Гласувайте! От вас зависи, не стойте в сянката на фалшивото омаскаряване! Анкета във фейсбук група "Благоевград Ден и нощ"
23 май 2019 09:45 Mobile watches 7644 прочита Mobile comments 4 коментара

Идва денят на избора за нов Европейски парламент на 26 май. Това показа експериментална анкета, публикувана в групата Благоевград - Ден и нощ. За почти 24 часа, в анкетата своето мнение са изразили повече от 100 души. 70 от тях твърдят, че „Няма да гласувам“, 40 са посочили, че са готови с избора си, а четирима не са решили.

Тази тенденция показва една незаинтересованост на страна на жителите на област Благоевград към провеждането на толкова важни избори като тези на 26 май, когато светът трябва да избере кандидати за членове на Европейския парламент. Именно тези кандидати ще представляват мнението ни пред света.

Ще отстояват позициите на България пред Европа, ще търсят средства, ще печелят бюджети, програми и ще отварят вратите ни в социално, икономическо, транспортно, туристическо, образователно отношение. Кого наказваме, ако изберем да не гласуваме? Отговорът е ясен - себе си.

Когато не дадем своя глас, оставяме други да изберат съдбата ни. Това ли искат жителите на област Благоевград?! Югозападна България може да се похвали с достойни представителите в Евро парламента, които имат започнати мисии, които Европа вече разпознава и които имат утвърдени позиции. Ако останем безразлични към случващото се, отново ли ще търсим вината в някой друг?

Изборът оставаме на вас! И в тази връзка ще ви припомним един цитат на Уинстън Чърчил „Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!“

Цвети Иванова

4 коментара
Коментирай
23.05.2019 11:00 | ???
Чърчил е говорил на британци .Ние сме от друго тесто. И какво е казал той за българите?
23.05.2019 11:05 | !?
Кога ще се оправи времето?
23.05.2019 17:14 | Андрешко
"Струма", хората в България ли избраха ЕС, та сега ни карат да гласуваме? Събраха се в София тарторите на политическата ни мафия, баш тартора сведе до тях решението да се кандидатства. Гласуваха и... ни приеха. Някой да е питал обикновения българин? Ха да видим дали твърдението на политиците, че над 60% от българите били за ЕС ще е вярно, примерно като гласуват сега на изборите 40%. Защо харчат грешни пари. Ами просто пак да се съберат в столицата и да определят кой от коя партия да отиде в Брюксел. Както при приемането ни.
23.05.2019 21:28 | електората
Нека да накажем тази политическа сган и никой в неделя да не гласува!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар