кадър: БНТ
Депутатите избраха Никола Минчев за председател на НС, той разкри за какво ще работи
03 декември 2021 12:10 Mobile watches 7042 прочита Mobile comments 0 коментара

Днес слагаме началото на партийния живот на 47-ото Народно събрание. От днес трябва да оправдаем доверието, което ни гласуваха хората. Това заяви от трибуната на парламента избраният за председател на Народното събрание Никола Минчев от "Продължаме промяната".

Той допълни, че с изпращането на седем партии в парламента избирателят е дал знак, че "чака екипна работа, а не авторитарни решения".

Минчев увери, че ще работи за това българският парламент да бъде място на свободни и градивни дебати и дискусии, "в които ние да създаваме закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноправен член на ЕС".

Той призова още депутатите да работят в рамките на един пълен 4-годишен мандат и да възстановят духа на взаимното разбирателство.

Никола Минчев бе избран със 158 гласа "За", 1 "против" и 72 "въздържали се".

Другата кандидатура бе на "Възраждане" в лицето на Цончо Ганев и тя бе подкрепена от 13 народни представители. "Против" гласуваха 91 депутати, а 88 се въздържахам, предаде novini.bg.

Кой е Никола Минчев?

Никола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немската езикова гимназия в София. Висшето му образование е по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков", считано за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас.

Минчев водеше листата на "Продължаваме промяната" за Перник. Владее български, английски и немски.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар