Тя решава съдбата на ИТН в Пиринско
Фатална политическа дилема в ИТН! Решение на водача В. Василева обрича партията в Пиринско на разпад и серия оставки! Благоевград или Кюстендил?! Откъде ще влезе в НС?
16 ноември 2021 12:22 Mobile watches 27062 прочита Mobile comments 1 коментар

   
Пред фатална политическа дилема е изправена Виктория Василева, която водеше листите на ПП "Има такъв народ"  в областите Благоевград и Кюстендил. Какво ще избере Василева, откъде ще влезе в НС  от Благоевград или от Кюстендил?! това е въпросът, който търси спешно и отговорно политическо решение.    

Ако Василева избере Благоeвград и  остави Пиринска Македония, където партията набра 12 000 гласа, без народен представител,  местната структура на ИТН ще се разпадне и заличи. Хората, които в два поредни избора показват добри резултати ще се демотивират и напуснат партията, чуствайки се използвани, това коментарат активисти, които заплашват със серия оставки, ако Василева не вземе правилното решение .

Още повече, че в региона  за ИТН са гласували 12 000 човека, а в област  Кюстендил едва 4000.   Справедливо ли е и има ли политическа логика,  Василева, която няма никаква връзка с Пиринско и бе спусната от София, да представлява региона, пресичайки пътя на втората в листата Анита Коцелова от Петрич, спечелила най-много от гласовете в ИТН,  около 1800 преференции, това е въпросът, който поддържа "ток с високо напрежение" в областта?!

Веднъж вече бе нанесен жесток удар върху партията в областта, когато успешният екип Илко Стоянов - Георги Попов бе разбит и Попов, който си спечели място в парламента на 2 пъти, бе изхвърлен от листата за последните избори. Сега за пореден път, ако  Василева избере да влезе от  Благоевград, ще убие  ИТН  в областта.  Младата и образована Анита Коцелова  показва изключително добър резултат за пореден път, спечелила  доверието на съгражданите си, познава проблемите на града си и региона, прегърна идеите на ИТН от самото начало на партията, правейки я  разпознаваема в региона. Коцелова се ползва с безупречен авторитет в Петрич.

Двамата с кандидата на ГЕРБ Костадин Стойков показаха истинска класа в предизборната битка - нямаше удари под пояса, нямаше оплюване на опонента и грозни коментари. Двама млади и симпатични петричани правеха истинска политика- показно за политическа толерантност и интелигентност.  Благоевградска област  заслужава да има депутат от ИТН, предвид енергията, с която младите хора работиха по време на кампанията и три пъти по-добрия изборен резултат от област Кюстендил.

 Затова! Виктория Василева е изправена пред съдбовно  политическо решение:. Ще постави ли началото на края на партията на Слави в Пиринско?!   Ще обрече ли единственият им в страната кмет, да работи без депутат и без подкрепа в Народното събрание, или ще даде възможност регионът с най-добър резултат да има депутат.  Съдбата на партията на Слави в Благоевградска област зависи от решението и- Благоевград или Кюстендил?  Петя Георгиева  

1 коментар
Коментирай
16.11.2021 13:24 | КУ-КУ
Разревах се честно. Такава драма, такъв патос, такъв епос с толкова много въпроси- толкова е несправедлива съдбата. Автора е успял да напипа пулса на обществото, направо е посочил онова заради което хората в Пиринско не могат да заспят и въртейки се в леглото си задават въпросите на автора. Много моля да бъдем информирани, когато е ясна развръзката, Всички ще бъдем доволни с изключение на аптекарите, които няма да могат да реализират огромните количества сънотворни