СЛЕДИЗБОРНА НОЩ ,В КОЯТО ПРЕД ЩАБА НА ПОБЕДИТЕЛЯ ТОМОВ ОСВЕН ЧАЛГА И СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯТ КЛАСИЧЕСКИ ОРКЕСТЪР "МАЧКИТЕ, ИМАШЕ ДЪЛГА И БОГАТА ЗАРЯ.

Гаф №2! Смехотворно, грозно и лъжовно бе пожеланието на кмета Румен Томов, композирано от пиарите му, към студентите за празника им - 8 декември. Оказа се, че имиджмейкърите на кмета просто са копирали пожеланието на кмета на град Севлиево и са сложили чуждите думи в устата на кмета Томов. За този смехотворен гаф не последваха нито наказания, нито порицания. У жителите на града, обаче се появиха съмнения относно професионалните умения на пиарите в екипа на Томов. Всъщност и до днес не е ясно кой, какъв е в този отдел, и кои точно обслужват имиджа на кмета. Объркването дойде преди няколко дни ,когато отразихме

ГАФ № 3, на същите тези пиари, които на 15 февруари поздравиха с 3 -ти март общественици, директори на институции, кметове, министри. Часове по-късно  последва  дълго и протяжно обяснение, че едва ли не така се прави по протокол и, че авторите на празничните картички за 3-ти март са от отдела по Култура Ами, които и да са -Ние на 16-ти февруари ги поздравихме и с 8-ми март и с Великден и с Нова Година. Да са живи и здрави, сега им се е паднало кариера да правят...

ГАФ №4: Месец след като пое руля на управлението се оказа, че кметът Румен Томов продължава да е търговец по смисъла на закона, т. е не се е заличил като търговец в Търговския регистър. Сигналът за нарушение на чл 41 от ЗМСМА до ОИК пусна екскметът Камбитов. Погазването на този текст от закона води до предсрочно прекратяване на правомощията на кмета. Съдебната практика е такава. ОИК Благоевград отказа да спази закона и прекрати правомощията на Томов и казусът влезе в съда! Административен съд -Благоевград излезе с решение и разпореди ОИК да спази закона и освободи предсрочно кмета... и последва.....

ГАФ 5:"Трима съдии мислят по-добре от един", "Решението на благоевградския съд е неправилно ", думите изрече кметът Томов след решението на съдия Узунов от АС и по повод обжалването на неговото решение във ВАС. Законът е над всичко, но явно местният градоначалник е над закона и той не важи за него. Никой не си позволява да обсъжда съдебно решение, Томов го направи с лека ръка.. В момента чакаме решение на ВАС, за да видим дали "Трима съдии мислят по-добре от едни, " по нарушение, което е категорично доказано и по което законът е категоричен, че не се тълкува, а е задължителен за изпълнение ,следва предсрочно освобождаване от поста.

Съветниците на кмета обаче сериозно го заблуждават по казуса, че едва ли не ВАС ще бутне решението на АС Благоевград. Същите тези съветници накараха зам председателя на ОИК Йордан Симонски от БСП на "стари години " да стане за срам, с искането си, ОИК да наруши правилата и да антидатира документ, който да оневини градоначалника. Опитът му бе разкрит и публично разкритикуван. Битката за спасение на кмета с подобни финтове бе загубена.

ГАФ №6: ПРЕДИЗВЕСТЕНИ КОНКУРСИ! Със заповед на кмета Томов 5 от важните управленски постове в общината бяха заети преди обявяването на конкурси. На поста административен секретар бе назначена съветничката от БСП Мария Стойнева, на Местни данъци и такси Иво Николов, на правната дирекция Ст. Иванова, на финансовата Костадин Шумантов и др. След около месец работа на въпросните лица от управата се сетиха да обявят конкурси. Обявиха ги на 30-ти декември, в последния работен ден на миналата година, с надежда никой да не се яви. Е, да ама не! Хората видяха и се явиха на конкурсите.

Прогнозата, че няма да спечелят, защото местата вече са заети се сбъдна. Спечелиха тези, които кметът бе назначил предварително. И лъсна отново една голяма лъжа, че всичко ще е прозрачно, че ще се дава гласност, че конкурсите ще са честни и справедливи, че няма да се правят "грешките на предишните "! Конкурсите се оказаха абсолютно - Проформа. И затова за начина им на провеждане има жалби, където трябва....

Гаф № 7: Политическа чистка и назначаване на свои, подплатено с култовата фраза на градоначалника : "Назначавам Любен Милев за заместник кмет по сигурността заради ПРЕДИЗБОРНИТЕ МИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ БСП! И от всички назначения до тук кметът чинно спазва ангажиментите си. Само, че както многократно вече казваме, "общинската баница " се оказа малка за всички желаещи, затова и част от незадоволените от победния за Томов, политически съюз, се превърнаха в явни врагове на новата управа, които в момента се готвят за избори и за ново обединение, но този път срещу него...

.И най-сериозният ГАФ № 8! Гаф, който ще донесе сериозни главоболия лично на кмета Румен Томов, а именно отказът му да сключи договор с избрания от екскмета Ат. Камбитов оператор на новото и напълно готово депо край Бучино. Юристи от екипа Камбитов, които в момента на това далновидно кметско решение, са били все още на работа, са посъветвали кмета Томов да не предприема подобни действия, тъй като е против закона, но невярвайки в добрите им намерения, Томов е поел отговорността за незаконната си заповед.

Така, след едноличната заповед на градоначалника, боклукът в продължение на над 3 месеца, се возеше в Костинброд, а платената от общината сума за това до момента е 1 150 000 лева. КЗК, където операторът отнесе спора, се произнесе категорично, че Томов е нарушил закона, и следва незабавно да сключи договор с оператора. Вчера той събра кметовете, собственици на депото и стана ясно, че няма да се обжалва заповедта на КЗК, за да не се стига до нови загуби за община Благоевград и останалите общини -Рила ,Симитли, Бобошево и Кочериново. КМЕТЪТ ТОМОВ ИНДИРЕКТНО ПРИЗНА ГАФА СИ. И тук въпросът е: Кой ще понесе отговорността за "хвърлените на вятъра " пари, цитатът е от пост на екскмета Камбитов, който вчера написа във Фейсбука си :.. " Както написах в пост преди повече от месец, процедурата по избор на оператор за депото, която проведох е абсолютно законна и изцяло в интерес на Общината, потвърдено от решението на КЗК.

Заповедта за спиране и отказът да се подпише договор с избрания оператор от сегашния кмет е абсолютно незаконосъобразна и в ущърб на Общината, пак потвърдено от КЗК" "Преди месеци той, най-вероятно от незнание, а може би воден от други подбуди - това е работа на прокуратурата, подведе колегите от другите общини, по-точно ги излъга" След това три месеца лъга всички - лъга на пресконференции, пред местни и национални медии, и днес ни лук ял, ни лук мирисал, под мотото: „Аз съм Законът, КЗК нищо не разбира, но защото сме притиснати от времето…“ (Еврика) реши да подпише договора, пак услужливо криейки се зад гърбовете на колегите си. Защото такова решение на Сдружението не е необходимо.

За този, който не разбира ще кажа - възложител по процедурата е единствено и само Община Благоевград, респективно кметът, по две причини - депото е на територията на община Благоевград и комплексното разрешително е издадено на Община Благоевград. Само че това еднолично негово решение за спиране струва на Благоевград до момента над 1 150 000 лева. ❗️❗️❗️ Много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари! Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти извадени от контекста, от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси! ", написа Камбитов.

Спираме с броенето на гафовете, защото им изпуснахме бройката, все пак ще припомним: провала на срещата за мръсния въздух и обещаните "кметски лостове " срещу Рубин. На тази среща под носа на кмета хората едва не се хванаха за гушите, наложи се срещата да бъда предсрочно прекратена, за да не се стигне до сериозни инциденти. Припомняме гневното писмо на инициативния комитет на движение "Аз не искам да дишам сажди в Благоевград ", връщането на стари дискредитирани кадри в някои от институциите в областния център, назначението на разследван за злоупотреби от времето на екскмета Причкапов, експерт в стратегически важен отдел на общината.

Нарушение на "клетвата ", че пенсионери няма да бъдат назначавани, а пенсионери се разхождат като детектива Инч Хай из кулоарите на общинска администрация, за да дебнат, кой какво говори срещу управата. Не сме забравили и как унизително бяха пенсионирани дългогодишни и уважавани директорки на детските градини в Благовеград, без предизвестия, без добра дума за признание. За часове бяха буквално изхвърлени, за да се настанят на тяхно място други интересни лица. Мярката всички пенсионери ще бъдат освободени се приложи избирателно, тъй като такива продължават да работят в екипа на кмета Томов.

И на финала. БЛАГОЕВГРАД ПО ВИНА НА НОВАТА УПРАВА ЗАГУБИ ЕВРОПЕЙСКАТА СИ СЛАВА ,ИЗПУСКАЙКИ ФЕСТИВАЛА "ФРАНКОФОЛИ " , НАГРАДИТЕ НА БГ РАДИО .Решение,което доведе до сериозни загуби за бизнеса и имиджа на Благоевград, като европейска културна столица на поредица от театрални и музикални фестивали ..Изкючително сериозен гаф е и загубата на вече над 4 милиона по проекти,заради нередовност в документите на общината или пропуснати срокове ...

 И днес ,въпреки опитите на шепа хора да поддържат заблудата ,Благоевград проглежда. Вижда, че дупките по улиците си стоят ,висящите кабели със седмици плащат хората, много улици са без осветление, инвеститори няма, фабрики няма, работни места няма, а и децата им са все още в чужбина, а уж щяха да започнат да се връщат ,когато властта се смени. Мудното придвижване на общинските дела бие на очи и народът на Благоевград започна да се изнервя и с облекчение да чака нови избори. А те чукат на врата.. До няколко дни ще излезе решението на ВАС и то ще определи последващите действия около предсрочното прекратяване на правомощията на кмета Томов, а дотогава продължаваме да чакаме Добри Новини за Благоевград, сътворени от новия управленски екип. Чакаме Търпеливо!

П. Костадинов

31 коментара
Коментирай
25.02.2020 13:02 | Кажа
Дреме ми за вашия боклук, аз такса смет не съм плащал и няма да плащам, нали затова съм общински съветник - Мама кажа.
25.02.2020 13:06 | ����������
Не ви ли омръзна да бъдете слуги на ГЕРБ?
Как не са ви забранили още?
25.02.2020 13:11 | Смешници
Основната работа на пиарите на Томов е да пишат коментари във форума на струма ком и да получават заплати от нашите пари
25.02.2020 13:34 | браво
само така кмете, за това сме те избрали, дръж далече герберската сган да не краде
25.02.2020 13:44 | Моля
Какво ще бъде районирането към училищата за първокласниците?
25.02.2020 14:46 | Банкя ми е Барцилона
ГАФ № 9 - Струна. балон
25.02.2020 15:30 | Кочинките
Четири месеца като магаре на мост и на края подписа договора за депото, селяк
25.02.2020 16:05 | ДО СТРУМА.COM
Помните ли кога трябваше да е готово Депото?!?
Ако не помните, да Ви кажа: декември 2018 година.
И Камбитов извозваше боклука не 3 месеца, а 2 години и три месеца повече от плануваното, сегашния екип извозва по сключен договор от Камбитоввв....
25.02.2020 16:26 | ��������
Въплосът тук е защо Томов е отказал да сключи договор с оператора на готовото депо коментира се незаконната му заповед. Защо томов не подписа. Питайте оператора и ще разберете ...
25.02.2020 16:55 | Нафърфории
Ако не е Струма до сега да бяха продали за четири месеца Благоевград Томов и сие
25.02.2020 17:19 | обзор
това няма да го чета струма вие нормални ли сте три романа сте изписали нямате ли си друга работа? защо не пишехте такива романи като камбитов ограбваше югозапада а?
25.02.2020 17:29 | 123
Ей ибрици що триете коментарите, явно не ви понася истината.
25.02.2020 17:53 | Чърчил
бахти жалката медия сте ако искате си заключете коментарите вместо да ги триете. Стегнете се
25.02.2020 18:14 | Йоско
Вие да не мислите, че некой им чете глупостите. Погледнеж заглавието и толко. Тия всеки ден пишат по некоя глупост, кой ги взима на сериозно. Нали и преди изборите пишеха, че Насо е "нашия" кмет, звездесьщия, стратега и какви ли още не глупости, а на изборите ядоха шамари. То и не остана някой да не разбра колко са им били хонорарите.
25.02.2020 19:30 | ��������
Ха ха
25.02.2020 19:47 | Паола
Румен ВЪЗДУХА ще го наричам,
Но не заради ТЕЦ „Рубин“,
А защото аз лъжите не обичам,
Но отлично ги владее кметът ни „любим“.
***
Щял емисиите вредни да снижава,
Щял със лостове да бори таз беда,
Като гледам даже няма си представа,
Как прочиства се околната среда.
***
Не димът е толкоз страшен,
Не коминът прословут,
По е страшно, щом акълът ти е прашен,
И с него ставаш ти прочут …
25.02.2020 19:52 | Шумантов
Паола, обичъм та
25.02.2020 19:52 | Васко
Томов и сие са пълен провал
25.02.2020 20:01 | Симонски
Провал, провал, ама ви краде от парите, злобари, докато можем ще крадем
26.02.2020 12:47 | 123
Тази статия е писана от Мона Лиза от Али експрес! Струна само копи и пейст. Каква очевидна излагация. Тия двамата любовници не се накрадоха, тоя Томов пък не знае къде се намира, жалко за хубавия град!!!
26.02.2020 17:25 | диди
Неблагодарници понеже Камбитов ви санира блоковете и асфалтира много улици постави ви пейки направи ремонт на 3 то и 5 -то училище сега го плюете, а Томов само харчи нашите пари би трябвало той да върне парите за извозването на боклука след като е такъв некадърник
26.02.2020 17:32 | FIFA
Най голямия гаф е, че оставихме Камбитов и Шопова да крадат 8 години безнаказано. Но идва видовден скоро ще си платите...
27.02.2020 16:57 | бббб
Триете коментари а? Трийте бе няма да ме спрете! Егати и умрялата медия сте!
03.03.2020 06:30 | Kamenov
Помияри от Struma. com, проклети да сте, месата да ви се скапят, вие сте злобни и долни копелета. Камбитов ви двава пликове с пари в "Барок", с тия пари свещи да ви палят край ковчезите.
03.03.2020 07:09 | Петя
Значи не само аз знам, че Ат. Камбитов една сряда, някъде преди две седмици, плащаше на лизачите от Struma. com за мръсотиите, които пишат в негова защита. Камбитов даваше парите в едни бели пликове и нарочно показваше, че им дава пари, та всички да видят на кого служат. Отврат!
03.03.2020 13:45 | ��
Трагична медия сте.
13.03.2020 01:12 | Дончо пръча
Мили тролове вие разбирате от управление на община и стихове пишете, много обичате да ви крадат, но и назначават, а сега пищите от страх да не ви уволнят. Бяхте калинки, сега пак нищо. Сънувате Камбитов и голата Шопова и чакате избори, но пак ще изтеглите късата клечка. Мераци, голи Мераци.
13.03.2020 01:20 | Дончо пръча
Г-н Окръжен прокурор,
Дали ще се самосезирате във връзка с командировките на Камбитов, Шопова, Тасков и калинки през миналия кметски мандат, или не-това е въпроса.
13.03.2020 01:33 | Дончо пръча
Г-н Томов, избрахме ви за да направите одит. Това чакаме. Искаме истината за предишните мандати. Ако се случи, Паола ще трябва да смени музата си, а троловете ще пускат молби за социални помощи.
13.03.2020 02:04 | Селски бек
Драги гербаджии,
гербаджийките отделно,
След като направихте коалиция с войвода-депутат и педераст, а в нивата с кратуни, тиквата издаде заповед - "Всички без гащи! " замириса трибуната на парламента, депутатите от управляващото болшинството започнаха неволно да изпускат урина газта поевтиня, средната заплата се увеличи, и пенсиите с 3. 9%. Трябва да свикнем с малко миризма и мизерия в политиката.
30.03.2020 00:04 | Фреди Меркюри
:))) ...Интересни стихове ! .. Талантливи поети имало в Благоевград, значи. ..Да гласува общинския съвет връщането на фестивала "Ален Мак"..
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар