Хаос на входа на "Местни избори - 2019"! Предизборна треска в БСП Благоевград! Червените тичат като обезумели, мъка голяма да съберат 2000 подписа за регистрацията на кандидата за кмет Румен Томов
23 септември 2019 11:32 Mobile watches 23716 прочита Mobile comments 46 коментара

Истински хаос е в БСП Благоевград, донесоха червени активисти. В последния момент лидерите им и стратезите в партията столетница установиха, че не могат да съберат нужните им 2000 подписа, нужни за регистрацията на кандидата за кмет Румен Томов и се юрнaха като обезумели да събират подписи.

Явно са пропуснали консултации с юристи, които да им обяснят, че трябва да съберат и малко повече подписи, при условие, че има някои с фалшиви, или сбъркани ЕГН-та, чисто документална подготовка, че листата трябва да бъде представена на хартиен и магнитен носител, а това изисква време и т. н. Затова в почивните дни, хората на лидера Любен Милев обикаляха трескаво със списъци в ръце, бързайки да не изпуснат срока за регистрацията на Румен Томов.

Срамно е партия със 100-годишна история да изпада в такава ситуация, срамно и нелепо е да се юрнат в последния момент, коментираха пред Struma.com възмутени партийни членове. Останалите по-малки партии отдавна вече са готови и са представили листите си в ОИК, а от БСП се мотаят безсмислено, коментират те. Истината е, че БСП Благоевград показва пълен хаос в редиците си отдавна.

Най-старата партия не можа да се се открои нито като опозиция в местния общински съвет, нито като сила, която да застраши съществуващото статукво. Хаосът в редиците и се вижда и от недотам задълбочен наблюдател на политическите процеси в областния център. В общинския съвет, БСП не бе опозиция, такава каквато се очаква.

Тримата ѝ представители в съвета 4 години мълчаха като риби, от време на време напоследък се чуваше Гергана Янчева с няколко питания към градоначалника Камбитов и екипа му.

Останалите 2-ма в ОБС, Милан Богдански и Ан Асиски, просто прекараха един спокоен мандат, като наблюдатели на сеирите, които пък сътвориха други, от така нареченото опозиционно ядро. Караниците между вътрешнопартийните лобита в БСП не са тайна за никого. "Старите" не позволиха на "младите" да променят нещо в структурата.

Червените много често бяха на прага на истинска революционна ситуация - младите не искаха да работят по старому, а пък старите не можеха да ръководят по новому и затова ставахме свидетели на сериозни сблъсъци и караници за надмощие и "сфери" на влияние сред членове и симпатизанти. Съпартийци си нанасяха удари под кръста с анонимки и клевети пред националното ръководство. Стигна се даже и до физическа саморазправа между известни партийни активисти.

СИТУАЦИЯТА ОБЩО ВЗЕТО И ДНЕС НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛА.

От началото на годината, БСП водачите се спукаха да подмамват известни местни политици с обещания за челно място в листата им, или пък за кмет, след което ги прецакваха един след друг, незнайно защо. Не допуснаха старите червени номенклатури появата на нови лица в структурите им.

Говореше се, че са водили преговори с адвокат Илко Стоянов, политик с дълъг опит и утвърдено име в местната политика, с адв. Албина Анева и други, засипвайки ги с всевъзможни обещания за възраждането на партията и превръщането и в опозиционна вихрушка, която ще помете съществуващото управленско статукво в областния център.

После, сякаш преговорите потънаха в небитието, а твърденията, че БСП се е възродила и търси силно и авторитетно обновление, се оказаха абсолютно ялови махленски "моабети". В цялата тази какафония от позицията на вещи и компетентни в политическите игри се намесиха столични червени стратези, които започнаха да дърпат конците на местната структура и да ги консултират мъдро и така кълбото съвсем се оплете.

След такива консултации пак пъклено и недомислено, бе подведена и вкарана в безплодните им планове, съветничката-твърд опозиционер Злата Ризова. До вчера важните в БСП и обещаваха второто място в листата им като коалиционен партньор от гражданската квота. Събрание, след събрание, подхранваха тази илюзия, която създаде известен дискомфорт у политическите опоненти на партията, очаквайки чрез нея БСП да подобри резултата си в предстоящите избори.

Ризова наистина щеше да им донесе няколко стотин гласа повече. Само, че вътре в партията не се примириха с това чуждо нашествие и конкуренция в лицето на Ризова, и червените се самоизядоха от противоречия. Гласуваха, прегласуваха и накрая решиха, че е по-добре второто място да е за техните си хора й предложиха на Злата Ризова 6-тото място в съветническата листа. Тя обаче се оказа костелив орех и отказа категорично да отстъпи "Или второто място, или не влизам в листата", заяви активистката от опозицията, с което вся смут в редиците им и обърка конфигурацията на листата им.

Ризова съзря плана им, като според нея, пъкленото дело било сътворено от мозъчни тръстове в месната политика, а целта била да я мотаят, колкото е възможно по-дълго, за да я изолират от изборите. Поредният номер, извъртян на дългоухажван от червените местен политик.

Довчерашни съюзници и партньори, обединени в политическата си омраза към ГЕРБ и тяхното лице в Благоевград Ат. Камбитов, днес вече са разединени, заради лъсналото лицемерно и фалшиво ухажване на Ризова, която ще участва в изборите с друга политическа партия, издигнала свой кандидат за кмет. Разцепи се опозицията в Общински съвет Благоевград, всеки от явните опозиционери или регистрира своя листа или влиза в битката за кмет.

Столетната партия БСП не се нагърби с отговорността за изваждане на чисто партийна кандидатура за кмет, тъй като явно съзират риск от нисък изборен резултат, ако издигнат някой от познатите имена в структурите им. Затова подкрепиха човек, за когото почти нищо не се знае в Благоевград, непознат за обществото строителен предприемач.

Пред националното ръководство на партията, местните червени водачи отчели, че Румен Томов, издигнат от инициативния комитет, е силна кандидатура, която те ще подкрепят, защото бизнесът бил зад гърба му, името му било неопетнено от политиката. И на "Позитано 20" им повярвали и приели решението БСП Благоевград да подкрепи Румен Томов, за чиято активност можем да кажем само, че той е

1. СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ
2. СЪДРУЖНИК НА АН. АНГЕЛОВ - ДЖАМБАЗА в "Плаза" / сега Raffi /, уникално място в топ център на Благоевград, купено по времето на екскмета Костадин Паскалев, след изключително изгодна сделка за Томов и партньорите му. С това до момента се изчерпва информацията за кмета, подкрепен от БСП, Румен Томов.

Колко е голям бизнесът му, какво е построил, има ли опит в политиката, има ли публични и обществени изяви, какво е направил и какво знае за Благоевград?! са въпроси, чийто отговори се надяваме да станат ясни в хода на кампанията.

Знае само, че инициативният комитет, издигнал го като кандидат е като дъгата, в която се преливат синьо и червено, там са бившият кандидат за кмет от СДС Ясен Попвасилев, бившият зам. кмет от БСП В. Асиски, както и ресторантьорът - певец Д. Димитров - Градевеца, близък приятел на Томов.

Надяваме се Румен Томов да поднесе приятна изненада в предизборната кампания, да направи силов преход между сериозния строителен бизнес и сериозната политика, от която е бил дистанциран до момента, МЪДРО, НАПРАВЛЯВАН ОТ ЧЕРВЕН КАРДИНАЛ, понастоящем с жителство в столицата.

За да се насладим на качествена предизборна битка между двете най-големи политически сили - БСП и ГЕРБ в Благоевград. Силно се надяваме! Дано БСП не попарят и надеждите на симпатизантите си..... за възраждане, че няма да им е за първи път да разочароват електората си с пагубен изборен резултат.

П. Костадинов

46 коментара
Коментирай
23.09.2019 11:49 | селянин от плоски д-р
Най-убав е д-р Вл. Пандев, оти он ме докара од Сандански у Благоевград да печелям пари, много съм благодарен на доц. Надкин от Хърсово и на целото ръководство на БСП и да не забрава и Митеф Огю директоро на болницата и он е наш човек.
23.09.2019 12:54 | Стефанов
Какво значи "не искат да работят по старому и не могат да ръководят по новому"? За всички политически партии старото е лъжи и кражби, а новото е кражби и лъжи. И вижте докъде я докарахме - другата най-голяма партия в Благоевград да не може да събере 2 хил. гласа за регистрация!!! Тотален срив в доверието. Явно хората вече не искат политици и разни там партии?
23.09.2019 13:05 | Паметлив
Плаза не е продадена по времето на Паскалев!
23.09.2019 13:36 | Баба Яга
Вие сте долни герберасти
23.09.2019 13:41 | Пухи
Уж да запознаем читателите.....
А пък даваме мнение от журналистическа позиция.
Да но то е целенасочено в подкрепа на този с който Струма Ком ЕООД има подписан договор за пиар :)
23.09.2019 13:48 | софия
Изтрещяли сте съвсем с тези клюкарски злобни думи! Шубето ви тресе яко! Томов ще отвее Камбитов, колкото и да сплетничите!
23.09.2019 14:10 | софия
А парите по договора със Струма не са от Камбитов, а от общината, т. е. наши. Това си е злоупотреба с власт!!!
23.09.2019 14:23 | ДС
Вси4ки от снимката са кукли на конци! Едните на Паскалев, другите на Сергей и Костадинов! Не разбрахте ли ве4е, 4е ГЕРБ е производна на БСП!!! Кукловодите си мислеха, 4е като овластят мутрите, шофйорите и калинките те ще са послушковци но нейсе"пораснаха пилци, пое.. ха ква4ки"Същата работа и с назна4аването на Нинова, за лидер на БСП но тука много рано удариха на камък. Тя много ясно се обяви против, тази симбиоза и за това, тези дето я издигнаха сега са и опозиция и постоянно я саботират и пре4ат! Да оглави нов полити4ески проект, който да е равно отдале4ен, както от ГЕРБ, така и от БСП, защото нито едните са леви, а още по малко другите са десни!!! В противен слу4ай ис4езваме, като нация, народ и държава!!! И за това ще ни пробутват, такива ниско4ели и долни твари, като разните ЗЛАТИ, ИЛКОВЦИ и АЛБИНИ!!!!
23.09.2019 14:37 | ха, ха
Градевецо да направи един концерт и ке им събере подписите
23.09.2019 14:41 | на заем от Злата Ризова
"Те си направиха предизборен пиар с мен. Под диктовката на бившия кмет Костадин Паскалев, направиха така, че на първите позиции да се поставят безлични партийни активисти, което е в ущърб на Столетницата в Благоевград. Ако не беше мръсната им игра, щях да спечеля гласовете на благоевградчани от името на гражданската квота", коментира Злата Ризова.
23.09.2019 14:44 | къде?
Къде е Костадин войводата- този, дето сътвори това чудо неземно в БСП-Благоевград заедно с неговите лакеи и протежета, от които нищо не става
Нека сега той да дойде да оправи кашата, която забърка и за пореден път предаде БСП на национално и регионално ниво.....
23.09.2019 14:57 | Мммм да
Да не би някой да познаваше Камбитов когато стана кмет?????
23.09.2019 15:07 | старогражданин
Паскалев се готви за следващото правителство. Нова тройна коалиция. Как ще вкарат Цветанов в комлекта-соро ще разберем. Всички срещу Бойко Борисов и патриотите. Това е посланието от посолствата. И фондациите. 30 години след промените... пълен политически хаос.
Десните на гъби. Не сме политически представени. Ако някой може да предложи по-българско решение-от мен има думата.
23.09.2019 15:14 | Компрометирани
са БСП и не са никаква алтернатива на ГЕРБ. Всички досегашни са две страни на една и съща монета. Пандев беше директор без опит и без специалност.
Единствено ПП ВЪЗРАЖДАНЕ е носител на нови идеи. Само те ще донесат просперитет и възход. САМО ПП ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
23.09.2019 15:23 | Ах, недей. . . . .
"месната политика" или "местната политика"?

Уважаеми П. Костадинов, не мислете за кебапчета и пържоли като пишете статии, осветляващи събития, свързани с предстоящите избори. Не е лошо вестник Струма да си оглежда коректурите или да си смени коректорите.
23.09.2019 15:38 | старогражданин
Костадин войводата не си гледа БСП, а Герб и правителството. Въобразява си че разпадът на Герб ще сплоти БСП. Нищо подобно не се случва. Защото се прескача човешката логика вътре в Герб.. Първо за правителството, после за евроизборите. Върви се към трето прескачане на човешката логика. Това не може да продължи вечно. Но през това време няма ли да се срути първо БСП. Въпрос.
23.09.2019 16:27 | Баба до ДС
Шофьори, а не шофЙори. Не излагай ДС!
23.09.2019 17:57 | Мая
Само да припомня, че хората в града познават много добре името Камбитов преди да стане кмет. Беше известен в бизнес средите достатъчно добре. А до стандарта на живот к скъпи коли -и преди е бил същия! Нищо не е променило положението му, а и му отива! Дано и трети мандат!
23.09.2019 18:00 | Гражданин
Камбитов е бил водач на листа с най високи резултати! Това е факт. Известен е да -два мандата -успешни! Познаваме го като много добър човек и управник.
23.09.2019 18:05 | Петров
Хора по добре да познаваме подкрепяме Камбитов от колкото да гласуваме за човек който е известен, с наеми дето получава от Плаза /купена за 300лв/. Е това какво е??? Много мислещ за града човек.
23.09.2019 18:17 | Асо
Ета как нема да е хаос, то па кога не е било .в бсп винаги всичко е манджа. Всички дарпат да се набутат в властта.... ама много елементарни сте .Камбитов досега си е вършил работата и дано продължава така. Той поне се е доказал.
23.09.2019 18:17 | dewren
Не знам кой е архитекта на тази инициатива, но тя е обречена на неуспех. На първо
място червените бабички няма да гласуват за тази персона със сигурност. На второ място състава на инициативния комитет все дилетанти и конформисти като се почне от Митко Арабаджиев пълен въздухар и предател както казваше навремето един заклет седесар - където влезе разваля всичко, Ясен Попвасилев срам и позор, но това е истинската същност на тези измислени персони, те нямат грам срам, а камо ли гражданска съвест. Извода както Ви споделих е пълен провал!
23.09.2019 18:17 | Гражданин
Късмет на Камбитов! Даже няма конкуренция!
23.09.2019 18:22 | Мишо
Камбитов е нашия кмет! На мен си ме харесва, направи бая неща за града и па ще прави. Аз ще си гласувам пак за него.
23.09.2019 18:27 | Гражданин
Леле какъв цирк. Много кандидати много чудо! Срам и тезил .Успех само на Камбитов
23.09.2019 18:28 | Нина
Повечето от тези хорица на снимката не ги познавам... ама не ми изглеждат като за кмет на град Благоевград-По скоро като селски кметове. Нашия кмет е номер 1-Атанас Камбитов
23.09.2019 19:00 | Да, да
И Джолана го излъгаха за листата, гласеше панталони за 5-6 място, а го пратиха у 15-та глуха. Нека пак им верва на тия ментета Мильо, Панделякис и Ко...
23.09.2019 20:07 | старогражданин
кой не знае Костадин войвода, кой не е чувал да него?
цял Благоевград разбра за задкулисните схеми на войводата, ама и този път ще се провали, след схемата с АБВ и Елесоввввв
кой не знае Костадин войвода, кой не е чувал да него?
23.09.2019 20:24 | Пенка
Само вижте на какво прилича града и пак гласувайте за Камбитов. За съжаление от нито една партия няма силна кандидатура и това е с цел да спечели отново Камбитов. За сега само Росен има някакъв шанс, всички останали са хора на предишния кмет. Гласувайте за личност не за партия. Вижте центъра как изглежда. Сегашното управление дори ме успя да махне плакатите от чалготеки по спирките по ел. таблата и навсякъде по града. Дадоха операта на доверени за тях лица които са наясно, че докато тече съдебен спор, няма как да плащат наем. Колко удобно. Дори върху шадраваните сложиха маси и столове, вместо да се направи нещо за децата. Плочките и сегашните пикаещи пардон пеещи фонтани са очевадно направени от фирма, която е мислела как да открадне пари а не да свърши нещо качествено. Нема лошо, крадете, ама с акъл.
23.09.2019 20:53 | старогражданин
Паскалев разчиташе на срив в Герб и сплотяване на БСП от това. Логично беше многократно правителството да си подаде оставката. Логично беше Бойко Борисов да изключи Цветанов. Логично беше да се махнат компроментираните кметове в Пиринско. Нищо от това не се случи, защото в сметките на кукловодите на Цветанов не влиза БСП .Или ако влиза ще бъде с квота, на базата на резултатите от изборите.
При ново правителство Камбитов като кмет би бил в ежедневен стрес. Да, ама не. И Цветанов е в схемата за елиминиране на Борисов.
23.09.2019 21:06 | селянин
какво стана с Миленkoff - и тоя го пуснаха по пързалката надолу, надолу, ча чааак на 15 място-Евале бре БСП-излъгахте всички коалиционни
23.09.2019 21:12 | старогражданин
Десните на гъби. А ако срещнете и леви на гъби... да не се забиете по политически причини. Всичките сме прееЙЙЙЙ.
23.09.2019 22:09 | бее, е, е,
Мълчанието на агнетата - това е най-правилното определение за тримата съветници на БСП през този изтичащ мандат, но всичко е точно и отново се стягат те за бой
23.09.2019 22:41 | Благоевградчанин
Ой Злати, да те ожали човек, при Дончо или при Албина ще идеш сега, а? Кажи бе красавице?
23.09.2019 22:45 | Милко
На какво прилича града ни? Имаме прекрасен град благодарение на нашия кмет! Успех на Камбитов за изборите! ние сме с теб!
23.09.2019 22:48 | Коз
Не сме имали такъв кмет!!! А дано па
Си стане кмет. Тоя човек направи много! И аз му пожелавам Успех!
23.09.2019 23:00 | дададаа
От Румен Томов не чакайте да се справи с проблемите на Благоевград. Него за строителен предприемач не го бива, вие искате с кметското място да се справи. Няма шанс.
24.09.2019 06:37 | старогражданин
Преди години Бойко Борисов стана депутат от НДСВ баш от Благоевград. Депутат за няколко дни. И напусна СИСТЕМАТА. Тяхната. До колкото можа. Това не беше разбрано през годините.
И от Сеул ще се върне с голи обещания. Ще го приемат като Премиер в оставка. Има кой да се погрижи за това.
Имаме хъс за тигър на Балканите, но нямаме водачи. Терминал 2-съдба.
24.09.2019 08:13 | старогражданин
Полша е поставена в същото положение като България-между две империи-Русия и САЩ. Поне такова впечатление оставят. Отказ от Русия-готово, но САЩ не са готови на часа да поемат енергийните нужди на страната. Думи, думи, но делата не стигат. До миналата година бяха поели до 30% от нуждите им от газ. 70% пристигат от Русия. Същото я очаква България, ако се управлява от хора като Цветанов. Режат ни руската газ и чакаме американска-за колко години не се знае. Пълен колапс. Баланс. Никой не го иска, но Борисов, простия, до някъде успя. Търсят му цаката.
24.09.2019 11:14 | До Струма
Струма тичат като обезумели, търсят си дипломите за средно и нови езици, защото техните се протъркаха от лизане
24.09.2019 14:01 | дядо Йоцо гледа
такъв хаос, упадък, некомпетентност и неспазване на устава и правилата никога не е имало в БСП-Благоевград
Сегашното ръководство удариха дъното и разбиха партията-ЖАЛКА ИСТОРИЯ
24.09.2019 16:03 | Оракул
2015 г. БСП Благоевград стигна дъното. 2019 г. БСП Благоевград продължава да копае!
24.09.2019 16:41 | само факти
До колкото си спомням през 2015 г един дебел и самозабравил се председател на БСП стана за смях, като не можа да стане и кандидат за кмет, а беше победен от редови социалист на конференция.
Същият този смешен председател през 2015 г беше единствения в последните 20 г, който изкара само 1 мандат като ръководител на БСП и бе изгонен
А сега този смешен председател от 2015 г е главен консултант на сегашния председател, който няма и да изкара и 1 мандат
Извод: много правилно становище-през 2015 г ударихте дъното, а сега копаете дъното
24.09.2019 17:07 | ванчо
Камбитом излъга за всичко и е време ходи!
24.09.2019 17:10 | ванчо
Камбитов излъга за всичко и е време да си ходи!
25.09.2019 14:30 | Нашия
Томов е. Построил една сграда на пазара, за която има няколко дела в момента във всички видове съдилища, ако се интересувате мога да ви дам и номерата на делата, също и заключение на ДНСК, Лош човек....
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар